СБУ затримала шістьох українців, які постачали товари терористичним організаціям «Д/ЛНР»

СБУ затримала шістьох українців, які постачали товари терористичним організаціям «Д/ЛНР»

Прокуратура Вінниччини та СБУ викрила осіб, які матеріально забезпечували терористичну організацію «Д/ЛНР». До даної діяльності були причетні шість осіб.

— Оперативники спецслужби встановили, що шестеро громадян України через підконтрольні суб’єкти господарювання налагодили постачання до терористичних організацій товарів широкого вжитку. Протиправний механізм діяв за схемою так званого «псевдоекспорту»: товар під виглядом експорту вивозився до Росії, звідки через контрольовані терористами пункти пропуску і митні пости потрапляв до ОРДЛО. При цьому комерсанти систематично сплачували податкові та митні платежі до бюджетів квазіреспублік, кошти з яких йшли на фінансування незаконних збройних формувань, — зазначають в прес-групі УСБУ у Вінницькій області.

Відео дня

Свою діяльність особи здійснювали впродовж січня 2018 – січня 2019 років. Вони постачали терористам продукти харчування, напої та предмети побутової хімії.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 258-5 Кримінального кодексу України. Організаторів незаконної схеми затримали за місцями їх проживання в Дніпрі, Харкові та Рубіжному Луганської області.

Тривають слідчі дії.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Viktor Hryhoruk

    Це жах...ще б вугілля перестали гнати звідти потягами і контрабанду в обох наррямках...Я здається знаю одного чувака який завалив прилавки солодощами своїми в ЛДнр

    Сепар Торонтуй reply Viktor Hryhoruk

  • анонім

    Марія, дивно редакція 20 хв періодично "вихваляється" роботою СБУ. Так обшуки, красиве відео, а результат абсолютнвий "0"
    "Обшуки в LetyShops"
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/IT-novyny/obshuki-v-letyshops-igor-gnatovskiy-dav-ofitsiyniy-komentar-10741739.html
    Так ми бачимо вилучення ноутбуків, коштів, плескання у долоні, а за неділю дві абсолютне тихе повернення техніки, я вважаю що не безкоштовно.
    Пані журналіст, давайте писати не про "кошмарення" бізненсу, а про реальні справи, про судові рішення коли клієнт не пішов "на угоду з слідством"
    Сергій Семочко, типовий працівник СБУ та людина президента, людина який бреше, бреше і бреше. Давайте писати про таке СБУ, а не створбвати ілюзію "праці".
    Товар з України попав в ЛНР? Злочин? Можливо СБУ прийде на Рошен? Цукерки є на полицях псевдореспублік. З них сплачуються податки в ЛНР.
    Продаж товару агресору, так це погано, але це лише продаж а не фінансування.
    СТ 258-5
    1. Фінансування тероризму, тобто дії, вчинені з метою фінансового або матеріального забезпечення окремого терориста чи терористичної групи (організації), організації, підготовки або вчинення терористичного акту, втягнення у вчинення терористичного акту, публічних закликів до вчинення терористичного акту, сприяння вчиненню терористичного акту, створення терористичної групи (організації).
    Ну не бачу Марія у Вашому матеріалі злочину за СТ258-5, та плідну роботу СБУ, це тупе кошмарення бізнесу.

  • Алла Скалацька

    Це просто жах!
  • Raisa Kravets

    і вони живуть серед нас .....

    Сепар Торонтуй reply Raisa Kravets

    и это значит что страна не совсем еще безнадежна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up