Позичив у друзів десять мільйонів та втік. Апеляційний суд посилив вирок шахраю

Позичив у друзів десять мільйонів та втік. Апеляційний суд посилив вирок шахраю
  • Шість років неволі замість чотирьох отримав чоловік, який обдурив своїх друзів на майже десять мільйонів гривень. Вінницький апеляційний суд посилив вирок обвинуваченому в шахрайстві.

54-річного чоловіка визнали винуватим за три епізоди шахрайства в особливо великому розмірі та за один — у великому. Про це повідомляє Вінницький апеляційний суд.

Бізнесмен незаконно заволодів коштами своїх чотирьох товаришів —  ділових партнерів. Загалом позичив 9 мільйонів 924 тисячі гривень нібито на закупівлю ліків для закладів охорони здоров`я та проведення робіт на замовлення «Укравтодору». Всі гроші чоловік витратив на власні потреби, зокрема, на розвиток бізнесу.

Відео дня

«Вінницький апеляційний суд скасував вирок міського суду в частині призначення покарання Я., обвинуваченому в шахрайстві на майже 10 мільйонів гривень. Чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна замінив на шість із таким же додатковим покаранням. Таким чином колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу прокурора», — повідомляють в прес-службі суду.

Суддя визнав слушними аргументи сторони обвинувачення: визнання вини і щире каяття, що пом’якшують покарання, у даному випадку не знижують істотно ступінь суспільної небезпечності скоєного. 

«Відтак підстав призначити покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України, немає», — йдеться в новому вироку апеляційного суду.

Цікаво, що вісім років підсудного розшукувала поліція. Тим часом він проживав на Кіровоградщині.

«Винен, щиро каюся. А ховався я не від слідства, а від потерпілих. Будь-хто із них міг бути на моєму місці», — сказав обвинувачений.

Потерпілі, до речі, на апеляційний розгляд, як і на попередні судові засідання, не прийшли. Жодних претензій до бізнесмена вони не мають. У своїх заявах просили суд призначити йому покарання згідно з чинним законодавством. ВАС же вирішив посилити вирок обвинуваченому та збільшив термін ув’язнення на два роки.

 

Читайте також:

Трагедія в «Набережному кварталі». З 12 поверху випала 17-річна дівчина (Відео 18+)

Збої в роботі «Приватбанк» та «Ощадбанк». Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Zoya Ostrovska

    Це не Женя Бабій???
  • Читач43

    Так у потерпілих немає претензій.Для чого продавати?
  • Читач68

    Ну так продавай щось, щоб розрахуватись.
    Дві нирки в тебе є, може ще щось.
    Але 54 роки, вже більшість біоматеріалів відпрацювана.

keyboard_arrow_up