Купив ніж для захисту та помсти. Вирок у справі про вбивство в Немирові

Купив ніж для захисту та помсти. Вирок у справі про вбивство в Немирові
Фото з місця події, яку виклали очевидці в соцмережі
  • П’яний конфлікт закінчився бійкою та вбивством. Це сталося в Немирові більше року тому.
  • Уже є вирок у справі. Обвинувачений отримав більше восьми років ув’язнення за те, що встромив ніж у спину іншому. З чого почалася сварка?

Про це вбивство ми писали в матеріалі «У Немирові зарізали АТОвця. Всадили ножа в спину біля магазина». Фото та відео з місця події з’явилися в мережі. На них видно закривавлене тіло чоловіка. У відео очевидців чути крики жінки, яка за плечі трясе дівчину зі світлим волоссям, яка, схоже, була без свідомості.

Нещодавно, 11 липня 2019-го, судді Вінницького міського суду ухвалили вирок у цій справі. Її розглядали судді Ганна Гайду, Василь Антонюк та Тетяна Іщук.

Відео дня

На лаві підсудних опинився чоловік, який родом із Немирова, військовослужбовець за контрактом.

Зламав телефон та вдарив ножем чоловіка

За версією слідства, обвинувачений вдень відпочивав у немирівському кафе, випивав горілку. Вийшов на вулицю. Поруч стояла дівчина. Він чомусь почав ображати її, лаявся та матюкався. Дівчина почала знімати цього чоловіка на мобільний телефон і намагалася викликати поліцію. Це ще більше розлютило чоловіка, тому він вихопив смартфон із її рук та зламав його.

Того ж дня, ввечері, чоловік ще був п’яний, зустрівся зі своїми друзями. Вони помітили іншу компанію, серед якої була та дівчина, з якою в нього був конфлікт вдень.

Чоловік підійшов до неї й ситуація знову загострилася — посипалася лайка та образи. За кілька хвилин обвинувачений відійшов у магазин, де купив, серед іншого, кухонний ніж.

Коли він повернувся, почалася бійка. Билися з однієї сторони двоє чоловік та двоє з іншої. Під час бійки чоловік вдарив одного з друзів дівчини ножем у спину. Той помер на місці.

Правоохоронці відкрили провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу («Хуліганство») та за частиною 1 статті 115 («Умисне вбивство»). Того, хто вбив ножем людину, поліцейські не могли розшукати кілька днів.

Одразу після вбивства була інформація, що загиблий воював у зоні проведення АТО.

Цукерки та ніж

На суді обвинувачений визнав провину частково. Сказав, що конфлікт із дівчиною розпочався в кафе. Нібито вона знімала його на телефон і не припиняла, а йому це не подобалося.

Казав, що не забирав і не ламав телефон цієї дівчини. Забрав у іншої та кинув його на підлогу.

Вдень, коли приїхали поліцейські, його забрали у відділок, де він написав пояснення щодо розбитого смартфону. Ввечері, каже, на них із другом напали хлопці з компанії дівчат. Повалили на землю, били рукати й ногами. Справді, після цього обвинувачений пішов у магазин. Купив там воду, цукерки та ніж. Каже, для самозахисту та для того, щоб помститися.

Коли вийшов із магазину, побачив, що його друга продовжують бити. Тоді чоловік відштовхнув одного з нападників і вдарив його ножем у спину. Той почав тікати, тримаючись руками за живіт.

Через кілька днів чоловік дізнався, що його шукає поліція й сам зателефонував у відділок.

Допити на суді

Мама загиблого хлопця просила покарати того, хто вбив її сина, якомога суворіше. Син жив у цивільному шлюбі з жінкою та малим сином.

Вона розповіла, як вдень до її сина подзвонила його дружина і сказала, що в неї конфлікт із незнайомими чоловіками. Просила приїхати.

Ввечері мати телефонувала сину, але на дзвінки ніхто не відповідав. Вночі дізналася, що син уже в морзі. На суді допитували також свідків, які розповідали про ситуацію в кафе, фотографіями та бійкою в кінці.

Ніж знайшли в клумбі біля місцевої музичної школи. Його відшукала працівниця школи. Вона сказала, що ніж був чистий, тому вона вирішила помити його та поставити в шухляду, де зберігався посуд. Пізніше звідти ніж забрали слідчі.

Лікар швидкої допомоги розповів, що залишалося тільки констатувати смерть чоловіка на місці події.

Про покарання

Судді врахували, що обвинувачений має маленьку дитину, має багато подяк, грамот, безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, де отримав осколкове поранення.

Обтяжуючою обставиною стало те, що чоловік був п’яним. Він отримав вісім із половиною років ув’язнення.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vendettaalive

    Село и водка = тюрьма. В Немирове априори не может быть кафе - только ГЕНДЕЛЯ для пропащих алкашей и тупых неудачников. Вывод читаем выше!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled 13:38 Вінницькі футболісти виграли меморіал Олександра Грушанського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up