«Три мушкетери», «Нотр-Дам де Парі» та всі інші культові мюзикли — у неділю на OPERAFEST TULCHYN

«Три мушкетери», «Нотр-Дам де Парі» та всі інші культові мюзикли — у неділю на OPERAFEST TULCHYN
  • Герої всесвітньовідомих мюзиклів «Три мушкетери», «Кабаре», «Ромео і Джульєтта», «Знедолені», «Нотр-Дам де Парі», «Привид опери», «Hello, Dolly!» та багатьох інших у вихідні оживуть на фестивалі у Тульчині.
  • Грандіозна прем’єра «Мюзикл-шоу» Національної оперети України буде вражаючою!
  • Поїхали за враженнями!

Вже у п’ятницю у Тульчині розпочнеться IV міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2021, що подарує три дні прем’єр та феєричних вражень усім глядачам.

З 27 по 29 серпня просто неба на території тульчинського Палацу Потоцьких понад 400 кращих артистів побачимо у дев’яти надзвичайних постановках самих різних жанрів — від суперсучасної фентезі рок-опери і приголомшливих балетів до легендарних опер, казкової вистави для дітей і видовищних шоу.

Яскравим акордом фестивалю у неділю, 29 серпня, о 21.30 стане грандіозна прем’єра  «Мюзикл-шоу» від Національної оперети України. У одній постановці глядачів чекають кращі номери з найвідоміших всесвітньовідомих мюзиклів усіх часів: «Hello, Dolly!», «Кабаре», «Знедолені», «Три мушкетери», «Нотр-Дам де Парі», «Привид опери»,  «Поргі і Бесс», «Ромео і Джульєтта», «Аладдін»,  а також фрагменти з культових рок-опер «Моцарт» та «Ісус Христос — суперзірка» і багато інших сюрпризів.

Відео дня

— Найкращі солісти, балет, хор, оркестр — на сцені буде понад сто артистів! — розповідає головний режисер OPERAFEST TULCHYN, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. — У «Мюзикл-шоу» буде винятковим все: тонка драматична гра акторів, вишуканий спів, оригінальна хореографія, складні акробатичні трюки, видовищність багатошарового сценічного оформлення з мультиекранним оснащенням, сучасні світлові та звукові ефекти. Все буде масштабно, цікаво і дуже яскраво! Національна оперета України — один з найкращих театрів країни, який завжди тримає найвищу планку і щоразу дивує глядачів дійсно приголомшуючими постановками.

Нові номери спеціально для фестивалю

Позитив, актуальність, пластичність, можливість у витончену форму вкласти серйозний зміст — це все про мюзикл, який ми всі так любимо. Жанр, що народився на початку ХХ століття на підмостках Нью-Йорка зі сплаву вар’єте, балету і драматичних інтермедій, сьогодні по праву вважається одним із найулюбленіших публікою у всьому світі. Побудований на світових шедеврах літературної класики і зрозумілий кожному. Надзвичайно сучасний і легкий для сприйняття, але неймовірно складний для виконання. Популярний і водночас такий невідомий, адже багато творів цього жанру ще не дійшли до української сцени.

Власне, саме завдяки Національній опереті мюзикли нарешті почали розвиватися в Україні. Щороку славетний театр, який очолює один з найкреативніших театральних діячів сучасності — народний артист України Богдан Струтинський, презентує дивовижні прем’єри, знову і знову вражаючи глядачів. Сьогодні у репертуарі Національної оперети України 12 всесвітньовідомих мюзиклів, два із яких — «Sugar, або В джазі тільки дівчата!» та «Бал у Савойї» — вінничани мали щастя бачити у 2018 і 2019 роках на міжнародному джазовому фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST.

— На відміну від Вінниці, у Тульчині з гастролями наш театр ще не був. Тож надзвичайно вдячні нашим друзям Ірині Френкель і Павлу Третьякову за запрошення на чудовий OPERAFEST TULCHYN. Це надзвичайно професійна команда, яка робить велику сподвижницьку працю та організовує прекрасні фестивалі з дуже потужними програмами. Після карантинного року це буде одна з найперших гастрольних поїздок для нашого театру, тому вся трупа дуже чекає зустрічі з глядачами, — розповідає комерційний директор Національної оперети України, заслужений працівник культури Оксана Когут. — Для фестивалю ми підготували нову програму і багато прем’єрних номерів!

Буде все розмаїття мюзиклів із Бродвею і Європи

Над постановкою «Мюзикл-шоу» для OPERAFEST TULCHYN працювали кращі з кращих: режисер-постановник — Богдан Струтинський, диригент-постановник — заслужений діяч мистецтв України Сергій Дідок, балетмейстер-постановник — заслужений артист України Вадим Прокопенко, хормейстер-постановник — заслужений діяч мистецтв України Ігор Ярошенко.

— У «Мюзикл-шоу» ми покажемо різностильовий мюзикл: і бродвейський, і європейський. А спеціально для зацікавлення молодого покоління додали фрагменти знаменитих рок-опер і  постановок «Disney», — розповідає в. о. головного диригента Національної оперети України, заслужений діяч мистецтв України Сергій Дідок. — Буде цікаво всім! Адже це дійсно визнані шедеври жанру від Джорджа Гершвіна, Джона Кандера, Жерара Пресгурвіка, Ендрю Ллойд Веббера , Джеррі Хермана та інших геніїв.

У головних ролях «Мюзикл-шоу» глядачі побачать улюбленців публіки, провідних солістів Національної оперети України: заслужених артисток України Галину Грегорчак-Одринську, Любов Доброноженко,  Асю Середу-Голдун, Олену Арбузову і Ольгу Федоренко, знаменитих тенорів Петра Челялі, Євгена Прудника, Олексія Кириллова, Анатолія Погребного, Олександра Чувпило, Віталія Іванова, Максима Бусела. Партії баритона виконають заслужені артисти України Арсен Курбанов і Дмитро Шарабурин.

Не пропустіть 29 серпня о 21.30 на OPERAFEST TULCHYN-2021 незабутнє і яскраве «Мюзикл-шоу» від Національної оперети України — колективу, який, за словами відомого композитора і автора численних мюзиклів Олександра Колкера, є нічим іншим, як «Театром Майбутнього»:

— Українці мають пишатись тим, що у них у країні є такий великий театр, з такою чудовою, професійною трупою, яка думає по-сучасному!

Вхід на фестиваль — безкоштовний

Вхід на територію фестивалю OPERAFEST TULCHYN — безкоштовний. Але задля виконання всіх карантинних обмежень вперше стоячі місця на фестивалі допускатися не будуть. Відтак, вхід буде здійснюватися у порядку живої черги у конкретний сектор, згідно наявності у ньому вільних сидячих місць.

Для тих, хто не їдуть на фестиваль власним транспортом, запущено «чартерну програму» — найбільш зручний спосіб у дні OPERAFEST TULCHYN доїхати до Тульчина, а по завершенні вистав повернутися назад у Вінницю.

Придбати «чартери» та отримати максимум інформації про всі події фестивалю ви можете на офіційному сайті operafest.com.ua, у всіх касах «Афіша Вінниці» та у інформаційному центрі, що з 14.00 до 19.00 працює по вулиці Театральна, 15 (офіс 102).

OPERAFEST TULCHYN-2021 проходить за підтримки Українського культурного фонду і Благодійного фонду «МХП — Громаді». 

Генеральний інформаційний партнер — «20 хвилин».

 

Читайте також:

Bad Boys In Opera: чим здивує унікальний проект OPERAFEST TULCHYN?

З dj-сетом і новітніми технологіями! На OPERAFEST покажуть фентезі рок-оперу, що скорила Дубаї

«Майська ніч» і танго на пуантах! На OPERAFEST TULCHYN покажуть кращі балети

Більше 400 зірок опери і багато гучних прем’єр! Фестиваль OPERAFEST TULCHYN у серпні здивує всіх

«Ми відкриємо портал часу!» Чим здивує VINNYTSIA JAZZFEST-2021, що вперше пройде у аеропорту?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up