Розрахувався «липовою» купюрою 500 євро в магазині одягу і здачу взяв

Розрахувався «липовою» купюрою 500 євро в магазині одягу і здачу взяв
Фото цього чоловіка, який розразувався «липовою» купюрою 500 євро в магазині одягу і здачу взяв, поповнить базу оперативників
Увага, фальшивка! Чоловік у чорному наміряв дві куртки, дав купюру, без поспіху перерахував отримані на здачу гривні за курсом євро і побажав дівчатам гарних свят. Продавщиці побоялися писати заяву на шахрая, але оперативники його все одно шукають

У магазині не мали права брати валюту і, як запевняють, ніколи не брали. Але цьому покупцеві чомусь не здогадалася відмовити жодна з трьох працівниць.  

- Який приємний мужчина! - охали дівчата, коли чоловік пішов від них з покупками і здачею. – Такий вихований, спокійний…

- От який він спокійний був, так спокійно і ми взяли в нього гроші, - говорить тепер вони.

Дівчата припускають, що чоловік володіє гіпнозом, і якось вплинув на них, щоб не пручалися його афері. Вони викликали міліцію, коли виявилося, що 500 євро несправжні. Але писати заяву потім у слідчого від себе особисто ні продавщиці, ні адміністраторка магазину, не захотіли. Бояться помсти шахрая.

У поліції підтвердили: виклик був, фальшивку бачили. Але раз немає заяви від потерпілого, то й немає діла. Фото шахрая лишень поповнить базу оперативників.

Резон – взяти здачу
- У мене немає збитків від цієї афери, - каже власник магазину одягу й просить не називати бренд та не писати його імені в новині про злочин. – Дівчина, яка взяла фальшивку, поклала гроші в касу з власної кишені і звільнилася. Я наполягав, щоб вона написала заяву. Не захотіла. Дівчата бояться. У них параноя якась. А я, по суті – не потерпілий. Збитків не маю і мене там не було, коли це сталося. Про що заявляти? Хочу тільки попередити колег, щоб з ними такого не сталося.

Щоб люди знали, що по Вінниці ходить за покупками людина з фальшивими євро (в портмоне афериста у магазині бачили кілька купюр), в магазин покликали журналіста, показали відеозапис камери спостереження і розповіли все, як було.

- Апарат цю купюру пропустить, тому що євро зроблені зі справжніх грошей, зімбабвійських доларів, - розказує власник магазину. - Він ті долари запустив у принтер і надрукував те, чого не вистачає, а зайве підтер й так виготовив ці 500 євро. Все зробив культурно. Я читав, що в таких аферах застосовують гіпноз. Може, тому дівчата взяли ці гроші. Інакше, не розумію, чому не побоялися. Така велика купюра. По 500 євро навіть у Європі не приймають.  

Власник не показав фальшивку, бо її віддали правоохоронцям, що приїздили на виклик. Прокрутив запис камери спостереження. 

- Ось дивіться, він ці гроші дає, - коментує він. - За 500 євро йому зарахувати 13,5 тисячі гривень. За дві тисячі він куртки взяв і 11,5 взяв здачі. Його резон був розміняти ці гроші.

Приходив двічі
У той день, 17 грудня, в магазин одягу, який знаходяться в центрі міста, цей покупець приходив двічі. В обід зайшов у пошуках шуби для дружини. Йому пояснили, що такого товару тут немає. Чоловік роздивився вішаки з наявним товаром та обрав собі куртку. Пообіцяв її купити, коли жінці шубу придбає деінде.

- Він удруге прийшов після п’яти вечора і наміряв дві курточки, - каже продавець Оксана. – Ту, що одразу дивився, і попросив показати йому ще щось легеньке, зручне для поїздки в машині. Сказав, що їде в Буковель.

Одягнений чоловік, що назвався Андрієм, був у чорному. Розмовляв то російською, то українською. До каси підійшов тільки тоді, коли з магазину вийшли всі інші покупці. На вигляд йому років 45, не більше.

- На відео він чомусь виглядає старшим, - говорять «потерпілі» від афериста працівниці магазину. – Коротко стрижений по-боках, а зверху – велика лисина. Ми в різних ракурсах зробили стоп-кадри.

- Мене кинуло в жар, лице було червоне, - каже Наталія що сиділа на касі. – Може, через те, що велика купюра. Не знаю. Але ми її передивилися всі.   

- Купюра була зі всіма знаками. В апараті б точно світилася, - каже продавець Оксана. – Ми тільки спитали його, чи немає менших грошей. Він показав портмоне – немає. Там було тільки 200 гривень і євро.    

– Нам не по 15 років, працюємо не один день, ніколи валюти не брали, а тут на тобі - взяли 500 євро, – говорить Вікторія. - У нього гіпнотичні здібності є. У нас іншого пояснення цій ситуації немає.

Що дівчат ввели в гіпноз, впевнена і адміністратор магазину. Каже, розвиднілося всім лишень на другий день. Покупцю оформляли картку клієнта, тож дівчата подзвонили по залишеному ним номеру. Звісно, відповіла інша людина - сказала, що ніякого Андрія вона не знає.


Фото чоловіка, який розразувався «липовою» купюрою 500 євро, поповнить базу оперативників (на стоп-кадрах із запису камери спостереження працівники магазину лишили впізнаваним тільки покупця)
Опери взяли у розробку інформацію
Чи були у Вінниці подібні ситуації, чи внесуть фото афериста хоча б у базу для оперативників, питаємо в заступника начальника міської поліції - начальника кримінальної поліції міста Кирила Доценка.

- Ми для себе зробили фотографії і намагаємося встановити особу, не залежно від того, написали працівники магазину заяву, чи ні – в якості оперативної інформації, - відповів Кирило Доценко та сказав, що чув про аналогічні випадки в інших магазинах, але вони теж не пішли далі чуток – заяв ніхто не писав.  

Він також розказав, що в міську поліції регулярно надходять повідомлення з банків про виявлення фальшивих гривень під час перерахунку коштів, зданих касирами грошей.

- На тиждень може бути два-три таких повідомлення, – каже він. - Відкриваємо кримінальні провадження.

Чи можна знайти людину, яка розрахувалася невідомо де і коли фальшивкою, питаємо в головного оперативника міста. Він запевняє, що можна.

- Одне з останніх розкриттів проваджень, відкритих за інформацією із банків, – з багатьма епізодами. Чоловік під 50 років з Молдови жив тут, ніде не працював, займався тимчасовими заробітками. Один раз він щось купував на ринку, і йому всунули 500 сувенірних гривень із заклеєним номерком написом «не є платіжним знаком». Він і виріши таким чином заробити. Купив у «Магігранді» сувенірні гроші від 100 до 500 гривень, вирізав з купюр по одній гривні номерки і заклеїв непотрібне, - розказує Кирило Доценко. - Біля лікарень, соцзабезів, в тих районах, де пристарілі люди бувають, він пропонував обміняти йому гроші на дрібні. Ми такий його промисел припинили. Документуємо.   

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Если продавцов действительно принуждали принимать валюту, то без проблем пишутся заявления в полицию по этому поводу. А если еще присутствовал факт вымогательства со стороны владельца - тогда вообще все очень хорошо. Посадить - не посадят, но деньги свои вернете.

    Анонім reply Анонім

    Ніхто там ніякі гроші не верне , відразу видно --- колгоспниці перелякані...
  • Виталик Возный

    Мне интересно, что за магазин, где можно две куртки купить за 2000 гривен?

    Анонім reply Виталик Возный

    Секонд хенд какой то ))))

    Бурко Лера reply Анонім

    Я думаю, что это магазин в здании возле "Алло" (там раньше еще магазин кожи был, не знаю, есть ли сейчас).

    Бурко Лера reply Бурко Лера

    На Соборной.
  • Анонім

    - У мене немає збитків від цієї афери, - каже власник магазину одягу й просить не називати бренд та не писати його імені в новині про злочин. – Дівчина, яка взяла фальшивку, поклала гроші в касу з власної кишені і звільнилася.  -  НАПИШИТЕ ИМЯ ХОЗЯИНА . НА ОСНОВАНИИ КАКОГО ЗАКОНА ЗАБРАЛ У ДЕВУШКИ ДЕНЬГИ И УВОЛИЛ ЕЕ ПО БЫСТРОМУ ?  Еще и запугал, чтобы она не писала заявление в полицию - типа аферист будет мстить, а на самом деле не хотел по судам ходить !!! Левушки, увольняйнесь от таких - хозяев! На месте девушки я бы подала заяву и на афериста и на хозяина магазина !!!

    Анонім reply Анонім

    100 % что хозяин заставлял продавцов принимать валюту к оплате !!!
  • Пупкин Вася

    Мужик - красавчик !

    Тютюник Андрей reply Пупкин Вася

    Согласен!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up