Чим здивувати гостей? Приготуйте новорічні страви за ексклюзивними рецептами «Дизелів»

Чим здивувати гостей? Приготуйте новорічні страви за ексклюзивними рецептами «Дизелів»

Актори Яна Глущенко, Олександр Бережок, Євгеній Сморигін, Вікторія Булітко, Макс Неліпа, Сергій Писаренко і Євгеній Нікішин напередодні Нового року поділилися перевіреними кулінарними лайфхаками і рецептами улюблених страв, які стануть окрасою будь-якого святкового столу.

Соковиті реберця і журавлиний соус до м'яса від Олександра Бережка

Харизматичний Олександр Бережок відмінно готує м'ясо, тож поділився секретами приготування соковитого стейку, смачнючих реберець і нереально смачного соусу!

Беремо реберця ягняти – розділяємо на ребра. Маринуємо!

Відео дня

Простий спосіб: у солі й перці. Для гурманів: у темному пиві, з додаванням спецій, 50 г рому і пів-ложечки меду.

Загортаємо кожне реберце у фольгу, але так, щоб кістку було видно.

Поміщаємо в розігріту духовку. Коли сік перестане виділятися з кістки – м'ясо готове! Аромат і смак – неймовірні!

- Мій фірмовий журавлинний соус відмінно прикрасить смак дичини і яловичини! – гарантує актор. - Для нього беремо 200 г журавлини, розчавлюємо її у ємності. Додаємо: 1 ложку солі, 2 ложки цукру, 30 г рому або мартіні, трохи води. Змішуємо і ставимо на середній вогонь. Помішуємо. Тримаємо на вогні, поки не випарується рідина, а соус не стане густим. Дайте соусу охолонути – і несіть його на зустріч хрусткому м'ясу!

А от для того, щоб отримати хрусткий стек із соковитим м’ясом всередині, Олександр Бережок радить маринувати його у оливковій олії.

- Беремо стейк (припустимо, телятину) – перчимо, солимо за смаком, занурюємо в оливкову олію і залишаємо в контейнері під кришкою. Даємо настоятися 20 хвилин. Заливаємо на сковороду трохи оливкової олії і віртуозно кидаємо кілька порізаних голівок часнику. Перемішуємо. Потім, вже добре розігріту сковороду, кладемо стейк. З однієї сторони взялося золотавою скоринкою – перевернули. З іншої взялося – відразу зняли зі сковороди! Поміщаємо стейк у розігріту духовку – 260 градусів. І через кожні 10 хвилин зменшуємо температуру на 10-20 градусів. Через 25 хвилин стейк можна діставати! Це буде хрустке, але дуже соковите всередині м'ясо!

Салат з моцарелою від Яни Глущенко

У акторки «Дизель Шоу» Яни Глущенко прекрасний смак, більше того – вона стежить за фігурою, тому поділилася рецептом легкого і корисного салату з моцареллою.

Для його приготування вам знадобиться: сир моцарелла, помідори, цибуля (зелена або ріпчаста – на ваш вибір), листи салату, рукола, оливкова або домашня соняшникова олія, соєвий соус.

- Ріжемо помідори й цибулю, рвемо руками листи салату й руколу. Додаємо моцареллу. Заправляємо олією + трішки соєвого соусу. Якщо олія соняшникова, важливо - щоб вона була домашньою і свіжою, - звертає увагу акторка. - Насолоджуємося корисним і дуже смачним салатом.

Слабосолена червона риба від Сергія Писаренко

- Беремо свіженьку червону рибку – лосось або нерку. Мінімум 1 кг. У місткий контейнер укладаємо вивернуту рибку, з якої попередньо забрали хребет і кістки. Посипаємо внутрішню частину лосося столовою ложкою солі.

Увага! Від солі залежить багато чого – вона повинна бути якісна, морська!

Далі беремо 1 столову ложку цукру і посипаємо тушку. За смаком – улюблені спеції або частинки лимона. Все укладаємо на рибку. Даємо рибці постояти (не в холодильнику!) півтори години. Нехай вона пустить сік! Через півтори години накриваємо контейнер кришкою і ставимо в холодильник ближче до максимального холоду, але не в морозилку! А вранці – встаєте, робите млинці – смачні, ситні, ароматні! Дістаєте рибку і ріжете шматочками. Кладете шматочки на млинчик, можна трохи сметанки, загортаєте – і ммммм! Ніякої дорогої ікри не потрібно з такими смачнющими млинчиками! Слабосолена рибка власного виробництва – тане на кінчику язика. Це гастрономічне блаженство!

Запечена качка в медово-соєвому соусі з картоплею від Макса Неліпи

- Беремо качку, промиваємо, забираємо крила й гузку, сушимо паперовими рушниками. 

Робимо кашку з меду, соєвого соусу й улюблених спецій, натираємо нею качку – всередині й зовні. Ставимо качку в холодильник, щоб вона промаринувалася. Можна на кілька годин, але краще на ніч. 

Якщо хочете начинку – з'єднуємо горіхи, яблука, чорнослив, рисову кашу, заливаємо чарочкою коньяку. Даємо начинці настоятися 20 хвилин. Шпигуємо качку. 

На лист викладаємо пергаментний папір, змащуємо його маслом. Ніжно розміщуємо качечку. Ставимо в розігріту духовку. Приблизно через півгодини - можемо відкрити духовку й докласти на лист картопельку, порізану четвертинками. Вставте у композицію шматочки сала – як щогли! – буде ще смачніше!

Тримаємо качечку півтори-дві години у духовці при 180 градусах. І – вуаля! - незабутній аромат підкаже вам, що м'ясо і картопелька готові! Вишуканої вам новорічної вечері – у колі близьких і рідних!

Корисний салат від Євгенія Нікішина

- Якщо і в новорічну ніч ви не забуваєте про свою фігуру – зверніть увагу на цей легкий салат! – каже актор.

Беремо свіжий огірочок, цибулю (краще ріпчасту), яйця (краще перепелині), кальмари і, за бажанням, інший коктейль із морепродуктів. Нарізаємо скибочками огірки, варимо яйця, ріжемо цибулю й кальмари (можна свіжі, тоді відваріть їх, можна – готові, у власному соку).

Змішуємо огірки, цибулю, яйця  (візьміть 1 білок, щоб салат був божественно ніжним і легким), кальмари й інші морепродукти на ваш смак. Солимо за бажанням. Заправляємо оливковою олією, але краще – сметаною або йогуртом. Вуаля – легкий, дуже смачний салат готовий!

Царська юшка від Євгенія Сморигіна

Інгредієнти: риба червона лосось (два стейки) і голови, морквина, болгарський перець, морепродукти  (креветки), 0, 5 л вершків (33%), мандарини, лимон, апельсин, оливки, мелена і свіжа паприка, часник, зелень, лавровий лист. 

Приготування: рибу відварюємо 30 хвилин. Виймаємо з бульйону, ріжемо на шматочки і відкладаємо. У рибний бульйон заливаємо вершки, чистимо мандарини на часточки, апельсини - розрізаємо часточки на половину, додаємо оливки і варимо! Вичавлюємо сік лимона.

Моркву, перець - ріжемо на шматочки, паприку, морепродукти, голівка часнику - давимо, обсмажуємо все це на сковороді, кидаємо в бульйон. Додаємо ароматний лавровий лист, сіль, перець за смаком. Варимо 30 хвилин – і готово! (Шматочки червоної риби й зелень у каструлю кинути, перед самою подачею страви). І як же ця «Царська юшка» паааахне… Тільки спробуйте!

Печена картопля зі шматочками курочки й ананаса від Вікторії Булітко

- Недавно в мене з'явилася духовка. Я запитала в мами: «Порадь щось швидке». І так моєю фірмовою стравою стала печена картопля зі шматочками курочки й ананаса, - ділиться акторка.

На лист покладіть фольгу, змастіть її соняшниковою олією. Наріжте кільцями цибулю, зверху покладіть картоплю, порізану кружечками, далі шматочки курочки, порізаний ананас. Сіль та перець - за смаком. Залийте склянкою води. Все це ставте в духовку з температурою 180 градусів, на 35 хвилин. Майонез і тертий сир – наприкінці запікання. Але, хто любить підсмажену скоринку – то відразу у страву. Через 35 хвилин – смачна й ситна страва для всієї родини – готова!

Смачного і веселого вам святкування!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up