Депутат Чорноокий проходить свідком у кримінальній справі. Арештували його речі

Депутат Чорноокий проходить свідком у кримінальній справі. Арештували його речі
Обшуки та затримання в офісі депутата. Наразі він на свободі. Фото: facebook / СБУ у Вінницькій області
  • Депутат проходить свідком у справі про вимагання грошей та «вибивання» боргів.
  • Спочатку чиновника гучно затримали у власному офісі ще з двома чоловіками, потім відпустили, а тепер арештували його майно: готівку, банківські картки, дозвіл на зброю, боргові розписки та 66 сім-карток.

Увечері, 27 грудня, правоохоронці під процесуальним керівництвом обласних прокурорів затримали трьох людей за підозрою у вимаганні грошей у місцевого підприємця.

Серед затриманих був і депутат Вінницької обласної Ради Сергій Чорноокий. Він є керівником фракції «Опозиційний блок», членом комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр облради.

Відео дня

— Правоохоронці задокументували факт вимагання грошей у рамках відкритого раніше кримінального провадження. Для забезпечення безперешкодного проведення невідкладних слідчих дій ми фізично затримали — обмежили в пересуванні на час їх проведення групу осіб, — розповідала прес-офіцер поліції області Анна Олійник.

Це означає, що депутата затримали не процесуально, а фізично. Після проведення обшуків його відпустили.

Пізніше на facebook-сторінці вінницького управління Служби безпеки України також з’явилася інформація про це затримання.

«Група, до складу якої входило троє вінничан, спеціалізувалася на «вибитті» неіснуючих боргів із приватних підприємців […] Щоб потерпілий став більш «зговірливим», до нього застосовувалися методи фізичного впливу», — у повідомленні йдеться про силовий метод отримання коштів. «Під час обшуків вилучено гроші, боргові розписки та засоби зв’язку, що використовувались у протиправній діяльності».

Від того затримання пройшло вже майже три тижні. Сьогодні, 14 січня, у Вінницькому апеляційному суді прокурори клопотали про арешт майна депутата Чорноокого.

«Слідство називає чиновника свідком у кримінальній справі про вимагання, — повідомляє прес-служба суду. «Апеляційний суд ухвалив накласти арешт, зокрема, на 825 гривень, 2 блокноти, 6 банківських карток, дозвіл на право носіння та зберігання зброї, копії паспортів і боргових розписок, 3 айфони та 66 сім-карток. Чи має це майно, яке визнано речовим доказом, сліди злочину, з’ясує слідство».

Фото: Вінницький апеляційний суд

Раніше міський суд наклав арешт лише на два мобільних телефони Сергія Чорноокого. Їх разом з іншими речами виявили та вилучили під час обшуку в офісі депутата на вулиці Магістратській.

Через те, що суддя Чернюк відмовився арештовувати майно депутата, прокурори були змушені йти до апеляції.

Депутат та його адвокат у суді першої інстанції казали, що всі ці речі не мають ніякого відношення до кримінального провадження та їх не потрібно вважати речовими доказами.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталія Любіцька

    Дайте трохи часу, буде потерпілим))
  • Александр Шлапак

    Следователь как обычно дешёвая проститутка. Если бы в Виннице был бы хоть один судья , следователь или прокурор не продажной шлюхой -он бы уже мыл пол в камере. Просто насмешка и плевок на все правосудие.
  • Mark Znatkovskiy

    КАК? У свiдка щось арештовують...
    Бред
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up