Тривалі травневі вихідні: як замаринувати дуже смачний шашлик

Тривалі травневі вихідні: як замаринувати дуже смачний шашлик
  • В Україні тривають «довгі» вихідні. 
  • Для вінничан, які вирішили посмажити шашлики, ми підготували поради, яким способом краще маринувати шашлик. 

Щоб шашлик вийшов м'який, соковитий, ароматний і прийшовся до смаку всій компанії, ми зібрали деякі секрети.

Існує безліч способів зробити маринад для шашлику: на мінеральній воді, на пиві, на кефірі і молоці, на білому і червоному вині, на гранатовому соку, та ін. Крім того, є загальні правила, дотримання яких допоможе вам зробити смачний шашлик і отримати максимум задоволення від шашлику на природі.

В залежності від виду м'яса, нарізається воно по-різному: свинину можна нарізати досить великими шматками, так як вона добре приймає маринад, тоді як яловичину та баранину краще нарізати невеликими шматками.

Відео дня
  • Маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованій посуді.
  • Цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік.
  • Після того як ви замаринували м'ясо, його потрібно накрити і поставити зверху вантаж.

Час для маринування шашлику залежить від виду маринаду.

Маринад на кефірі

Шашлик на кефірі вийде дуже ніжним, соковитим і ароматним. Такий спосіб маринаду підійде, якщо з вами на природу поїдуть діти.

Кефір потрібно брати з розрахунку 1 літр на 2 кілограми м'яса.

Шар м'яса, цибулю і кінзу укладіть в посуд. Посоліть і поперчіть. Повторіть для наступного шару м'яса, і так далі.

Шашлик в кефірі найкраще маринувати добу в холодному місці. Мінімальний час для того, щоб замаринувати шашлик — 3 години (на випадок, якщо ви не встигли замаринувати шашлик в кефірі заздалегідь).

Такий маринад добре підходить для свинини, курятини та нежорсткій яловичини.

Маринад з йогурту

Замаринувати шашлик можна і в йогурті без добавок. В цьому випадку інгредієнти і кроки будуть такі ж, як і в попередньому рецепті, тільки замість кефіру візьміть йогурт.

Маринад на кефірі і мінеральній воді

На 1 кілограм м'яса візьміть 0,5 літра кефіру і 0,5 літра мінеральної води з газом.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Змішайте кефір, воду, сіль, перець, приправи. Помістіть м'ясо в маринад на 3-4 години. Перед тим як смажити, дайте стекти маринаду. Шашлик в такому маринаді виходить смачним і м'яким! Маринад на кефірі і мінеральній воді підійде практично для будь-якого виду м'яса.

Шашлик в сметанному маринаді

Сметану берете з розрахунку на 1,5 кг свинини 0,7 літра сметани.

4 цибулини.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Болгарський перець, петрушка, інші овочі за бажанням.

Наріжте і перемішайте всі інгредієнти для маринаду, додайте сметану. М'ясо наріжте класичними для свинячого шашлику шматками, посоліть і поперчіть. Викладіть шматки м'яса в маринад і залиште на ніч. Такий шашлик можна готувати як на шампурах, так і на решітці. М'ясо в сметанному маринаді виходить ніжним і смачним.

Смачного!

 

Читайте також:

Тривалі травневі вихідні: як працюватимуть та консультуватимуть вінницькі лікарі

Відпочинок на травневі: куди полетіли українці та скільки це коштує

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач77

    Молочные продукты и майонез, врачи не рекомендуют применять для маринада.Пора аффтару это знать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up