Двоє вчителів з Гайсина купили за шість тисяч підробні ковід-сертифікати

Двоє вчителів з Гайсина купили за шість тисяч підробні ковід-сертифікати
  • Двом працівниками школи з Гайсинського району оголосили підозри за пособництво у підробленні та використання підроблених документів про щеплення від «COVID-19». Відомо, що за фальшиві документи освітяни заплатили по шість тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

— За даними слідства, вчитель закладу загальної середньої освіти через мережу інтернет, за грошову винагороду в розмірі шість тис. грн домовилась із невідомою особою про підроблення міжнародних свідоцтв про вакцинацію/щеплення від вірусної хвороби «COVID-19», — йдеться у повідомленні. — Після чого вони надали невідомій особі особисті відомості та паспортні дані. Отримані  свідоцтва, які нібито були видані одним із медичних закладів м. Києва, з метою уникнення відсторонення від роботи, вони подали за місцем своєї роботи. Також досудовим слідством встановлено, що до медичного закладу м. Києва зазначені особи не звертались та їм не видавались міжнародні свідоцтва про вакцинацію від хвороби «COVID–19».

Також кримінальне провадження зареєстрували щодо невідомої особи, яка підробила вказані документи.

Відео дня

У прокуратурі зазначають, що педагогам, у разі доведення в суді їх винуватості, загрожує до 17 тисяч гривень штрафу або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

МОЗ, нагадаємо, дозволило одночасно вводити вакцини проти COVID-19 і інших інфекційних захворювань дітям з 12 років та дорослим.

Одночасне введення вакцин від кількох хвороб безпечне й не «перевантажує» імунну систему, — каже голова Національної групи експертів із питань імунопрофілактики Федір Лапій.

А словами інфекціоніста Євгена Щербини, таке давно практикують в США та країнах Європи, просто до нас воно тільки дійшло.

Детальніше у матеріалі: Дали «добро» робити Ковід з іншими щепленнями. Скільки вакцин можна вколоти людині за раз?

 

Читайте також:

У Вінниці судять майора, який взяв з призовника 1400 доларів хабаря

Склала понад мільйон гривень у шкарпетки та віддала телефонному шахраю

На Чорновола під колеса Ford потрапив чоловік на електросамокаті

У Гайсинському районі «ВАЗ» в'їхав у дерево. В салоні були діти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вадим Шевчук

    "до лампочки"
  • Коломійчук Максим

    як же ж задрали зі своїм ковідом
  • Антон

    З одного боку, вчителям треба платити значно більше, щоб туди йшли кращі з кращих, а "альтернативно обдарованих" що готові платити за сертифікати, щоб розповсюджувати заразу і перевантужавити лікарні до дітей не підпускати.

    З іншого боку, 6 тисяч на таку дурню в них знайшлось..
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up