За 6 тисяч доларів. Прокурору, спійманому на хабарі, оголосили підозру

За 6 тисяч доларів. Прокурору, спійманому на хабарі, оголосили підозру
  • В отриманні неправомірної вигоди оголосили підозру жмеринському прокурору.
  • Друга стаття у цій справі каже про пособництво і стосується водія прокуратури.
  • Як спецслужба розповіла про вчорашнє затримання двох хабарників в Жмеринці?

Учора затримали, вранці ще допитували і утримувалися від коментарів, а наприкінці дня розповіли – оголосили підозру жмеринському прокурору, затриманому на хабарі разом з водієм-посібником.

Про результати спільної операції Генпрокуратури та СБУ, фіналом якої стало затримання прокурора Жмеринської прокуратури і водія тієї ж структури після отримання ними 6000 доларів, 20minut.ua інформував вранці. Наприкінці робочого дня в спецслужбі розповіли трохи більше про затримання:

«Оперативники спецслужби встановили, що прокурор за посередництва водія вимагав шість тисяч американських доларів від чоловіка, обвинуваченого у незаконному виробництві, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів з метою збуту. За вказану суму чиновник обіцяв змінити обвинувачення у судовому засіданні на менш тяжкий злочин».

Відео дня

«Правоохоронці затримали зловмисників у середмісті Жмеринки після отримання всієї суми неправомірної вигоди, – продовжується повідомлення СБУ. – Наразі затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених частиною третьою статті 368 та частини п’ятою статті 27 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу».

Стаття 368 каже про одержання неправомірної вигоди службовою особою. Третя її частина за неправомірну вигоду у великому розмірі, поєднану з вимаганням, обіцяє до 10-ти років ув’язнення з конфіскацією. А стаття 27 говорить про пособництво, тобто стосується другого затриманого – водія прокуратури. Він, за даними слідства, сприяв вчиненню злочину іншим співучасником.

Нагадаємо, що раніше в спецслужбі журналісту 20minut.ua сказали, що прокурор і водій не чинили опору під час затримання. А в Генпрокуратурі розповідали: доки не проведуть всі допити, говорити про обрання міри запобіжного заходу затриманим зарано.

Нижче – подивіться фото з оперативної зйомки СБУ. Знімки, оприлюднені раніше прес-службою Генпрокуратури, можете знайти у новині «Жмеринського прокурора взяли з 6000 доларів. Його спільник по хабару – водій».




Читайте також:

За хабарем податківець поїхав на машині дружини. Що ще про нього знаємо?

Докази поліція ховає в кімнаті без вікон. А як повертає людям крадене? (ІНФОГРАФІКА)

Почали «шманати» перевізників. Поліція патрулює трасу та зупиняє маршрутників

Щоб «віджати» все. Бандити тримали їх тиждень в заручниках заради мільйонів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступник мера Гнівані знову попався на розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up