«Дунстан» дарує свято розваг школярам у першу суботу вересня (Новини компаній)

«Дунстан» дарує свято розваг школярам у першу суботу вересня (Новини компаній)

День відкритих дверей у Центрі ремесел «Дунстан» відбудеться 5 вересня.

З нагоди початку навчального року та в рамках підготовки до фестивалю ремесел «Дунстан-2020» гості заходу отримають можливість безкоштовно ознайомитись з унікальною стилізацією середньовічної Британії часів короля Артура, взяти участь у обраних майстер-класах, відвідати ярмарок творчих виробів старовинних  ремесел та цілісінький Парк середньовічних розваг.

На всі ці задоволення  відведено дві години – з 15:00 до 17:00. Доволі зручний інтервал, який дозволяє  поєднати цікавий відпочинок на "Дунстані" з іншими планами у першу суботу вересня.

А цікаво дійсно буде. Бо у цей час до Центру ремесел у Стадниці з'їдуться майже всі майстри, які будуть брати участь у фестивалі ремесел «Дунстан-2020» 19-20 вересня поточного року.

На гостей "Дунстана" чекають майстер-класи  з виготовлення середньовічних прикрас з металу та зі сутажною вишивкою із натурального каміння, іграшок із валяної вовни та аксесуарів за допомогою мокрого валяння, імбирного печива, браслетів-чоток у техніці макраме, прикрас зі шкіри, кулона з вишивкою в середньовічному стилі, а також з гончарства, в`язання гачком, пошиття середньовічної ляльки та з виготовлення піци у помпейській печі за старовинною рецептурою. 

Вражає?! Ще б пак! До того ж Майстерня ремесел та Середньовічний ярмарок, швидше за все, приємно здивують своїм асортиментом, якого не побачиш у міських крамничках.

Це знайомство майстрів із цінителями творчості

– До майстра людина йде і за покупкою, і на майстер-клас вже тоді, коли вона йому довіряє. І коли людина бачить роботи майстра, має можливість поспілкуватися з ним, то з'являється бажання повчитися в нього і працювати з ним, – говорить Леся Зіаннурова, майстер з валяння вовни та керівник громадської організації вінницьких майстрів "ЕКО творчість". – День відкритих дверей на Дунстані" дає можливість познайомитись з усіма майстрами, яки будуть тут на Фестивалі, подивитися їхні роботи. Це буде презентація різноманітності вінницьких талантів і результатів нашої  творчості. Адже вінничанам потрібно знати, що у нашому місті і області є такі талановиті майстри, які виготовляють такі чудові вироби. Щоб наші люди купляли не китайське, не закордонне, а своє рідне. Тим більш, що ми й подальше будемо працювати із Центром ремесел "Дунстан". І якщо люди захочуть замовити собі певні майстер-класи, то наші майстри із задоволенням їх проведуть.  

Приготувати піцу навіть дитині – легше легкого

І хоча всі майстер-класи на "Дунстані" будуть і цікаві, і корисні, майстер-шоу з виготовлення піци в помпейскій печі – одне з найбільш привабливих і, безумовно, смачне.

По-перше, сама красуня піч викликає захват своїм старовинним видом і можливістю скористатися нею кожному учаснику заходу. По-друге, а, можливо, і в головному, майстер-шеф Микола Мурашов володіє такою приємною харизмою, що процес приготування піци стає чудовим видовищем. Микола працює красиво, пояснює дохідливо, показує наочно. І здається, що приготувати піцу навіть дитині – легше легкого. Втім, не здається. З того часу, як в Центрі ремесел "Дунстан" з'явилася помпейська піч, сотні дівчаток та хлопчиків спробували тут свої сили у кулінарії. І у них вийшло, і їм сподобалось!

– На майстер-шоу мені допомагає моя дев'ятирічна дочка Анна. І ми показуємо, що кожна людина може навчитися готувати піцу, навіть не маючи до цього якихось особливих схильностей, – розповідає Микола Мурашов. – Я ж не кухар за фахом, але мені так подобається готувати у помпейскій печі, що я роблю це з великим задоволенням. І, звичайно, мені хочеться, щоб і дорослі, і діти, бачили всю незвичайну технологію приготування нашої піци і теж захотіли це робити.

Чудова пропозиція для сімейного дозвілля та позакласної роботи

Але крім цікавого навчання новим навичкам День відкритих дверей на "Дунстані" пропонує активний і веселий відпочинок. Для дітей і дорослих на території Центру ремесел працюватиме Парк середньовічних розваг. Незалежно від віку саме тут можна розважитись безпосередньо і радісно – відчути себе відважним лицарем, походити на ходулях, погойдатися на гойдалках, відвідати унікальні атракціони “Лицарський приціл” та “Середньовічний лабіринт”. І навіть вступити в бій – з мішками і  на колоді.

– День відкритих дверей на "Дунстані" не має вікових обмежень, тому є чудовою пропозицією для сімейного дозвілля, – сказав засновник Центру ремесел "Дунстан" Сергій Десяк. – Втім, школярам такі розваги можуть статися найбільш цікаві і користі. Тим більш із самого початку навчального року. Тож, крім родин, запрошуємо ще й вчителів і вихователів приїжджати до нас зі своїми учнями. Для них це буде незабутня позакласна робота.   Для групового відвідування к нас розроблені дуже цікаві програми, з якими можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням - https://dunstan.org.ua/programs/

Адреса Центру ремесел "Дунстан": село Стадниця, Вінницький район, вул. Молодіжна, 45 (На Гугл-карті - https://g.page/Dunstanfest) .

Дістататися до  Центру ремесел "Дунстан"можна  автівкою (6 км від Вінниці або 10 хвилин від району Тяжилів) або рейсовим автобусом від Залізничного вокзалу (графік маршруту на сайті -  http://dunstan.org.ua)

Вартість майстер-класів – від 80 грн (залежить від складності). Замовити майстер-клас можна як безпосередньо на місці, або заздалегідь – за телефонами +38 (066) 453-09-63,  +38 (063) 295-60-66.

Попередній запис на обрані майстер-класи гарантує участь у них без черги.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up