Вбивство директора Гніванського кар’єру Віктора Берещука: подробиці з суду

Вбивство директора Гніванського кар’єру Віктора Берещука: подробиці з суду
  • Вчора, 15 березня, Вінницький апеляційний суд обирав запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві директора Гніванського кар’єру Віктора Берещука.
  • Підозрювані — учасники громадської організації «Правий сектор». Вони отримали завдання затримати Віктора Берещука. Але, хто їм дав таке завдання, не зізнаються.

Вінницький апеляційний суд залишив без змін запобіжні заходи фігурантам кримінального провадження про вбивство директора Гніванського кар’єру Віктора Берещука. Про це повідомляють в прес-службі суду.

4 березня, нагадуємо, в Гнівані стріляли в директора кар’єру Віктора Берещука. У поліції додають, що з вогнепальним пораненням 62-річний потерпілий був доставлений до лікарні, де під час надання медичної допомоги помер.

Подробиці з суду

«Підозрюваний С. й надалі перебуватиме під вартою, а Н. – під цілодобовим домашнім арештом», — йдеться у повідомленні ВАС.

Відео дня

 

За інформацією джерела, адвокат першого в апеляційній скарзі просив ухвалу слідчого судді міського суду скасувати, а новим рішенням застосувати до С. цілодобовий домашній арешт.

«Адвокат запевняв, що підозрюваний не планував позбавляти життя. Просто перевищив межі необхідної оборони: з помпової рушниці вистрілив підприємцю у плече, бо той навів на Н. пістолет, який, до речі, був на запобіжнику і без патрона», — зазначають у Вінницькому апеляційному суді.

Захисник також повідомив, що С. намагався надати Віктору Берещуку першу домедичну допомогу, та приблизно через пів доби чоловік помер у лікарні.

Подробиці злочину

«На судовому засіданні також стало відомо, що трагедія трапилася під час затримання Віктора Берещука, який нібито був диверсантом. Чоловіки відшукали його авто самостійно. Хто їм дав таке завдання, не зізнаються», — додають в прес-службі відомства.

Підозрюваним – 24 і 29 років. Вони – учасники громадської організації «Правий сектор». За словами прокурора, чоловіки володіють бойовим досвідом, але добровольцями в Територіальній обороні Вінниці не служать і права затримувати людей не мають.

В обласному главку поліції розповіли зловмисників затримали 4 березня одразу після вчинення злочину. У їх машині вилучили кілька одиниць вогнепальної зброї, набої та комплект автомобільних номерних знаків, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Слідчим управлінням поліції розслідується кримінальне провадження за статтею 115 ККУ (умисне вбивство), за що передбачено до 15 років ув’язнення.

 

Читайте також:

Двадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та області (ХРОНІКА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (180)
  • Віктор Капітула

    З тими що вчиняють безлад і кримінал особливо в теперішній час, а ще тим більше не співпрацюють з відповідними органами треба поступати за законами військового часу, а то адвокати і починається кіно....
  • Виктория Виктория

    Не пишіть дурниць що покійний був начебто зрадником ,жодного докозазу немає і бути не може бо це є неправда .
    Ця людина все життя  прожила в  Україні  ,був професійним гірником і будівельником,патріотом нашої України ,залишився тут щоб боронити наше місто від ворога,але ворог не прийшов, прийшли українські гниди до його дому. Він був пахарь від природи , після себе залишив багато своєї роботи,один завод який вижив після розпаду  ,це той який очолював Віктор Онуфрійович,завдяки якому люди мали роботу,побудував шість  церков можна писати багато ... .Але деякі вічноневдоволені  прослойці населення цего ніколи не зрозуміти .
    Вони а це- (диванне військо як завжди на передові у фейсбуці )бачать тільки лежачи на дивані те що їм тут закидають ,в раші путлір зомбує ,тут продажні шкури закидають за пару гривень наклеп на людей.
     Всі вони  бачуть тільки результат, а як це все заробити ,організувати правильно роботу щоб все не рухнуло а працювало ,навіть на 1% поняття немають ,і саме цікаве що  дозволяють вирішувати собі кому жити кому ні .
    Якщо людський суд  не покарає цю всю  мерзоту  яка причетна до цего вбивства і наклепів то обов'язково це зробе Божий .
    Діло часу .
  • Миколюк Роман

    Мразота допомагала окупанту! Нагороду дайте правосєкам! Так буде з кожною путінською  потворою на цій війні ,
  • Лариса Рудик

    До стовпа прив'язати як мародерів і різочкою, все скажуть.

keyboard_arrow_up