Взяли на хабарі чи зухвала розправа? Затримали голову Студенянської ОТГ

Взяли на хабарі чи зухвала розправа? Затримали голову Студенянської ОТГ
  • Вчора, 30  жовтня. на Вінниччині затримали голову однієї з ОТГ.
  • За інформацією поліції, посадовець отримав хабар від бізнесмена за передачу в оренду земельну ділянку на 49 років.
  • Журналісти «20 хвилин» дізнались, що мова йде про голову Студенянської ОТГ Олексія Кирнасівського. 

Що кажуть у поліції

Попереднім слідством встановили, що голова однієї з ОТГ за підписання договору оренди земельної ділянки загальною площею 21,3 га вимагав та отримав від підприємця, який планував займатися сільськогосподарською діяльністю, 10,5 тисяч доларів.

— Передача хабару відбувалася біля його помешкання, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

За словами начальника поліції Вінницької області полковника поліції Івана Іщенка, корупційну діяльність посадовця задокументували в рамках відкритого кримінального провадження за статтею 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до дванадцяти  років з конфіскацією майна.

Чоловіка затримали в процесуальному порядку, слідство готує матеріали для оголошення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Зухвала розправа?

Журналісти «20хвилин» дізнались, що мова йде про голову Студенянської ОТГ Олексія Кирнасівського.

На сторінці Олексія Кирнасівського виклали допис, в якому повідомляють про зухвалу розправу.

Ось повний текст звернення:

«У нас у громаді сталася зухвала розправа! 30.10 в обідню перерву, без жодного пред'явлення ордеру, було заарештовано на подвір'ї біля будинку 4 раз обраного голову Студенянської ОТГ Кирнасівького О. П. Йому закидають підозру у хабарництві. На момент взяття в кайданки грошей при новообраному голові, не було. Після осягнення на нього кайданків нагло засунули гроші в карман і сфотографували. Поліція займається неправомірними діями і діє на користь опонентів! Фальсифікують справу. У нашій країні не можливо чесно працювати та захистити голоси виборіців! Ситуація з Кирнасівським О. П. тому доказ! При фабрикуванні справи було проведено незаконний обшук у квартирі, де Кирнасівський мешкає, але власником якого він не є! Не було пред'явлено жодного документу на правомірність таких дій! Нас намагаються залякати. Опонентам не подобалося, що громада вкотре обрала головою Кирнасівського і заручившись підтримкою не чесних можновладців, наманаються таким чином усунути новообраного від діяльності! Ми не допустимо свавілля!

Просимо не байдужих підтримати та поділитися цим постом!»

Тривають першочергові слідчі дії

Вінницькою обласною прокуратурою вивчаються матеріали кримінального провадження щодо наявності достатніх доказів для підозри зазначеної особи у вчиненні кримінального правопорушення.

— Тривають першочергові слідчі дії з метою установлення всіх обставин вчиненого злочину та можливої причетності до нього інших, —  розповідає пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Читайте також:

ДТП на Пирогова: водій на «Мереседесі» розтрощив зупинку тролейбусів

Захисні смуги на Соборній: як вважаєте, вони потрібні? (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Зіна Загвоздкіна

    Ще не увійшли в курс справ, а вже торгують. Слабо???
  • Алексей Степанчук

    Началось
  • Олег Бринзя

    А є інформація, що той бізнесмен чудак на літеру М...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up