Як гарантовано увійти в ІТ-індустрію тестувальником? (новини компаній)

Як гарантовано увійти в ІТ-індустрію тестувальником? (новини компаній)

ІТ-сфера постійно розвивається створюючи нові продукти, які потребують перевірки до того, як вийти на ринок, щоб користувач отримав якісний продукт. В основному якість продукту залежить від Quality Assurance Engineer (QA Engineer).

Хто такий QA Engineer?

QA Engineer - це спеціаліст із забезпечення якості, робота якого спрямована на поліпшення процесу розробки ПЗ (програмного забезпечення), запобігання дефектів і виявлення помилок в роботі продукту.

Існують дві спеціалізації: 

Поговоримо саме про обов'язки ручного тестувальника:

  Зазвичай кар'єрний шлях тестувальника виглядає наступним чином:

- Student of Vinnytsia IT Academy - етап, коли ви вивчаєте теорію, знайомитесь з основами тестування, програмування, веб-дизайну, пишите свою першу документацію, заводите перші баги на проєктах, навчаєтесь працювати в команді тощо;
- Trainee - етап, коли ви тільки стаєте на свій професійний шлях, відвідуєте співбесіди або проходите стажування;
- Junior QA Engineer  - на даному етапі ви вже повноцінний працівник компанії, головне - бажання розвиватися і продовжувати покращувати свої скіли;
- Strong Junior QA Engineer - ви впевнено та самостійно можете виконувати поставлені технічні задачі. Комерційний досвід більше року.
- Middle QA Engineer - необхідно бачити кінцеву мету, а не просто виконувати окремі таски по проекту, можете критично оцінити виконану роботу в комплексі та розуміти вимоги бізнесу. Не менше 2-х років комерційного досвіду.
- Strong Middle QA Engineer - ви починаєте брати на себе деякі відповідальності сеньйора: допомагати в написанні документації, онбордити нових учасників команди, складати та аналізувати тест сьюти, виставляти пріоритети для задач та тест кейсів;
- Senior QA Engineer - вирішує проблеми ще до того як вони з’явилися. Сіньор не є лідом, проте може керувати проектом з технічної сторони. Важливо мати не менше 5 років комерційного досвіду, проходити зовнішні атестації.
- QA Team Lead - керівник команди, який допомагає розв'язати різні питання, задачі, скерувати членів команди в вірному напрямку. Спілкується з менеджментом та є представником команди на зустрічах із замовником. Захищає інтереси команди в кризових ситуаціях.

Пройти цей шлях зможе кожен, потрібен лише практичний досвід та постійна робота над навичками, самовдосконалення та саморозвиток.

Переваги роботи Manual QA:

Постійний розвиток. QA Engineer знаходиться в постійному розвитку, оскільки потрібно бути в курсі останніх ІТ-тенденцій і залишатись затребуваним. Будьте готові до того, що частину вільного часу потрібно приділяти саморозвитку. Відвідувати ProfITday, мітапи, хакатони, ІТ-конференції, читати спеціалізовану літературу, удосконалювати англійську. Це корисна та ефективна інвестиція, яка сприяє кар’єрному розвитку.

Робота в команді. Бути тестувальником - означає комунікувати з людьми  різних поглядів і характерів. Вміння знаходити підхід і отримувати потрібну інформацію, адже продуктивне спілкування в середині колективу допомагає створити якісний продукт і вкластися в дедлайн проекту. Хороша прокачка софт скілів.

Молода і перспективна професія. Для QA Engineer існує достатня кількість напрямків розвитку. Розпочавши з позиції початківця (junior QA), з часом покращивши свої професійні навички, можна “дорости” до middle QA, а потім до senior QA. На цьому шляхи розвитку не закінчуються, зануривши свої знання в один з видів тестування можна спробувати себе в ролі team leader, який   приймає участь у написанні технічної документації, обговоренні вибору технологій для проекту, докладається до архітектури, набирає людей у команду проекту, проводить технічні співбесіди, менторить Джунів.

Творчий підхід. Побутує стереотип, що робота Manual QA Engineer нудна і що основна його задача - пошук багів (помилок, дефектів). Дійсно, тестувальники займаються пошуком багів, але це далеко не єдина ціль їх діяльності. Перед початком тестування потрібно провести аналіз вимог, скласти тест план, написати тест-кейси, а також продумати, що команда, можливо, забула, прогавила чи не передбачила. Тестувальник розвиває в собі навик дивитися на систему з різних, абсолютно непередбачуваних сторін розуміти звичні вразливості певних видів систем і використовувати ці знання для ефективного тестування.

Знання англійської мови. Більшість ІТ-компаній працюють з іноземними замовниками: відповідно усі комунікації, документація ведеться англійською мовою. Тому знання іноземної для QA Engineer є пунктом номер один. Крім цього, більшість новин з світу тестування та спеціалізована література публікується англійською. Володіння іноземною дозволить бути в курсі останніх подій.

Де навчатися щоб стати професіоналом?

Коли вивчаєш щось нове, виникає відчуття розгубленості, оскільки різні інтернет ресурси подають одну інформацію по-різному. Можна почитати спеціалізовану літературу, подивитися відео, але як не крути - без практики на реальних проєктах та комунікації з досвідченими викладачами-практиками не обійтися. Вінницька ІТ-Академія рекомендує обрати спеціалізований курс Manual QA. Викладачі-практики з багаторічним досвідом допоможуть систематизувати знання, а практика на реальних проєктах закріпить результат від отриманих теоретичних знань. Протягом навчального періоду ви отримаєте повний комплекс знань та навиків, необхідних для кваліфікованої роботи Manual QA Engineer.

Реєструйтесь на курс “Manual QA”, навчайтесь у справжніх професіоналів і отримайте роботу в ІТ гарантовано.

Увага! Вивчення англійської мови входить у вартість курсу.
Не вагайся і долучайся до мотивованої команди айтішників, які створюють якісні ІТ-продукти!
І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам! Підтримайте ініціативу Вінницької ІТ-Академії допомоги ЗСУ: https://mre.uspih.vn.ua/ Крім того, ми постійно виготовляємо патріотичні брендові футболки кошти з яких ідуть на виготовлення спеціальних сухпайків для українських захисників, які на передку - каталог футболок.

Реєструйся:

на офлайн навчання: https://ita.in.ua/   

на онлайн навчання: https://online.ita.in.ua/   

телефонуй: 067-431-19-21

*ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно.

Ми у соцмережах:

YouTube

Facebook

Instagram

 

keyboard_arrow_up