Боїшся злодія? Влаштуй йому квест, щоб не знайшов за 10 хвилин всі «заначки»

Боїшся злодія? Влаштуй йому квест, щоб не знайшов за 10 хвилин всі «заначки»
  • Сотні квартир обкрадають у Вінниці в сезон. Розкривати такі злочини важко, якщо злодія не вдалося зловити за руку. Тому й викрадене людям рідко повертається.
  • Ускладни квартирнику життя. Не ховай цінне у тих місцях, куди він полізе шукати їх в першу чергу.
  • Запам’ятай 10 схованок у квартирі, в яких «домушник» точно шукатиме коштовності та гроші. І виконай кілька рекомендацій.   

Саме за 10 хвилин професійний злодій знаходить усі схованки, які є в помешканні. Де вони можуть бути, він давно в курсі. Оглянеться по сторонах, перевірить кілька звичних місць — і все знайшов, на що розраховував. Як зламати звичну для квартирника систему?

Ще кілька років тому поліцейські говорили про те, що зменшує вірогідність проникнення квартирника в привабливе для нього помешкання дорогий замок вхідний дверей. А ще краще — два замка. Тепер кажуть: навіть сувальдні замкові системи (ті, що з ключами-метеликами) специ навчилися відчиняти за кілька хвилин.

То що ж робити, якщо не розжилися на вартісну сигналізацію? Як варіант, можете влаштувати так, аби злодій, раз вже зайшов, то не зумів швидко знайти все те, що ви вдома поховали.

Відео дня

Не робіть «заначки» з грішми та дорогоцінностями в тих місцях, де ховали ще ваші батьки. Вигадайте нову схованку. Та таку, щоб ніхто не здогадався. Хто, як не ви, знає, де у вас в квартирі є такі місця? А ще краще — розпихайте цінності по кількох схованках.

Так поліцейські радять — не ховати все цінне в одній схованці. Зробіть кілька «ничок», якщо не можете дозволити собі намертво вбудований у стіну сейф. Тільки такий сейф не винесе домушник з вашої квартири з усіма його коштовними тельбухами. І сто відсотків не стане витрачати час на хитромудрий сейфовий замок на місці. Краще вже вкраде плазму, якщо більше нічого цінного не знайде.

Куди ж ховати? Є варіанти:

  1. Ідеальний варіант — вмурований у стіну сейф. Не знаєш код — не відкриєш. І не вирвеш, щоб забрати з собою.
  2. Суперовий варіант — місце під підлогою чи плиткою. Злодії не будуть простукувати кожну плитку або паркетину в пошуках тайника.
  3. Гаранований варіант — муляж вимикача світла. Квартирник не полізе з перевіркою туди, де напруга.  

Як від злодія перестрахуватися

  • У фітнесклуб чи басейн не беріть із собою ключів від квартири. Якщо двері зачиняються на два замки, тримайте ключі в різних місцях. Відчинити нехитру шафку схову і швидко зробити дублікат — справа хвилини.
  • Так само можуть поцупити ключ у дитини, тому інструктуйте своїх синів-дочок.
  • Стежте, аби в під’їзді біля вашої квартири завжди горіло світло. Злодії мають звичку викручувати лампочки або міняти їх на непрацюючі, якщо готуються до злочину вночі.
  • Встановлюйте кілька дверних замків, зміцніть двері, вріжте дверні вічка.
  • Не зберігайте ключі від квартири разом із документами, не прикріплюйте до ключів брелоки з ім'ям і адресою. Якщо ключі загубили, відразу змініть замки.
  • Не кладіть ключі під килимок біля дверей, в поштовій скриньці, не лишайте їх в машині.
  • Навчіть дітей не давати незнайомцям детальної інформації про себе по телефону чи в соцмережах, не приводити випадкових людей додому і не відчиняти дверей чужим, з якими би проханнями вони не зверталися.
  • Якщо повернулися додому і застали зламані або відкриті двері, не заходьте та нічого не торкайтеся. Дзвоніть в поліцію. 


Читайте також:

Фальшиві гроші пропонують купити в Telegram. Ми дізналися, правда продають чи це шахрайство

Психічно хворий зарубав матір, поки медики швидкої чекали надворі поліцію. Чому так сталось?

Вбивство на окружній. Винесли вирок чоловіку, який завіз дружину до лісу й там зарізав

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Владимир Пронин

    Хорошо, что домушники не читают это.
  • Павел Прис

    Дякуємо, що підказали

    Олена Ткач reply Павел Прис

    Павел Прис Іще і ключ від квартири під коврик покласти
  • Кристина Тимур

    Ищу модель маникюр + покрытие гель лаком.
  • Oleksandra Danylkiv

    В нас є сусідка ,мабуть в КДБ працювала,вона навіть за мої показники лічильника світла дзвонить питати,бо знає що все в мене на електриці. 96 років має,чудово бачить і чує... Півбудинка вимерли люди ,а цю ніщо не бере

keyboard_arrow_up