Святий Миколай станцював ча-ча-ча на балу «Грації»

Святий Миколай станцював ча-ча-ча на балу «Грації»

18 грудня у вінницькому Палаці дітей та юнацтва вже у 18-й раз пройшов Бал Святого Миколая ансамблю спортивного бального танцю «Грація», який нещодавно здобув звання «Наймасовішого клубу України».

«Ча-ча, раз, два, три…», - аплодисментами задають ритм учасники і гості щорічного святкового балу, який ансамбль спортивного бального  танцю «Грація» традиційно проводить до Дня Святого Миколая за сприяння «20 хвилин».

Під гучні оплески Святий Миколай починає танцювати головні па ча-ча-ча.

- Я із превеликим задоволенням вже 18-й рік поспіль приходжу на ваше неймовірне свято і завжди вивчаю нові танцювальні рухи, які ви мені показуєте, - радіє Миколай.

Відео дня

Ще більше радості у дебютантів балу – маленьких танцюристів, які вперше танцюють для такої великої кількості глядачів.

– Святий Миколай такий же, як Дід Мороз. А я думала, що він шоколадний, - шепоче татусеві 5-річна танцівниця Уляна.

18 грудня у Палаці дітей та юнацтва у актовій залі – аншлаг. Цього концерту з нетерпінням і трепетом чекали як діти, так і батьки. Деяким крихіткам немає і чотирьох років. У ансамблі «Грація» вони займаються лише з вересня і от вперше на великому концерті можуть відчути себе справжніми артистами.

До першого виступу юні танцівники готувалися ретельно: підбирали красиві концертні вбрання, робили зачіски за всіма правилами – у бальників, незалежно від віку, все завжди повинно бути ідеально.

– Перша проба паркету дуже важлива! Настільки ж хвилююча, як мить, коли дитина робить свої перші кроки у житті. І нехай дітки ще не зовсім вправні, не завжди синхронно все роблять, це навпаки викликає таке особливе почуття трепету і захоплення, - відзначає керівник ансамблю «Грація» Олександр Мацюк. – Коли наш ансамбль вперше був у Франції, ми були шоковані, як зала вибухала бурхливими оплесками одразу, як дітки тільки ступали на сцену. Так і має бути! Шкодувати оплесків не можна, адже для дітей виступити перед таким великим загалом – це подвиг!

Три групи найменших танцюристів презентували публіці три чудові танці: танець курчат, особливо символічний напередодні року Вогняного Червоного Півня, славнозвісний танець маленьких каченят і запальний танок, який діти у жарт назвали «три галопи».

Меншим на балу допомагали старші дітки, які у «Грації» займаються вже не перший рік. Взаємна підтримка – один з головних принципів ансамблю «Грація», який, до речі, два місяці тому був визнаний «Наймасовішим клубом України».

- Я завжди повторював і буду повторювати, що ми – одна родина! Сила «Грації» у тому, що ми єдині! Тому що і батьки, і керівники, і діти роблять спільну справу, – відзначає Олександр Мацюк. – У нас є свої чудові сталі традиції, як, зокрема, і нинішній Бал Святого Миколая, який ми проводимо вже вісімнадцятий раз.

Окрім виступів дебютантів окрасою балу стали показові номери старших вихованців «Грації», які на всеукраїнських та міжнародних змаганнях показують себе справжніми спортсменами, адже багато працюють над собою, щодня розвиваючи своє тіло і танцювальну майстерність.

У їхньому виконанні глядачі побачили прекрасний номер про Україну та запальний бешкетний танок «Шпана», а також фрагменти п’яти танців європейської програми: повільний вальс, віденський вальс, танго, повільний фокстрот, квікстеп, та танці латиноамериканської програми: ча-ча-ча, самба, румба, пасодобль та джайв.

Для найменших бал фінішував подарунками, які Святий Миколай разом із почесними дипломами особисто вручив кожному танцюристу. Після чого розпочався бал для танцюристів середнього та старшого віку, у рамках якого ансамбль «Грація» вперше провів виступи так званої категорії Pro-Am.

Керівники і тренери ансамблю «Грація»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up