В'язні вінницької тюрми «продавали» дрова та ошукали українців на 300 тисяч

В'язні вінницької тюрми «продавали» дрова та ошукали українців на 300 тисяч
  • Дрова нині дуже актуальний товар. Оголошень у мережі чимало та не всі правдиві. Є пропозиції і від шахраїв.
  • Таких спритників днями викрили вінницькі поліцейські. Засуджені «нагріли» довірливих громадян з різних регіонів України на 300 тисяч гривень.

До шахрайської групи входили п'ять засуджених з «Вінницької установи виконання покарань №1» та чотири їх спільники, які перебували на волі. Про це інформує відділ комунікацій поліції Вінницької області.

— За результатами проведення комплексу розшукових та слідчих дій оперативники встановили зловмисників, які з липня цього року ошукували жителів різних областей, — зазначають у поліції. — Причетними до шахрайської схеми виявилися п’ятеро осіб, віком від 22 до 43 років, які утримуються в установі виконання покарань. Також поліцейські встановили їх чотирьох спільників, мешканців Вінниччини, які перебували на волі. Пошук потерпілих осіб та продаж їм неіснуючих дров здійснювали засуджені, а кошти, здобуті злочинним шляхом, переводили в готівку їх співучасники на волі.

Відео дня

У підозрюваних провели обшуки та вилучили докази їх причетності до злочинної діяльності, а саме, мобільні телефони, сім картки, карти пам’яті (флешносії), банківські картки та чорнові записи.

У поліції зазначають, що жертвами шахрайських схем стали громадяни різних регіонів України.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Журналіст «20 хвилин», нагадаємо, визначив, що у Вінницькій області є щонайменше 15 точок, де можна офіційно придбати дрова. Це лісництва та лісопункти.

Якщо вам потрібні дрова і ви не хочете потрапити на шахраїв, радимо ознайомитися з цим матеріалом: Купити дрова на опалювальний сезон. Розповідаємо, як, де та за скільки це можна зробити

 

Читайте також:

У Вінницькому районі 31-річний чоловік згвалтував 4-річну дівчинку

П'яний вінничанин на екскаваторі намагався за 10 тисяч домовитися з поліцією

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Катерина Гавриленко

    Ще їм поповнення люди робили.
  • Юлия Соколова

    Моя бабушка так купила. Правда не сама, а тётка делала проплату т.к. бабуле 96 лет. Писали не один раз заявление в полицию и толку никакого.
  • Татьяна Корсун

    Вони все літо обманювали людей , і люди скидали на карту кошти , і хіба так було важко їх найти . Пів року не могли прикрити їх . Впевнена що були в долі .
  • Богдан Плахотнюк

    А що їм, телефонами можна користуватись, час є...

keyboard_arrow_up