На Вінниччині суд наклав арешт на майно вартістю майже 15 мільйонів

На Вінниччині суд наклав арешт на майно вартістю майже 15 мільйонів
  • Суд арештував нафтобазу та три заправні станції у Тиврові. Це майно фігурує у кримінальному провадженні.

У Вінницькому апеляційному суді, 17 травня, розглядали апеляцію про накладений арешт на майно вінницького ТОВ «Актив Петрол Груп» — нежитлові будівлі та споруди автозаправної станції, розташовані у селищі Тиврові. Арешт наклали задля того, щоб з’ясувати, зокрема, обставини злочину та запобігти зміні чи відчуженню майна. Про це інформує пресслужба Вінницького апеляційного суду.

— Слідство перевіряє причетність до кримінального правопорушення заступника міністра юстиції України. Як ліквідатор приватного підприємства «Нафтотрейдинг» у межах справи про банкрутство він нібито незаконно відчужив його нафтобазу та три автозаправні станції, — зазначають у суді. — Ринкова вартість цього майна — майже 15 мільйонів гривень. Продано ж його майже за мільйон. Таким чином банк зазнав матеріального збитку, в іпотеці якого ця нерухомість перебувала. Тому й звернувся до відповідачів із цивільним позовом на понад 10 мільйонів гривень.

Також дане майно визнали речовим доказом у кримінальному провадженні про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Відео дня

У суді відзначають, що такі дії, згідно з частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, караються ув’язненням на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Володимир Білінський

    Цих на передову,а майно другі злодіі заберуть,
  • Сергій Паплінський

    Цих на передову майно на армію
  • Світлана Дяченко

    Правди немає ніде!!!! І не скоро ми її побачимо!!!
  • Наталия Клымко

    Люди, це ж смішно , поділяться і все затихне

keyboard_arrow_up