Через розкрадання 19-ти мільйонів командира військової частини взяли під домашній арешт

Через розкрадання 19-ти мільйонів командира військової частини взяли під домашній арешт
  • Нещодавно СБУ викрила розкрадання 19 мільйонів гривень, виділених на посилення інженерного захисту однієї з військових частин на Вінниччині.
  • Активіст Віталій Павловський розповів, що у злочині підозрюють командира військової частини А1119 Миколу Батюка.
  • Вчора, 4 червня, суд обрав йому запобіжний захід — два місяці домашнього арешту.

 

Про те, що в розкраданні 19 мільйонів гривень, виділених на посилення інженерного захисту військової частини у Калинівці, підозрюють командира цієї частини Миколу Батюка, у редакцію повідомив громадський активіст Віталій Павловський. 

За його словами, 4 червня на судовому засіданні у Хмельницькому суд обрав для Батюка запобіжний захід — два місяці домашнього арешту. 

— Ці кошти були виділені на укриття бомбосховищ, які повинні оберігати життя та здоров'я громадян, які живуть поруч, у разі надзвичайної ситуації, — говорить голова громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський.— І я, як людина, яка вивозила людей з Калинівки кілька років тому через масштабний вибух, хочу, щоб винного покарали. 

Відео дня

Про те, що Служба безпеки України у Вінницькій області виявила розкрадання 19 мільйонів гривень, нагадаємо, пишуть на сайті СБУ. Гроші призначалися для удосконалення системи інженерного захисту. За інформацією наших джерел, розкрадання коштів відбулось у калинівській військовій частині А1119, де декілька днів тому зі сховища солдат вкрав боєприпаси

Раніше ми писали, що за даними спецслужби, у 2017 році Міністерство оборони України уклало договір з комерційною структурою, яка мала збудувати для військових інженерні споруди. На ці роботи було виділено 41 млн гривень. 

Але під час виконання контракту менеджмент фірми привласнив з цих коштів понад 19 млн гривень. Підрядники не виконали значну частину робіт та поставили будматеріали у менших обсягах.
 

Читайте також:

«Аваков чорт»: під стінами ОДА протестують проти міністра

Мільйонні махінації у поліції: оголосили підозру головному фігуранту справи службових авто

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Viktor

    Цікаво
  • Nord Kirsten

    а когда уже будут сидеть городские власти за разбазаривание, присвоение и воровство?
  • Next

    За 19 мільйонів гривень, той командир має сидіти в ізоляторі, а не під спідницею у жінки. Але яка держава такі порядки.

    Daily reply Next

    він як мінімум вже має бути мером калинівки.не в цій країні він сидіти буде. тут сидят за сєтку цибулі чи за відро болтів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up