Справу Самвела і трьох рекетирів передали до суду, реанімувавши забутий епізод

Справу Самвела і трьох рекетирів передали до суду, реанімувавши забутий епізод
Рекетирів узяли в приватному маєтку в передмісті Вінниці

До суду направили справу злочинної групи із чотирьох чоловіків, які носили зброю і погрозами вибивали з вінницьких бізнесменів неіснуючі борги.

Йдеться про групу «Савела Московського», яку торік затримали співробітники спецслужби. 

Авторитету і його людям також інкримінують старий епізод зі стріляниною під вірменським рестораном.    

Четвірку узяли в приватному маєтку в передмісті Вінниці в рамках розслідування кримінального провадження про вимагання. Розпочали його працівники спецслужби за заявами місцевих бізнесменів, із яких хотіли отримати гроші рекетири. Один із епізодів: вимагали від члена родини вінницького комерсанта 4000 доларів США, погрожували знищенням майна та фізичною розправою над ним та його близькими.

Днями прокуратура Вінницької області повідомила, що провадження з обвинуваченням організатора вимагання та трьох його поплічників передали до суду, й уже почався судовий розгляд. Статті звинувачення групи Самвела: вимагання, незаконне носіння вогнепальної зброї, примушування до виконання цивільно-правових обов’язків і хуліганські дії.

Справу хуліганства, нагадаємо, кілька років тому розслідувало міліцейське слідство. Тепер слідство СБУ реанімувало її та додало у звинувачення із здобутими власними доказами. Ідеться про перестрілку, що була під вірменським рестораном у Якушинцях у 2013 році.     

Відео дня

- Під час першого судового засідання обвинувачені та їх захисники клопотали перед судом про звільнення їх з-під варти та обрання менш суворого запобіжного заходу, - розповіли в прес-службі прокуратури області. - Але, завдяки принциповій позиції прокурора, низці зібраних доказів, найбільш одіозних обвинувачених, у тому числі й громадянина Вірменії, який раніше тричі притягався до кримінальної відповідальності, судом залишено під вартою на період судового розгляду.

Редакції відомо, що головний звинувачений заперечує свою причетність до будь-якого криміналу, називає себе волонтером. На суді, де йому продовжували арешт, читали його позитивні характеристики, а сам він назвав звинувачення проявом нелюбові слідчого спецслужби до людей кавказької зовнішності.

Як Самвел захищатиметься, та чи доведуть йому інкриміноване, побачимо найближчим часом у Вінницькому міському суді. Матеріли справи його та трьох поплічників буде розглядати суддя Ірина Курбатова.

 

Читайте також:

Бандитів кують в кайданки і ефектно, і по-тихому. Які злочинні групи спіймали?

Найбільш гучні вінницькі кримінальні історії за 2013 рік

Стрельба под Якушенцами - что это на самом деле было?

За 90 тисяч застави випустили на волю Самвела, затриманого за стрільбу в Якушенцях

Самвела, що стріляв по машинах і людях у Якушенцях, арештували за хуліганство

Виходять з тюрем і вже дали про себе знати у Вінниці «герої» 90-х

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up