В Вінниці СБУ затримала Івана Бондарчука. За організацію проплаченої сепарської акції

В Вінниці СБУ затримала Івана Бондарчука. За організацію проплаченої сепарської акції

В представника вінницької обласної організації проросійської політсили Івана Бондарчука знайшли схеми блокування дороги та гроші, які призначались для організації блокади траси. Підозрюваному в держзраді світить 15 років тюрми.

«Проведення на замовлення російської сторони «протестної» акції із блокування автодороги з метою компрометації органів державної влади, попередила на Вінниччині Служба безпеки України спільно з прокуратурою», - повідомляють в прес-службі СБУ.

За інформацією сайту "vinnytsianews",  17 травня колишній депутат Верховної Ради 2006-2007 років Іван Бондарчук, який входив тоді до складу коаліції Партії регіонів Януковича і Соціалістичної партії Мороза мав вивести прихильників проросійських сил з антипрезидентськими гаслами під «наглядом», найнятої охоронної фірми на автотрасу між Зарванцями та Якушинцями під Вінницею та перекрити рух автотранспорту. 

Під час обшуку в Бондарчука правоохоронці вилучили розроблені схеми блокування «протестувальниками» автошляху міжнародного значення поблизу Вінниці і гроші, що призначались для організації акції.

Відео дня

Крім того, за інформацією прес-служби прокуратури Вінницької області,  в підозрюваного знайшли російську символіку (прапори РФ, георгіївські стрічки) та окремий телефон для зв’язку з російською стороною.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України. За Державну зраду загрожує до 15 років тюрми.

«Одягнувши на Бондарчук наручники, СБУшники зібралися відвезти його в СІЗО. Але на виході з багатоповерхівок, йому стало погано. Карета швидкої допомоги його госпіталізувала в кардіологічне відділення Вінницької міської клінічної лікарні швидкої допомоги», - повідомляють в інформресурсі.

В СБУ зазначають, що слідчі (розшукові) дії тривають.

Варто зазначити, що вінницький активіст Анатолій Банах ще в серпні 2015 року повідомляв на гарячу лінію СБУ про сепаратиста Бондарчука із аудіодоказами та публікаціями у ЗМІ:

 

Нагадаємо, що на честь перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною вінницький осередок партії “Союз лівих сил” та товариство “Україна-Росія” організували в Вінниці марш «Безсмертного полку». Захід відбувся 9 травня на Європейській площі.

Таким повідомлення з друзями поділився колишній нардеп від соціалістів Іван Бондарчук.

Варто нагадати, що під час цьогорічного мітингу на 1 травня в Вінниці молодики напали на пенсіонерів, які зібралися на захід. Між ними виникла сутичка, в яку втрутилась поліція.

На щастя, обійшлося без потерпілих. Поліція відтіснила націоналістів та затримала трьох найактивніших.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Вася

    Я военный пенсионер...

    Где перекрываем дороги с криком: "Слава Гройсману!"?
  • vin

    Закрыть одного и спасти тысячи))) Жаль, что в Донецке СБУ в свое время так не поступило)))
  • Прокоповна Проня

    Старого человека засадить. Гребаный стыд!!!
  • Ivan Zhigalov

    Жаль человека. Учитывая его возраст, приговор для него может стать смертным. Жаль простых нормальных украинцев. Думаю, им должно быть стыдно и мерзко за то, во что превратилась их страна. Думаю, на Майдане они и представить себе не могли ТАКОГО результата!

    Anonymous reply Ivan Zhigalov

    Интересно, а что б ему светило за такое на России? Неужели премию от путина выдали? Или благодарность какую?

    Жаль, что старик, жаль, что 73 года? А раздолбаный в хлам Донбасс, уже второй десяток тысяч погибших, десятки тысяч покалеченых не жаль? А ведь тоже такие вот "Божие одуванчики" начинали, старички всякие маразматические.

    У вас за пост в соwсетях в люди по тюрмах сидят, а тут за организацию диверсии жаль?! Да давить таких гадов надо, тут как с колорадскими жуками поступать надо, а не жалеть.

    Ivan Zhigalov reply Anonymous

    Простите великодушно, а разве Донбасс "раздалбывают в хлам" не те же молодчики, что арестовали этого старика?

    Anonymous reply Ivan Zhigalov

    трактористы с шахтерами, которые танки и грады в шахтах нашли? Отпускники и ихтамнеты?

    Слушай, хватит уже дурака включать, убирайтесь с Украины, а то железом каленым вас выгонять будем, Хватит нам смертей, слез матерей, жен и детей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up