Головний лікар «в темі»: фігурантам справи в «районці» оголосили підозру

Головний лікар «в темі»:  фігурантам справи в «районці» оголосили підозру
  • Майже мільйон гривень, які мали піти на ремонт у центральній районній лікарні, стали підставою для кримінального провадження.
  • Власник фірми-підрядника обхитрив систему та привласнив гроші, — стверджують правоохоронці.
  • Слідчі обласного главку поліції оголосили про підозру головному лікарю районної лікарні та інженеру технічного нагляду будівельно-технічної експертизи.

За попередньою інформацією слідства, директор фірми-підрядника, яка мала проводити поточний ремонт у медичному закладі, у змові з головним лікарем та інженером технічного нагляду будівельно-технічної експертизи, зловживаючи службовим становищем, привласнили бюджетні кошти у великих розмірах. 

— Директору товариства, який виготовив та надав для підписання та оплати акт приймання виконаних будівельних робіт, що фактично не виконались в повному обсязі, підозра була оголошена слідчими 27 січня, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Начальник вінницької обласної поліції Іван Іщенко розповідає, що 13 та 19 лютого слідчі оголосили про підозру інженеру та головному лікарю за вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або зав олодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення). Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відео дня

Провадження розслідується за процесуальним супроводом обласної прокуратури.  

У прокуратурі Вінницької області більш детально розповіли про учасників махінації.

— Слідством установлено, що чоловік, будучи службовою особою, діючи умисно, за попередньою змовою із головним лікарем однієї з районних лікарень та з інженером технічного нагляду закладу, заволодів бюджетними коштами, виділеними на проведення будівельних робіт та поточного ремонту у ЦРЛ. Сума матеріальної шкоди, завданої державі, становить понад 990 тисяч грн, — зазначили у пресслужбі прокуратур Вінницької області. — На цей час у кримінальному провадженні проводяться слідчі та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.

 

Читайте також:

Спецоперація «Грім»: на Замостянській п'яний зек погрожував підірвати багатоповерхівку

У лікарні помер побитий дідусь. Він так і не зміг розповісти про кривдника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юлія Довгуцька

    Головний лікар Вінницької ЦРЛ (Кривовязу) ?
  • Игорь Яненко

    Чо ж ви такі суки!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up