Вимагання та вибивання? Чому затримали і відпустили депутата облради

Вимагання та вибивання? Чому затримали і відпустили депутата облради
  • Дізналися про те, що відбувалося після резонансного затримання групи людей на вимаганні грошей, серед яких був депутат обласної Ради.
  • Депутата відпустили, але розслідування ще триває.

Увечері, 27 грудня, поліцейські управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими обласного главку поліції, працівниками вінницького управління Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурорів області затримали трьох людей за підозрою у вимаганні грошей у місцевого підприємця.

Про це пише прес-служба обласної поліції. Зазначається, що серед затриманих — депутат Вінницької обласної Ради.

За інформацією начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, затримані особи вимагали в потерпілого 4 тисячі доларів.

Відео дня

В ізоляторі один із затриманих

На затриманні працювали бійці спецпідрозділу КОРД. Спіймали «на гарячому» — під час передачі чергової суми в 13 тисяч гривень.

— Учора правоохоронці задокументували факт вимагання грошей у рамках відкритого раніше кримінального провадження. Для забезпечення безперешкодного проведення невідкладних слідчих дій ми фізично затримали — обмежили в пересуванні на час їх проведення групу осіб, — розповідає прес-офіцер поліції області Анна Олійник. — Серед них був і депутат обласної Ради. Тобто ми задіяли спецпідрозділ КОРД для того, щоб люди, які були там, не перешкоджали проведенню слідчих дій.

Анна Олійник говорить, що після цих дій осіб допитали, одного з них затримали в процесуальному порядку згідно статті 208 КПК України info. Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Затриманий не депутат, а інший учасник групи. Від моменту затримання в слідства є 72 години для того, щоб оголосити йому про підозру та обрати міру запобіжного заходу.

— Слідство триває, воно дасть правову оцінку усім учасникам групи та визначиться з процесуальним статусом кожного з цих осіб.

Вибивання боргів?

Прес-служба вінницького управління Служби безпеки України на своїй facebook-сторінці також написала про це затримання.

«Група, до складу якої входило троє вінничан, спеціалізувалася на «вибитті» неіснуючих боргів із приватних підприємців […] Щоб потерпілий став більш «зговірливим», до нього застосовувалися методи фізичного впливу», — у повідомленні йдеться про силовий метод отримання коштів.

«Під час обшуків вилучено гроші, боргові розписки та засоби зв’язку, що використовувались в протиправній діяльності», — пишуть в УСБУ.

Хто цей депутат

За версією журналістів, а також джерел RIA у правоохоронних органах, депутатом, про якого йдеться, є Сергій Чорноокий. Він керівник фракції «Опозиційний блок», член комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Чорноокого піймали п’яним за кермом, але навіть штрафу за це він не отримав.

Ми намагалися зв'язатися з Сергієм Чорнооким, щоб взяти у нього коментар по справі. На сайті облради номера телефону депутата немає. Також ми телефонували за номером, за яким раніше успішно зв'язувалися з ним, щоб отримати коментар про нетверезе кермування. Але чоловік, який взяв слухавку, сказав, що Сергія Михайловича тут немає, а це взагалі ломбард.

Якщо депутат захоче надати інформацію про затримання і висловиться про справу, ми додамо його коментар у матеріал.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Антон

    У цього чорнорилого 500 000$ на рахунку і це тільки тих, які він вказав в декларації. Він вже відмазався. Дасть ще пару тисяч і буде постраждалим.
  • Юрий Бондарук

    ))) хтось сподівався на справедливість? "Оставь надежду всяк сюда входящий" - это Украина, сынок!
  • Валерий Коп

    Реформи на лице!

    Коли будуть реальні сроки для таких одоробл і "суддів" з "слідчими" покриваючих його й залишаючих без покарання , тоді можна буде сказати куди ми рухаємось! До Європи, чи знов у кацапSьке-рюSькемірне ла...но!
  • Александр Шлапак

    Гнилая система
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up