В'язниця - не перешкода: як зек «звільняв» від криміналу вінничан?

В'язниця - не перешкода: як зек «звільняв» від криміналу вінничан?

Вінницька поліція затримала підозрюваного у шахрайстві, який за гроші «звільняв» від кримінальної відповідальності.

— 28 грудня до Вінницького відділення поліції звернулись дві літні жінки з повідомленнями про вчинення відносно них шахрайських дій. За словами заявниць, на стаціонарний домашній телефон до них зателефонував незнайомець та повідомив про вчинення ДТП їхніми синами, у яких постраждали дівчата. Аби винуватцям аварій уникнути кримінальної відповідальності, потрібно заплатити гроші родичам «травмованих», — розповів начальник Вінницького відділення поліції Олександр Яворський.

59-річна жителька села Якушинці, одразу ж віддала всі свої заощадження, аби врятувати сина, якого в цей час не було вдома. Де він, жінка не могла з’ясувати, оскільки свій мобільний телефон він залишив дома. 32 тисячі гривень жінка віддала кур’єру, який на таксі приїхав до неї додому.

Відео дня

А ось, 81-річна жителька села Агрономічне, одразу ж як зрозуміла, що її ошукали, розповіла про це рідним. До того ж зловмисник, який представився поліцейським і запропонував заплатити за «звільнення» сина від кримінальної відповідальності, зателефонував до неї вдруге. Виявилось, що близько 68 тисяч, які пенсіонерка віддала кур’єру, замало: їй ще треба доплатити півтори тисячі доларів.

—  Онук потерпілої зателефонував до поліції, рідних та друзів, які влаштували засідку, очікуючи зловмисника. У зазначений час, коли пенсіонерка біля будинку передавала гроші кур’єру, він раптово почав тікати. Онук потерпілої з друзями наздогнали його та затримали, а поліцейські заблокували автомобіль таксі, який його очікував на дорозі, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області

Правопорушником  виявився 23-річний киянин. Він розповів, що працює кур’єром у незнайомого чоловіка. Той телефонує, коли треба забрати гроші, і називає адресу. Отримані кошти він одразу ж переказує на банківські рахунки, вказані «роботодавцем». За це він отримує 5% від переказаної суми.

Поліція встановила організатора такого заробітку. З’ясувалось, він відбуває покарання у Луганській області.

Слідчим відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 ККУ (шахрайство). За такий злочин затриманому загрожує  до 3-х років позбавлення волі.
Шановні громадяни! Не довіряйте подібним дзвінкам. Одразу перевірте, де дійсно знаходяться ваші рідні. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – негайно телефонуйте до поліції.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Без Имени

    Напевне потрібно вже у тюрмах ставити глушилки gsm сигналу чи що...
  • З.А.Глядач

    "близько 68 тисяч, які пенсіонерка віддала кур’єру"

    Непогано так живуть "бідні" українські пенсіонери,що тримають вдома стільки готівки.
  • Антон

    Ска, чого так мають дають за шахрайство?!?!?  Зазвичай взагалі їм дають умовно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up