Тепер еротичний масаж – тільки вдома. Після обшуків не працюють салони "Академії задоволень"

Тепер еротичний масаж – тільки вдома. Після обшуків не працюють салони "Академії задоволень"
Обшук в "Академії задоволень" провели співробітники відділу боротьби з незаконною торгівлею людьми 10 жовтня (стоп-кадри зі зйомки СЗГ обласної міліції)
Прикрили лавочку. Міліція закрила масажні салони на Келецькій та Київській, які мали промовисту назву «Академія задоволення». Масажисток обіцяють оштрафувати за зайняття проституцією, а подружжя вінничан, чий це був бізнес, покарати за Кримінальним кодексом. Їх підозрюють у сутенерстві

Пам’ятаєте анекдот про бордель з написом «Дешевше тільки вдома»? Після минулотижневої операції міліції з прикриття двох салонів еротичного масажу у Вінниці виходить, що тепер – тільки вдома.

Журнал обліку, який вилучили правоохоронці в «Академії задоволень», показав: без релаксу залишиться купа вінницьких чоловіків. Їхніми замовленнями був списаний зошит. Скільки саме було постійних клієнтів у 14-ти масажисток, в міліції не кажуть. Але те, що салон працював давно і платили дівчатам хороші зарплати, - показник достатньої кількості відвідувачів.

Салон на Келецькій (пізніше відкрили філіал на Київській) працював, як сказали в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, приблизно п’ять років. Чому раніше правоохоронна система не бачила те, що сьогодні називає порушенням закону? В міліції на це розповіли, що структура була офіційно зареєстрована і власники платили податки. А те, що надавали тут під виглядом аромотерапевтичного та східного SPA-масажу іншого роду послуги, сексуального, треба було ще довести. Збирали докази для відкриття кримінального провадження протягом року.  


Журнал обліку клієнтів вилучили, як речовий доказ. Стоп-кадр з відео сектору звязків з громадськістю обласної міліції  


Зарплати дівчат великі
«Академія задоволень» почала працювати, як розповів начальник відділу боротьби з незаконною торгівлею людьми обласної міліції Дмитро Іванченко, у 2010-2011 роках. Тоді масажистки мали зарплату 25-35 тисяч гривень. Сьогодні ж курс долара інший, тож і платня працівницям у перерахунку на гривні упала. Кожна отримувала на руки щомісяця за свої труди 15 тисяч.

Те, як саме трудилися масажистки, в міліції називають сухо - наданням сексуальних послуг неприроднім способом. Салони ж іменують не інакше, як місця розпусти.

На додаткові питання журналіста співробітники міліції пояснюють, що працівниці салону робили масаж чоловікам (і жінкам, до речі, теж) різними частинами тіла та спеціальними помпами. Це відбувалося в двох приватних квартирах, де настрій для «повної релаксації» створювала обстановка із запаленими свічками.

Приймали клієнтів працівниці «Академії задоволень» у двох густонаселених мікрорайонах міста – на вулицях Келецькі та Київській. Інформацію про це можна знайти на інтернет-сайтах рекламних оголошень. Що саме через інтернет шукали клієнтів власники, кажуть правоохоронці.   

- Організатори надавали в оренду жінкам свої особисті квартири, які були обладнані спеціально, як місця розпусти, - говорить Дмитро Іванченко.

Власники вчили персонал
Організаторами Дмитро Іванченко називає подружжя вінничан, що свого часу проводили курси для жінок з масажу, а потім, як він каже, завербували окремих з них у робітниць своїх салонів з “полуничкою”.



- Організатори даної злочинної групи ще в 2010-2011 роках відкрили курси масажистів, - розказує начальник відділу боротьби з незаконною торгівлею людьми обласної міліції. - Після закінчення даних курсів жінкам видавали сертифікати міжнародного зразка, на яких було написано, що вони є масажистами, і вказано вид масажу. Ряду дівчат надалі запропонували надавати саме такий вид масажу, який заключає в собі релаксацію – це повне задоволення.    




У слідства є дані про 14 масажисток «Академії задоволень». Їхні сертифікати про закінчення курсів, медичні книжки та ксерокопії паспортів вилучили під час обшуку в салоні. Разом з цим - журнал обліку клієнтів, гроші в гривнях і в доларах та прайс закладу. На стандартному листку, вкладеному у файл, був надрукований перелік видів масажу з тривалістю і цінами.







Найдовший масаж, як написано в «меню» салону, тривав 130 хвилин і коштував 1400 гривень. Назва такого - «Мармеладний рай». Меню згадалося ще й тому, що тут, як у Макдональдсі, були приписки про подвійні порції - «Дабл-ейфорія», «Дабл-релакс». Ціни за такі масажі 400 і 500 гривень. Спортивний, наприклад, 350 гривень. Тривалість такої процедури – 60 хвилин. 



А з найдорожчих та найдовших у списку були «Масаж фараона», «Масаж Султана». «Ейфорія кіс» коштувала порівняно дешево, 400 гривень, й тривала 70 хвилин. У прайсі також вписані як додаткові послуги рольові ігри, стріп-шоу і «Лесбі-шоу».

Міліція зайшла за клієнтом
Обшук був 10 жовтня. Провели його після того, як якийсь чоловік сам користувався послугами масажистки і дійшов до кінця цієї процедури. А як, якщо не з показів свідка доводити надання послуг сексуального характеру?

І якщо в мережі пишуть, що цим свідком був не оперативник, а підісланий чоловік (який притягується до відповідальності за сутенерство і в інтересах своєї справи погодився співпрацювати з міліцією), то в міліції на це сказали: хто саме процедуру пройшов - це оперативна інформація. 

На квартирі правоохоронці задокументували одну масажистку. Вона відмовилася будь-що казати на камеру оператора сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції. Сиділа мовчки, замотавши тіло рушником. Будь-якого одягу не ній помітно не було.



Цій дівчині та іншим працівницям салону, документи яких вилучили під час обшуку, загрожує лише штраф до 170 гривень чи до 255 (у випадку повторності порушення). А вік працівниць, стосовно яких складають протоколи, – від 18 до 25 років.

- Особи жіночої статі, які надавали сексуальні послуги неприроднім способом, тобто здійснювали сурогатно-статевий акт з клієнтами, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності і оштрафовані відповідно до рішення адмінкомісії, - каже Дмитро Іванченко.



А от стосовно власників салону, як сказав він, відкрили кримінальне провадження. Їм інкримінують сутенерство або втягнення у зайняття проституцією. Друга частина цієї статті (дії, вчинені щодо кількох осіб) каже про ув’язнення на термін від чотирьох до семи років.

Мобільний з реклами вимкнений
Щойно в мережі розійшлася інформація про обшук в «Академії задоволень», телефони з їхніх оголошень перестали працювати. Міський – не відповідає, мобільний – вимкнений.

Журналіст написала на електронну пошту салону лист з проханням прокоментувати міліцейську інформацію, але відповіді не отримала. Редакція готова надрукувати позицію власників салону, якщо у них є таке бажання.

І нагадаємо, що досі у Вінниці масажних салонів не закривали, про проституцію звітували тільки в саунах, готелях, приватних борделях чи на окружній, сутенерів брали дуже рідко.
 

Олена Бубулич (47), обласний координатор Ліги „Легалайф”:
- Змінилося у відділі боротьби з незаконною торгівлею людьми керівництво, і раніше в них три людини було, а тепер осіб 20. І ось - бачимо результат.
Наша організація працює з дівчатами, які працюють на сутенерів, і тільки тоді, коли їм потрібна допомога. До мене ніхто не звертався з названого салону.
Наскільки знаю, то це дуже закритий заклад, тільки для своїх, перевірених клієнтів, тому оперативники й не могли ніяк туди потрапити. Швидше за все, була дуже довга оперативна розробка. І коли зібрали базу, всі підтвердження, були свідки, тоді й провели операцію.  
 

 

Відео дня

Читайте також: 
Секс-бізнес криза не чіпає або Які вони, вінницькі проститутки
Навіщо чоловіки купують секс?
Бажаєш стати жрицею кохання? Вперед, хоча то стрьомна штука!
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Антон Антонович

    "Дубок" в Гайсине как работал в качестве борделя еще лет 15 так и сейчас работает - только девченки все моложе

    леон reply Антон Антонович

    телефон скинь
  • Анонім

    Только насобирал денег чтоб пойти... (
  • Дарья

    Лавочка закрилась. Дівчатам від 18 до 25 років, це страшно, такі молоді, невже не можна знайти нормальної роботи в такому віці. Мені шкода їхніх батьків, які ростили, виховували, надіялись на них, а вони пішли заробляти ось в такий спосіб. Який сором.

    zerro reply Дарья

    ану-ка, Даша, підкажіть, будь-ласка, де знайти роботу на 15 000 грн. (ІТ та депутатів не пропонувати).

    Якщо можливо, дайте 2 варіанта відповіді: для дівчат від 18 до 25, і для хлопців від 18 до 25

    Дякую

    Дарья reply zerro

    Скажіть будь-ласка, у вас є діти. Уявіть, що у вас донька, ви б хотіли, щоб ваша донька задовольняла чоловіків по черзі, як би ви з цим жили, нормально? Краще отримувати 3 тис.грн і нормально жити, а ніж 15 тис.грн і задовольняти чоловіків, а потім ще в придачу підчепити якусь болячку.

    zerro reply Дарья

    1) діти є

    2) уявив; не хотів би; якби це був її сівідомий вибір, жив би нормально

    3) уявіть ситуацію: вам терміново необхідно 15000грн., життєво важливе питання, єдиний спосіб їх заробити - салон. Ваші дії?

    І прохання надати відповідь на питання щодо чесного заробітку суми близько 15000 грн. (гроші, на які в місяць може прожити сім*я з 3-х чоловік) в нашій "незалежній та вільній" державі

    Дякую

    Дарья reply zerro

    То для вас це нормально, якби ваша донька працювала проституткою, мені шкода.

    Є родичі, близькі люди, у кого можна позичити, раз уже така безвихідь, у салон ні за які гроші НЕ пішла б.

    Так 15000 одній людині заробити зараз важко в місяць, але за 3-5 тис.грн можна знайти роботу. Думаю, цього вистачить для однієї людини, якщо на 3-х осіб як ви кажите, для цього є чоловік який також зароблятиме кошти, в сумі виходить 6-10 тис.грн. За такі кошти можна прожити і без салонів.

    zerro reply Дарья

    Дякую, зрозуміло.

    Мені потрібна робота на 5000 грн. Я без вищої освіти, куди йти працювати, конкретно, якщо є інформація, підкажіть, будь-ласка.

    Річ у тім, що держава не надає можливості заробити людині без освіти грошей на нормальне існування (я про професії кондуктора, грузчика, двірника - а люди цих професій теж мають право на нормальне існування). А продавати свою совість, пишучи замовні статті (або голосуючи чужою карткою у раді), чи продавати своє тіло - це особисте діло кожного. Імхо.

    Дарья reply zerro

    Було б бажання, а роботу можна знайти. Наведу приклад, в мене знайомий закінчив 9 класів школи, училище не закінчив, бо не пройшов практику, пішов відразу працювати водієм автонавантажувача, взяли без вищої освіти, зарплата 5000-6000. Далі ще один знайомий продавав пакетики на ринку, возив каву, да це не заробіток, але на цьому він заробив кошти і відкрив свій бізнес, має 2 ресторани, вистроїв 2-х поверховий будинок. Далі, ще один знайомий посадив 200 дерев горіхів, зараз 1 кг. горіхів 100 грн., у вільний час від роботи на цих горішах він побудував собі таку доміну що не кожному такий по карману і також без вищої освіти. Ось вам приклади і таких можу навести багато. Хто як може так і крутиться. Хто шукає, той знайде. Тільки для ледарів немає роботи.

    zerro reply Дарья

    Дякую.

    "Хто як може так і крутиться." - Ви фактично відповіли на вхідний коментар. Моральна сторона цього "крутиться" - особисте діло кожного.

    Погано те, що на це "як може так і крутиться" - державі нас-рать...

    Дарья reply zerro

    Якщо сам про себе не подбаєш, то ніхто про тебе дбати не буде, на державу немає сенсу надіятись.

    Анонім reply Дарья

    Ви не пішли, а хтось пішов. А чому ми маємо брати вашу думку за взірець? Взагалі, яка кому справа, якщо жінка щось там за власним бажанням робить з чоловіком за гроші? Чому мацати сідниці - це легальний массаж, а мацати з іншого боку - вже раптом стало нелегально? Дебілізм, та й годі.
  • Анонім

    вот блин, такой салон был в моем районе, а я не знал(((.

    А дома - родители, так что дома еротический массадж не прокатит((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up