Не відпочивають на свята тільки квартирники. Як вберегти дім від злодія?

Не відпочивають на свята тільки квартирники. Як вберегти дім від злодія?

Збираєтеся на Різдво з’їздити до батьків чи провести вихідні у горах? Менше про це говоріть. Не заманіть до себе додому „домушника”. Вінницькі оперативники підказали, що ще можна зробити, щоб вашу квартиру минули квартирні злодії.

Найбільше квартирних крадіжок фіксують не тільки влітку, у сезон відпусток, а й на свята - на Новий рік, Різдво та на Великдень. Поки ми всі святкуємо, злочинці без діла не сидять. Використовують час, коли нас немає, або ми втрачаємо пильність.

Кого обкрадають „домушники” в першу чергу? Того, хто живе на першому чи верхньому поверсі й має пластикові вікна. В другу – хто поставив дешевий замок, з якого можна вийняти серцевину за лічені хвилини. Ще служать приманкою для квартирників білизна, яка одиноко теліпається не перший день на балконі, або заповнена кореспонденцію поштова скринька.

Оперативники радять перед поїздкою просити сусідів забирати газети, листи, квитанції. А ще – приглядати за вашою порожньою квартирою та у випадку підозрілих рухів біля дверей чи вікон телефонувати на „102”



Перший поверх - категорія ризику. Якщо у вас сигналізація – все чудово. І якщо на вікнах є металеві грати – супер. Дерев’яні вікна – теж для вас великий плюс, а для квартирника мінус. Пластикову раму відкрити значно легше. Злодії використовують віджим. Тож хоча б не залишайте пластикові вікна на мікропровітрюванні, коли йдете надовго з дому.

До речі, квартирник, який не може впоратися із замком за дві-три хвилини, кидає ці двері та йде геть. Тому до господарів, які не пожалкували грошей на дверний замок чи поставили два таких одразу, не вломиться злодій.

Сумніваєтеся, що у Вінниці немає спеціаліста, щоб відкрив навіть англійський замок для ключа-„метелика”? Тоді менше говоріть, що вас на свята не буде вдома. Не дарма кажуть: язик мій – ворог мій. Тримайте його за зубами, щоб мало хто знав про вашу поїздку.



Є радіо вдома? Залишить його включеним, щоб в квартирника, який прислухається до дверей перед спробою зламати серцевину замка, склалося враження – тут є хтось вдома.

І не забувайте про ось ці, елементарні, правила:

  • завжди замикайте двері і закривайте кватирки, йдучи з дому;
  • не ховайте ключі від дверей в якісь схованки, навіть якщо виходите просто в підвал (злодій обов’язково перевірить під килимком, за дверними рамами, у квіткових горщиках, ящиках з лічильниками й так далі);  
  • ховайте цінності, коли їдете кудись, не в одній, а в кількох схованках і не тримайте велику суму грошей в одному місці.

Попросіть сусідів приглядати за вашою квартирою. І якщо вас попросять, не ігноруйте незвичні звуки чи чужих людей в під’їзді. В міліції розказують купу історій, коли сусіди чули або й бачили крадіїв, але не надали тому ваги чи боялися реагувати, а могли запобігти крадіжці. Це ж нескладно – набрати „102”!



- Не можна залишатися байдужими, - кажуть правоохоронці. - Сьогодні до сусідів прийшли, а завтра й до вас можуть. Звертайте увагу на чужинців, які крутяться в під’їзді. Дзвоніть в міліцію, якщо чуєте чи бачите, щось не те.

На святкові дні збільшили кількість нарядів для патрулювання міста, тому екіпаж приїде за кілька хвилин і перевірить підозрілих. Добре, якщо виявиться все гаразд. В будь-якому випадку, цілий рік вас не буде мучити совість за те, що могли, а не допомогти завадити злочину.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up