У Вінниці викрили реабілітаційний центр, де незаконно утримували людей

У Вінниці викрили реабілітаційний центр, де незаконно утримували людей
  • Вчора, 12 вересня, затримали трьох злочинців. Вони, за інформацією правоохоронців, організували роботу реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних, де пацієнтів утримували проти їх волі.

Спецоперацію проводили поліцейські Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками Управління міграційної поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД».

— Зі слів потерпілих, їх силоміць доставляли до центру, забороняли покидати територію, самостійно пересуватись по місту, користуватись мобільними телефонами. Двоповерхове приміщення, де утримували людей, було огороджено парканом, на вікнах встановлені металеві грати, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

За словами начальника Управління міграційної поліції Кирила Доценка, до поліції надійшло повідомлення від вінничанина про те, що троє невідомих чоловіків у Вінниці силоміць посадили в автівку дитину та поїхали у невідомому напрямку.

За вказівкою начальника поліції на території області ввели план «Перехват» та задіяли усі необхідні сили для встановлення та затримання злочинців. 

— Протягом години поліцейські розшукали автомобіль «Фольксваген», який перебував біля двоповерхової будівлі, де, як з’ясувалося, знаходився реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних людей, — зазначають у главку обласної поліції.

Поліцейські знайшли 14-річного хлопця у цьому центрі. За інформацією правоохоронців, підлітка з Одещини до закладу помістили родичі. У поліції розповідають, що коли хлопець втік з центру — його розшукали та примусово повернули до установи.

— Під час проведення в приміщенні невідкладних слідчих дій  поліцейські виявили дев’ятьох осіб, в тому числі, одного неповнолітнього, які дали покази, що їх помістили до закладу та утримували проти волі, забороняли покидати його територію, — зазначає Кирило Даценко.

За словами начальника Управління міграційної поліції, реабілітаційний центр діяв під виглядом громадської організації та не мав дозвільних документів для проведення медичної практики.

Під час проведення обшуку слідчі вилучили облікові картки осіб, які проходили реабілітацію, а також документацію.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за другою частиною статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Досудове розслідування триває.

 

Читайте також:      

Розбили вікно, приснули газом та забрали 200 тисяч. Подробиці зухвалого пограбування

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Inga Pavlenko

    Наркозалежна людина не розуміє, що їй потрібне лікування та реабілітація! І термін тримати "проти волі" тут недоречно!
  • Татьяна Петрова

    Никто не имеет право лезть в чужие дела.Никто не думает про родственников над которыми издеваются зависимые.
  • Юра Щасс

    а хіба в наркоманів і алкоголіків є воля?
  • Ols Kat

    То есть наркоманы, которые там содержались, сейчас гуляют по городу?

keyboard_arrow_up