У двох жительок Вінниччини поцупили картки та зняли 34 тисячі гривень

У двох жительок Вінниччини поцупили картки та зняли 34 тисячі гривень
  • Жертвами крадіїв стали дві жінки 62 та 80 років. У найстаршої потерпілої гроші крали з карти поступово протягом трьох місяців.

Про це інформує Поліція Вінницької області.

62-річна мешканка Іванівської територіальної громади звернулася до поліції та повідомила, що з її карти зникли гроші. Даною картою, як становила поліція, у місцевому магазині розраховувалася 46-річна жінка. Вона, як виявилося, крала у потерпілої карту та потім непомітно повертала.

Загалом підозрювана витратила понад чотири тисячі гривень, а ще поцупила мобілку у потерпілої.

Відео дня

Схожий випадок стався з 80-річною мешканкою Махнівської територіальної громади. У жінки з карти протягом трьох місяців зникло 30 тисяч гривень.

— В ході розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний 35-річний місцевий житель, — розповідають у поліції. — Дізнавшись реквізити банківської картки пенсіонерки, зловмисник за допомогою інтернет-банкінгу протягом квітня-червня здійснював перекази коштів потерпілої на власний рахунок. Підозрюваний причетний до майже 30-ти таких незаконних операцій та загалом привласнив близько 30 тисяч гривень заявниці.

За обома фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Що робити, якщо втратили карту

Поліція вкотре нагадує громадянам, якщо раптом ви втратили свою банківську картку або у вас її викрали, насамперед необхідно її заблокувати. 

У такий спосіб ви убезпечите власні кошти й не дасте іншим скористатися ними.

Є кілька способів заблокувати карту:

  • в інтернет-банкінгу;
  • через гарячу лінію банківської установи;
  • особисто у відділенні банку.

Надалі необхідно звернутись у поліцію та обов’язково вказати час, дату, повну суму крадіжки та якомога більше деталей, що допоможуть розслідуванню злочину.

У випадку, якщо ви знайшли чужу картку, її необхідно повернути власникові. Для цього слід зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію, зазначену на картці, або звернутись до відділення банку та повідомити про знахідку.

 

Читайте також:

На Привокзальній п'янючий водій намагався втекти від поліції. Не вийшло

Вінницькі залізничники затримали грабіжника, який напав на жінку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юлия Стасенко

    .

keyboard_arrow_up