Вінницьких кібер-поліцейських судитимуть за хабар у 50 тисяч

Вінницьких кібер-поліцейських судитимуть за хабар у 50 тисяч
  • Двоє інспекторів відділу протидії кіберзлочинності затримали на хабарі майже рік тому;
  • Зараз вони вже звільнені з поліції. І опинилися на лаві підсудних.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно вінницьких поліцейських, яких звинувачують у хабарництві.

«Інспектор, будучи працівником правоохоронного органу, […] вимагав, за пособництва старшого інспектора цього ж відділу, неправомірної вигоди в розмірі 50 тисяч гривень за непритягнення особи до кримінальної відповідальності», — повідомляє прокуратура Вінницької області.

Мова йде про двох поліцейських відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Нацполіції України. Один займав посаду інспектора, другий — старшого інспектора. Обох уже звільнили з лав поліції.

Відео дня

За даними прокуратури, у 50 тисяч гривень тоді поліцейські оцінили непритягнення до відповідальності фігуранта одного з розслідувань. Вимагали хабар у приміщенні поліції на Чорновола, а отримали гроші через кілька днів біля залізничного вокзалу.

Колишнім правоохоронцям загрожує в’язниця терміном від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Срок має бути не "від", а рівно 10, з конфіскацією майна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up