СБУ підозрює вінницьку IT-компанію у співпраці з терористами «Л/ДНР»

СБУ підозрює вінницьку IT-компанію у співпраці з терористами «Л/ДНР»
  • Працівники СБ України на вихідних проводили обшук у офісі, де розміщуються вінницькі IT-компанії;
  • У процесі обшуку вилучили документи та комп'ютерну техніку. Одну з компаній підозрюють у співробітництві з терористами «Л/ДНР».

Обшуки проводили 15 березня. Спершу про них повідомив на своїй сторінці у facebook адвокат однієї з компанії Роман Корченюк. Він повідомив: «… приїхали з ухвалою одного з київських судів про проведення обшуку в офісному приміщені з метою вилучення електронних носіїв інформації, що використовуються для функціонування та адміністрування чотирьох сайтів. Ні кому належить майно, ні хто здійснює цю роботу в ухвалі не зазначено», — написав Роман.

Адвокат каже, що працівники СБУ обшукали усі три IT-компанії, які працюють у офісі.

«Будь-які пропозиції щодо дослідження цієї техніки на причетність до роботи з зазначеними сайтами або надання можливості скопіювати інформацію з жорстких дисків та серверів відхилялися. Як юрист, я переконаний, що обшук був спрямований суто на зупинення (знищення) роботи компаній, а не на виявлення доказів. Я мовчу про хамську поведінку і впевненість у відсутності покарання. Так, буде проведено експертизу, встановлено, що обладнання і підприємства не мають жодного відношення до даних сайтів і все буде повернено», — пише він.

Відео дня

Сьогодні, 20 березня, СБ України прокоментувала обшуки. У прес-центрі структури кажуть, що усі дії проводилися у законний спосіб. А причина обшуку — провадження про співпрацю з терористами.

«Правоохоронці встановили, що одна з вінницьких комерційних структур забезпечує приймання платежів з РОS–терміналів, які функціонують у так званих «Д/ЛНР» та тимчасово анексованому Криму, а також з інтернет-ресурсів небанківських фінустанов», — повідомляють у Службі Безпеки.

Додають, що їхні працівники задокументували, що підприємці технічно підтримують та обслуговують сервери, задіяні у злочинах.

«Під час санкціонованих судом обшуків в офісних приміщеннях комерсантів правоохоронці вилучили документацію із доказами нелегальної діяльності платіжної системи, жорсткі диски, ноутбуки, комп’ютери, на яких може міститися інформація в електронному вигляді, яка підтверджуватиме функціонування вказаної платіжної системи на території, підконтрольній терористичним організаціям «Д/ЛНР»», — пишуть СБУвці.

Підкреслюють, що під час обшуку правоохоронці не блокували усю роботу підприємства, не відключали та не вилучали сервери. А після перевірки техніку повернуть назад.

Наш журналіст ще до публікацій цього матеріалу звернувся за коментарем до адвоката Корченюка. Той відмовився будь-що коментувати телефоном і попросив прийти до нього за коментарем наступного дня. Сьогодні, 21 березня, журналіст прийшов до офісу адвоката, проте той знову відмовився коментувати звинувачення СБУ.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вася

    А до чого СБУ?

    Звичайно до таких справ залучають активистів... Чи активисти вже скінчилисЬ?
  • Олексій

    Пустопорожня новина, яка не відповідає на прості запитання "Що?", "Хто?", "Де?", "Коли"? "Докази?". Прочитав, купа тексту, нічого не зрозумів. Вже навіть жовті пліткові сайти таке не публікують.

    Oleksandr Stoliarov reply Олексій

    Якщо на цьому сайті всі так погано, то чому ти тут сидиш і постійно камєнтиш?
  • The Evil Progger

    Скоріш за все СБУ підозрює вінницьку IT-компанію у грошах.
  • АТМ

    Для початку функціонування POS-терміналів регламентується і контролюється Національним Банком України. POS-термінал прив'язується до певного рахунку у певному банку. Як сталося що НБУ пропустив через національний процесінговий центр платежі на рахунки банків на території Лугандона?

    Oleksandr Stoliarov reply АТМ

    НБУ=ДНР/ЛНР?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up