«Через недбалість прокурорів» у Стрижавській тюрмі помер засуджений?

«Через недбалість прокурорів» у Стрижавській тюрмі помер засуджений?
Ілюстративне фото
  • Правозахисник Вадим Човган зробив відкриту заяву про вчинення злочину.
  • Лікарі просили звільнити засудженого за крадіжку. Чоловік хворів на ВІЛ та мав клінічну стадію.
  • Поки тягнулась апеляція, засуджений помер.

«Через службову недбалість/нахабність вінницьких прокурорів, в тюрмі обірвалось життя ще одного засудженого, — написав на ФБ правозахисник Вадим Човган. — Це вже другий такий випадок у цьому році. Знову тюремні лікарі просили звільнити засудженого через тяжку хворобу (клінічну стадію ВІЛ). Знову суд погодився з висновками лікарів та постановив — звільнити по стану здоров'я. Але прокуратура знову вирішила, що краще розбирається в медицині й подала апеляційну скаргу. Поки тягнулася апеляція, засуджений помер».

За його словами, чоловік відбував покарання за ненасильницький злочин — крадіжку. На волі його чекала мати.

Возможно, это изображение (пам’ятник)

Відео дня

«Офіс Генерального прокурора попереднього заклику не почув. Кажуть, що це тому що обласний прокурор має хороший зв'язок самі знаєте з ким через голову обладміністрації. Подейкують, що саме з цієї причини у Вінниці єдиний в Україні обласний прокурор, який не пройшов переатестацію, але залишився при посаді», — зазначає Човган.

Якщо родичі засудженого погодяться, також буде скарга до Європейського суду з прав людини, адже йдеться про кричуще порушення права на життя. Точніше скарг може бути дві: по обох засуджених. Україні доведеться заплатити велику компенсацію, якщо ЄСПЛ постановить рішення.

— Наразі прошу уповноважених слідчих розпочати кримінальне провадження проти прокурорів за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Якщо треба, напишу окрему заяву про вчинення злочину, — повідомляє адвокат.

 

 

Читайте також:

Спецоперація «Грім»: на Замостянській п'яний зек погрожував підірвати багатоповерхівку

У лікарні помер побитий дідусь. Він так і не зміг розповісти про кривдника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга Петренко-Кравчук

    А чому через прокурорів ?Вони його посилали на злочин ,щоб посадити в тюрму? А ніхто на мить не задумався як живе тепер та людина ,яка була ним пограбована-її фізичний стан,матеріальний після його пограбунку?   Що заслужив за те і мав би відповісти.
  • Vadym Chovgan

    Читайте уважніше. Не через прокурорів помер, а через прокурорів помер у тюрмі. Вони позбавили його можливості навіть попрощатися зі своїми рідними.
  • Читач62

    В прокуратурі звісно ж працюють не найприємніші люди, але для чого писати, що через них помер ув'язнений?
    Навряд чи заразили його прокурорські.
    Він же на волі не одужав би, а може і ще когось встиг би заразити.
    І на злочин його прокурори не посилали, таким був його вибір.
    Інша справа, коли садять невинного, то страшна проблема, а тут смертельно хворий злодій помер в тюрмі, а крайній прокурор
  • Daily

    на грушевського в суді  клавіатуру за сто гривень не можуть придбати в зал відеоконференцій
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up