А що з водієм Audi, який навмисне наїхав на собаку? Дізналися, чи є ще кримінальне провадження

А що з водієм Audi, який навмисне наїхав на собаку? Дізналися, чи є ще кримінальне провадження
  • Подія, де водій Audi розігнався і навмисно наїхав на собаку, що спала посеред вулиці, сталася на початку вересня.
  • Це потрапило на камери відеоспостереження, потім у соцмережі, потім до реєстру досудових розслідувань.
  • За фактом відкрили кримінальне провадження про жорстоке поводження з тваринами.
  • В коментарях під відео з’явилися коментарі про те, що справу вже закрили. Це правда чи ні?

 

Поліція зреагувала на наїзд собаки завдяки відео, що потрапило до соцмереж. Завдяки цьому ж відео відкрили кримінальне провадження. За словами речниці управління Нацполіції у Вінницькій області Заріни Маєвської, подія сталася ввечері 4 вересня, а кримінальне провадження відкрили наступного дня, 5 вересня.

— В поліції вилучили відео з камер відеоспостереження, допитали всіх очевидців події, має бути висновок ветеринара по обстеженню собаки, — розповідає речниця. — А там вже суд буде приймати рішення щодо винуватості чи не винуватості.

Але нещодавно в соцмережах, під тим самим відео, з’явилися коментарі про те, що справу нібито закрили. До відділу поліції №3, що на Мечнікова, адже саме там ця справа знаходиться, додзвонитися не вийшло. За двома номерами, які пропонував Гугл, ніхто слухавку не брав. Втім за словами Заріни Маєвської, справу ніхто не закривав.

Відео дня

— Справа все ще знаходиться на досудовому розслідуванні, слідчі працюють, — повідомила речниця поліції.

Що це було?

Подія сталася в котеджному містечку Green Villa, що у Зарванцях. Там живуть чотири місцеві собаки, які за словами мешканців, нікого не чіпають. Адже живуть там не перший рік, їх всі знають, за ними майже всі доглядають.

Але 4 вересня, один пан на Audi вирішив, як він сам потім написав у чаті мешканців «трохи підняти пилючку», розігнався на авто, наїхав на собаку, яка відпочивала посеред дороги. І поїхав далі.

Ця подія потрапила на камери відеоспостереження. Потім у соцмережі. Потім до реєстру досудових розслідувань. І тепер є кримінальне провадження за частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами». Санкція: від одного до трьох років обмеження або ж позбавлення волі на такий самий строк. 

А в собачки вже все добре

Одразу після наїзду собака (звати її, до речі, Маша) була у важкому стані. Нею займалася пані Олена, мешканка котеджного містечка Green Villa. Саме вона привезла покалічену водієм тварину у ветлікарню, де її надали першу допомогу. Потім забрала її до себе додому разом із сестричкою, яка теж мешкала на вулиці.

За кермом Audi, як виявилося, був Сергій Поліщук забудовник і співзасновник Товариства «БМУ-6». Після цих подій, пан Сергій привіз до пані Олени дві будки для сестричок Маші і Даші, пропонував допомогу з кормом та взяти собачок на реабілітацію.

Але Олена відмовилась від допомоги, тому що, незважаючи ні на що, не розуміє, як так можна було вчинити. Між іншим жінка також поспівчувала сусіду, адже стільки «гарних та щирих» побажань пішло в його адресу після того, що він накоїв.
 

Читайте також:

За постіки «Приєхалі асвабадітєлі» на два роки саджають. А як будуть визначати і карати колаборантів?

«Люди перестануть звертатися — значить ми свою місію виконали». Про п’ять місяців волонтерства

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ekaterina Moroz

    А колорада травить в огороде?Это ж сколько на мне висяков уже...
  • Larisa Sobchuk

    Фото розклеїти- щоб знати героя в обличчя
  • Mark Znatkovskiy

    Ще п'ять років будуть слідчі працювати....

    Ігор Дуб reply Mark Znatkovskiy

    Mark Znatkovskiy Зробити кремація в середині ауді
  • Анатолий Гордий

    там  давно  все  порешали  от------сь

keyboard_arrow_up