Дві тисячі зеків випустять з Нового року. Ми порахували, чим це загрожує

Дві тисячі зеків випустять з Нового року. Ми порахували, чим це загрожує
  • Продовжують випускати за «законом Савченко» засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини.
  • Скільки звільнять протягом двох наступних років, розказали в поліції.
  • А ми порахували, скільки буде злочинів, якщо кожен четвертий рецидивіст іде на нове "діло". 

З почату цього року, як сказав керівник обласної поліції Юрій Педос, за «законом Савченко» з установ Вінниччини звільнили 350 людей, які відбували покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

- І 25 відсотків із них вже вчинили повторно вбивства, розбійні напади, зґвалтування, - сказав Юрій Педос.

Останній із затриманих вінницькими поліцейськими зеків, що вийшли за «законом Савченко», заробив собі нову справу аж на два десятки епізодів.

Відео дня

- Ця людина отримала прізвисько Тарзан, тому що майже два тижні працівники поліції Вінниччини намагалися його спіймати, - говорить Юрій Педос. - Він міг переплисти Буг, жити в лісі, готувати їжу з того, що знаходив у лісі – або гриби, або ловив рибу. Завдяки плідний співпраці з національною гвардією поліцейські його все-таки затримали. На даний час він підозрюється в розбійних нападах, грабежах, крадіжках з магазинів, навіть у спробі зґвалтування жінок. Знаходиться під вартою, його справа скерована до суду.

Керівник поліції також назвав кількість людей, які вийдуть на свободу після Нового року через перерахунок строку за принципом «день в СІЗО - за два дні у в’язниці»:

- У найближчі два роки по області буде звільнено ще майже дві тисячі засуджених. Моя думка: треба вносити зміни в критеріях звільнення осіб за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Нагадаємо, що вже передали на розгляд депутати кілька законопроектів, які мають змінити ненависний правоохоронцям «закон Савченко». Жоден - не затверджений. Докладніше про це можна прочитати тут: Закон Савченко правлять. Але звільнених повернуть за грати тільки нові злочини.

Поки народні обранці думають, як виправити ситуацію, а поліцейські ловлять звільнених на нових злочинах, порахуємо: чим загрожує звільнення двох тисяч злочинців, про які сказав керівник поліції.

Цей рік показав, що чверть зі звільнених за «законом Савченко» не виправилися і ідуть на нові злочини. Ділимо число майбутніх звільнених на чотири – і виходить, що звільнення двох тисяч зеків може призвести до 500 нових вбивств, розбоїв і зґвалтувань… Невтішна перспектива.

Глянемо в статистику тяжких і особливо тяжких злочинів цього року. Їх зафіксували у Вінниці 79. На наступний рік-два, значить, через звільнення невиправних матимемо значно гіршу криміногенну ситуацію. 

Читайте також:

Закон Савченко звільнив маніяка і випустив на волю іще півсотні вбивць

Закон Савченко правлять. Але звільнених повернуть за грати тільки нові злочини

Вінницька злочинність в коментарях та цифрах. Правда і міфи (ІНФОГРАФІКА)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up