До 17 тисяч гривень: у листопаді оштрафували трьох вінничан за спробу дати хабар патрульним

До 17 тисяч гривень: у листопаді оштрафували трьох вінничан за спробу дати хабар патрульним
  • Хабарі сумою від 400 гривень до 200 доларів намагалися дати вінничани правоохоронцями за те, щоб їх не притягували до адмінправопорушення.

Про ситуації дізнаємося із єдиного державного реєстру судових рішень. 

У вироку за 17 листопада йдеться про вінничанина, який керував авто у стані алкогольного сп'яніння, а при затримані спробував дати хабар патрульному. Після проведення обстеження з’ясувалося, що водій керував автівкою у стані алкогольного сп'яніння, в його крові виявили 1,76 проміле. 

Коли ж патрульний затримував його, водій запропонував йому 500 гривень за непритягнення до адміністративної відповідальності. Після того, як правоохоронець попередив про кримінальну відповідальність, чоловік додав до хабаря ще 500 гривень. На вінничанина склали протокол, у суді він визнав провину та просив суворо не карати. 

Відео дня

«З урахуванням викладеного, конкретних обставин кримінального провадження, особи обвинуваченого, суд вважає, що достатнім для виправлення обвинуваченого, а також попередження вчинення ним нових злочинів буде покарання у виді штрафу», — читаємо у вироку. 

Суд призначив йому штраф у розмірі 17 000 гривень. 

Наступний інцидент з хабарем стався із жителем Літинського району, який був за кермом «ВАЗу» у стані алкогольного сп'яніння. З вироку за 24 листопада дізнаємося, що, коли його зупинили працівники поліції та запропонували пройти огляд на алкотестері, він хотів уникнути відповідальності. Тому хотів дати працівнику поліції хабар в розмірі 400 гривень. У крові водія, додамо, виявили 2.16% проміле. 

У суді він розкаявся у скоєнні злочину. Суд призначив йому штраф у розмірі 8 500 гривень. 

Третій вирок опубліковано 20 листопада. У ньому йдеться про водія Skoda Oktavia, який не впорався з керуванням та врізався в електроопору. Коли патрульні приїхали на виклик, водій неодноразово пропонував хабар у розмірі 200 доларів за не складання на нього протоколів.

У суді він свою провину визнав, і йому призначили штраф також у розмірі 8 500 гривень. 

Додамо, на ці вироки суду може бути подана апеляційна скарга до Вінницького апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.

Читайте також:

Пасок безпеки у таксі та пішоходи з світловідбивачами: які зміни внесли у Правила дорожнього руху

Два інфекціоністи про COVID-19: про зникнення нюху, ліки, томографію та маски

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталья Горошко

    Пилиция работает в поте лица. Только бандитов искать некому. Поэтому просят, чтоб их искали винничане.
  • Гість

    За 200 доларів можна електроопору поремонтувати запросто. Отак би й сказав: на ранок буде нова і відбувся б чисто символічним штрафом.Для чого оце кипишитися?))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up