Партнер рубрики Культурний відпочинок

Чим здивувати гостей? Приготуйте новорічні страви за ексклюзивними рецептами «Дизелів»

Чим здивувати гостей? Приготуйте новорічні страви за ексклюзивними рецептами «Дизелів»

Актори Яна Глущенко, Олександр Бережок, Євгеній Сморигін, Вікторія Булітко, Макс Неліпа, Сергій Писаренко і Євгеній Нікішин напередодні Нового року поділилися перевіреними кулінарними лайфхаками і рецептами улюблених страв, які стануть окрасою будь-якого святкового столу.

Соковиті реберця і журавлиний соус до м'яса від Олександра Бережка

Харизматичний Олександр Бережок відмінно готує м'ясо, тож поділився секретами приготування соковитого стейку, смачнючих реберець і нереально смачного соусу!

Беремо реберця ягняти – розділяємо на ребра. Маринуємо!

Простий спосіб: у солі й перці. Для гурманів: у темному пиві, з додаванням спецій, 50 г рому і пів-ложечки меду.

Загортаємо кожне реберце у фольгу, але так, щоб кістку було видно.

Поміщаємо в розігріту духовку. Коли сік перестане виділятися з кістки – м'ясо готове! Аромат і смак – неймовірні!

- Мій фірмовий журавлинний соус відмінно прикрасить смак дичини і яловичини! – гарантує актор. - Для нього беремо 200 г журавлини, розчавлюємо її у ємності. Додаємо: 1 ложку солі, 2 ложки цукру, 30 г рому або мартіні, трохи води. Змішуємо і ставимо на середній вогонь. Помішуємо. Тримаємо на вогні, поки не випарується рідина, а соус не стане густим. Дайте соусу охолонути – і несіть його на зустріч хрусткому м'ясу!

А от для того, щоб отримати хрусткий стек із соковитим м’ясом всередині, Олександр Бережок радить маринувати його у оливковій олії.

- Беремо стейк (припустимо, телятину) – перчимо, солимо за смаком, занурюємо в оливкову олію і залишаємо в контейнері під кришкою. Даємо настоятися 20 хвилин. Заливаємо на сковороду трохи оливкової олії і віртуозно кидаємо кілька порізаних голівок часнику. Перемішуємо. Потім, вже добре розігріту сковороду, кладемо стейк. З однієї сторони взялося золотавою скоринкою – перевернули. З іншої взялося – відразу зняли зі сковороди! Поміщаємо стейк у розігріту духовку – 260 градусів. І через кожні 10 хвилин зменшуємо температуру на 10-20 градусів. Через 25 хвилин стейк можна діставати! Це буде хрустке, але дуже соковите всередині м'ясо!

Салат з моцарелою від Яни Глущенко

У акторки «Дизель Шоу» Яни Глущенко прекрасний смак, більше того – вона стежить за фігурою, тому поділилася рецептом легкого і корисного салату з моцареллою.

Для його приготування вам знадобиться: сир моцарелла, помідори, цибуля (зелена або ріпчаста – на ваш вибір), листи салату, рукола, оливкова або домашня соняшникова олія, соєвий соус.

- Ріжемо помідори й цибулю, рвемо руками листи салату й руколу. Додаємо моцареллу. Заправляємо олією + трішки соєвого соусу. Якщо олія соняшникова, важливо - щоб вона була домашньою і свіжою, - звертає увагу акторка. - Насолоджуємося корисним і дуже смачним салатом.

Слабосолена червона риба від Сергія Писаренко

- Беремо свіженьку червону рибку – лосось або нерку. Мінімум 1 кг. У місткий контейнер укладаємо вивернуту рибку, з якої попередньо забрали хребет і кістки. Посипаємо внутрішню частину лосося столовою ложкою солі.

Увага! Від солі залежить багато чого – вона повинна бути якісна, морська!

Далі беремо 1 столову ложку цукру і посипаємо тушку. За смаком – улюблені спеції або частинки лимона. Все укладаємо на рибку. Даємо рибці постояти (не в холодильнику!) півтори години. Нехай вона пустить сік! Через півтори години накриваємо контейнер кришкою і ставимо в холодильник ближче до максимального холоду, але не в морозилку! А вранці – встаєте, робите млинці – смачні, ситні, ароматні! Дістаєте рибку і ріжете шматочками. Кладете шматочки на млинчик, можна трохи сметанки, загортаєте – і ммммм! Ніякої дорогої ікри не потрібно з такими смачнющими млинчиками! Слабосолена рибка власного виробництва – тане на кінчику язика. Це гастрономічне блаженство!

Запечена качка в медово-соєвому соусі з картоплею від Макса Неліпи

- Беремо качку, промиваємо, забираємо крила й гузку, сушимо паперовими рушниками. 

Робимо кашку з меду, соєвого соусу й улюблених спецій, натираємо нею качку – всередині й зовні. Ставимо качку в холодильник, щоб вона промаринувалася. Можна на кілька годин, але краще на ніч. 

Якщо хочете начинку – з'єднуємо горіхи, яблука, чорнослив, рисову кашу, заливаємо чарочкою коньяку. Даємо начинці настоятися 20 хвилин. Шпигуємо качку. 

На лист викладаємо пергаментний папір, змащуємо його маслом. Ніжно розміщуємо качечку. Ставимо в розігріту духовку. Приблизно через півгодини - можемо відкрити духовку й докласти на лист картопельку, порізану четвертинками. Вставте у композицію шматочки сала – як щогли! – буде ще смачніше!

Тримаємо качечку півтори-дві години у духовці при 180 градусах. І – вуаля! - незабутній аромат підкаже вам, що м'ясо і картопелька готові! Вишуканої вам новорічної вечері – у колі близьких і рідних!

Корисний салат від Євгенія Нікішина

- Якщо і в новорічну ніч ви не забуваєте про свою фігуру – зверніть увагу на цей легкий салат! – каже актор.

Беремо свіжий огірочок, цибулю (краще ріпчасту), яйця (краще перепелині), кальмари і, за бажанням, інший коктейль із морепродуктів. Нарізаємо скибочками огірки, варимо яйця, ріжемо цибулю й кальмари (можна свіжі, тоді відваріть їх, можна – готові, у власному соку).

Змішуємо огірки, цибулю, яйця  (візьміть 1 білок, щоб салат був божественно ніжним і легким), кальмари й інші морепродукти на ваш смак. Солимо за бажанням. Заправляємо оливковою олією, але краще – сметаною або йогуртом. Вуаля – легкий, дуже смачний салат готовий!

Царська юшка від Євгенія Сморигіна

Інгредієнти: риба червона лосось (два стейки) і голови, морквина, болгарський перець, морепродукти  (креветки), 0, 5 л вершків (33%), мандарини, лимон, апельсин, оливки, мелена і свіжа паприка, часник, зелень, лавровий лист. 

Приготування: рибу відварюємо 30 хвилин. Виймаємо з бульйону, ріжемо на шматочки і відкладаємо. У рибний бульйон заливаємо вершки, чистимо мандарини на часточки, апельсини - розрізаємо часточки на половину, додаємо оливки і варимо! Вичавлюємо сік лимона.

Моркву, перець - ріжемо на шматочки, паприку, морепродукти, голівка часнику - давимо, обсмажуємо все це на сковороді, кидаємо в бульйон. Додаємо ароматний лавровий лист, сіль, перець за смаком. Варимо 30 хвилин – і готово! (Шматочки червоної риби й зелень у каструлю кинути, перед самою подачею страви). І як же ця «Царська юшка» паааахне… Тільки спробуйте!

Печена картопля зі шматочками курочки й ананаса від Вікторії Булітко

- Недавно в мене з'явилася духовка. Я запитала в мами: «Порадь щось швидке». І так моєю фірмовою стравою стала печена картопля зі шматочками курочки й ананаса, - ділиться акторка.

На лист покладіть фольгу, змастіть її соняшниковою олією. Наріжте кільцями цибулю, зверху покладіть картоплю, порізану кружечками, далі шматочки курочки, порізаний ананас. Сіль та перець - за смаком. Залийте склянкою води. Все це ставте в духовку з температурою 180 градусів, на 35 хвилин. Майонез і тертий сир – наприкінці запікання. Але, хто любить підсмажену скоринку – то відразу у страву. Через 35 хвилин – смачна й ситна страва для всієї родини – готова!

Смачного і веселого вам святкування!

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

12:12 Ручний тестувальник: бути чи не бути? (Новини компаній) 12:00 З початку місяця на водоймах області загинуло 15 людей 11:05 У Центральному парку запалять лампадки в пам'ять маленького Івасика 10:56 Олімпійський День у Хмільнику: зустріч із зірками спорту, масові забіги і лотерея Від читача 11:04 Сотрудник EMC Лихачев Павел Алексеевич украл у работодателя 13 млн 10:33 Без гарячої води нині вісімдесят три вінницькі будинки. Перелік адрес 10:22 Сергій Кудлаєнко розповідав молоді про «секрети» сучасної політики (Прес-служба Сергія Кудлаєнка) 10:15 Скільки коштує літня фотосесія? Вісім вінницьких фотографів про ціни та локації photo_camera 10:09 Селекційний збір «Ниви» завершиться поєдинком з чемпіоном першої ліги Вінниччини ФК «Томашпіль» 10:00 Курс валют у Вінниці від НБУ на сьогодні, 20 червня 09:46 Промивка каналізації та ліквідація витоку. Перелік адрес, де тривають роботи 08:53 Цей день 20 червня: чим увійшов в історію, свята та забобони 07:40 Що чекати від погоди цього дня вінничанам? Прогноз на 20 червня 20:37 Де в Ладижині шукати «Енеру»? Нова компанія продовжує «лякати» боргами 19:38 Дев'ять годин без світла. Кого завтра торкнуться планові відключення? 17:00 У Ямпільському районі мотоцикліст в'їхав у паркан. Водій загинув 16:15 Грози оминуть Вінниччину, але спека ще протримається 16:00 Юний житель Хмільника, який зник у Вінниці, сам втік з дому. Чому? play_circle_filled 15:21 У двадцять п'ятій школі оновили харчоблок та осучаснили їдальню photo_camera 14:50 «Дайте болгарку!» Віряни МП вимагали в губернатора припинити рейдерство photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up