Оригінальні страви з баклажанів: рецепт салату з куркою і перцем
- Літо підходить до завершення. Господині починають експериментувати на кухні з гарячими стравами.
Кулінари поділилися рецептом оригінального теплого салату з баклажанами, куркою і перцем.
Для його приготування візьміть один болгарський перець, два помідори, два баклажана, 100 г вареної курки, салатні листя. Також вам будуть потрібні зубчик часнику, 20 г солоного арахісу, дві великі ложки оливкової олії, столова ложка 6-процентного яблучного оцту, 100 г яблучного пюре і дві столові ложки соєвого соусу для заправки.
Рецепт
Спочатку подрібніть арахіс в блендері, потім перемішайте з яблучним пюре, оцтом, маслом, соєвим соусом і подрібненим часником.
Болгарський перець і баклажани наріжте і опустіть на 3 хвилини в киплячу воду, після чого відкиньте на друшляк.
Потім обсмажте овочі протягом 7-10 хвилин, після чого посоліть і поперчіть, і за пару хвилин до приготування додайте трохи борошна і ретельно перемішайте.
Поки овочі смажаться, наріжте курку невеликими скибочками. Також подрібніть томати.
Коли баклажани і перець трохи охолонуть, змішайте їх в тарілці з усіма підготовленими продуктами і полийте салат соусом.
Вінничанка Олена Павлова, нагадаємо, на сторінці «Подільска кухня» ділиться цікавими та аутентичними рецептами. Кулінарка розповідає про ідеальний соус до м'яса або тушкованих овочів, який готується з травою з городу.
Читайте також:
- Фестивалі, виставки короваїв, концерти. Як Вінниця святкуватиме 30-річчя Незалежності
- Якою ви бачите Україну через 30 років. Що потрібно змінити? (Опитування з подарунком)
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.