Обшуки в LetyShops: керівник компанії Ігор Гнатовський дав офіційний коментар

Обшуки в LetyShops: керівник компанії Ігор Гнатовський дав офіційний коментар
  • Вчора,14 листопада 2018 року, СБУ проводила обшуки в IT-компанії LetyShops.
  • Як коментує ситуацію керівник LetyShops Ігор Гнатовський?

«В першу чергу варто відзначити, що абсолютно незрозуміло за яких підстав до нас прийшли з обшуками, які проводились в офісі компанії в місті Вінниці, а також в квартирі, де я мешкаю, і навіть у моїх батьків, — сказав Гнатовський. — З отриманої ухвали Печерського районного суду про проведення обшуку ніякої інформації щодо кримінальних правопорушень, що нам інкримінуються, встановити неможливо - вказаний набір статей ніякого відношення до ІТ галузі і бізнесу немає.

За його словами, судячи з ситуації яка відбулася можно зробити висновок, що нещодавно прийнятий закон «про маски-шоу стоп 2» просто не діє.

— Ситуація виглядає як відкритий тиск зі сторони правоохоронних органів на бізнес і ми не перша компанія яка з цим стикається. Інших підстав ми не бачимо. Проведення таких заходів в компанії, яка була удостоєна звання кращого роботодавця міста Вінниці у 2017 році в ІТ галузі (по версії DOU -2017-summary/), де працюють більше 200 офіційно працевлаштованих співробітників (НЕ ФОП) і яка справно платить податки, виглядає як мінімум дивно», — сказав засновник IT-компанії LetyShops.

Відео дня

В результаті 7-годинного обшуку в офісі компанії за участю слідчого з особливо важливих справ ГПУ та групи оперативних співробітників СБУ, було вилучено 3 папки з документами, 2 ноутбуки і 1 телефон.

— Всі вилучені матеріали могли б бути отримані слідчим органом і на підставі звичайного письмового запиту, ми цілком відкриті і нічого не приховуємо, оскільки працюємо виключно в правовому полі, — сказав Гнатовський.

Наразі компанія працює в штатному режимі.

«Нікому із посадових осіб компанії не було висунуто ніяких звинувачень і ми не отримали жодних коментарів щодо суті кримінального провадження, в рамках якого відбулись обшуки, тому наступним кроком ми хотіли б отримати відповідні пояснення від компетентних органів. Ми вважаємо, що дії працівників ГПУ та СБУ були не обґрунтованими і сподіваємося отримати належну правову оцінку даній ситуації», — йдеться у тесті офіційного коментаря Гнатовського.

Нагадаємо, зранку, 14 листопада 2018 року, у головному офісі компанії LetyShops, який знаходиться у Вінниці, розпочалися обшуки. Столичні силовики проводили слідчі дії паралельно в офісі та квартирі власника компанії Ігора Гнатовського. Що відомо про резонансну історію — читайте у цьому матеріалі «Обшуки в LetyShops: вінницькі айтішники опинилися під прицілом СБУ (ОНОВЛЕНО)».

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Олексій

    Мені так здається, що IT компанію віджати досить важко, вкрасти домен, софт часто неможливо, все дублюється, саме тому тільки і IT бізнес у нас відчуває себе більш-менш комфортно.
  • Вадим Ковальчук

    Что заметил что те кто работает в правовом поле то тех больше всего и "имеют".
  • Брумс

    По сути вопроса можно заметить, что давления на компанию, как такового не оказывается. Техника не изымалась, доступ сотрудников на рабочие места не ограничивается, финансовые операции не блокируются.
    Судя по ситуации, у следствия есть серьезные вопросы именно к г-ну Гнатовскому, и имея предварительную квалификацию, следственные действия проводятся именно в местах его персональной деятельности.
  • Anonymous

    Можна по різному відноситись до діяльності LetyShops та пана Гнатовського але дивує що в Україні 4 роки йде війна, яку влада обіцяла закінчити за декілька днів  СБУ та генеральна прокуратура не найшла більше справ як "припертись"  з обшуком у фірму яка знаходиться за місцем реєстрації, платить податки, відкрита до проведення перевірок.
    "— Всі вилучені матеріали могли б бути отримані слідчим органом і на підставі звичайного письмового запиту, ми цілком відкриті і нічого не приховуємо, оскільки працюємо виключно в правовому полі, — сказав Гнатовський.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/IT-novyny/obshuki-v-letyshops-igor-gnatovskiy-dav-ofitsiyniy-komentar-10741739.htm"
    Чим повинні займатись силовики в країні яка є лідером корупції в Європі, де від реформ влади міста залишаються без тепла, де за останні 2 роки згоріли основні склади з боєприпасами,  де падають винищувачі під час навчань?
    Я впевнений що точно не обшуками IT - компаній.
    Можливо пану Грицаку, та пану Луценку необхідно перечитати закон, їх основні обовязки.
    "§ 7. Служба безпеки України: поняття, основні завдання та функції
    Служба безпеки України - державний правоохоронний орган спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України. Завданнями Служби безпеки України є:
    - захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного та оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп та осіб;ї
    - попередження, виявлення, припинення й розкриття злочинів проти миру та безпеки людства, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності у сфері управління та економіки, інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України. Служба безпеки України підпорядкована Президентові України та підконтрольна Верховній Раді України.ї
    Діяльність Служби безпеки України, її органів і співробітників ґрунтується на засадах законності, поваги до прав і гідності особи, позапартійності й відповідальності перед народом України. В оперативно-службовій діяльності Служба безпеки України дотримується принципів поєднання єдиноначальності й колегіальності, гласності й конспірації."
    Дивлячись на фото пана Гнатовського, я не розумію чи є ця людина небезпекою  для мене особисто, чи для мешканців міста? Чи є діяльність LetyShops загрозою для незалежності України? Моя особиста думка що у обшуку не має нічого спільного з загрозою для України. Коли силовиків цікавлять фінансові потоки, коли частина бізнесу фірми знаходиться у Росії , і ти не є частиною цієї влади ти автоматично стаєш "цікавим" для силовиків  та нашого гаранта.  
    Цікаво чи думав слідчий з особливо важливих справ ГПУ, коли проводив обшук, чи здатна ця людина думати а не виконувати забаганки керівництва?
    Відповідальність для силовиків про яку говорив пан Гройсман..., черговий обман влади, чи вірить у відповідальність хоч  хтось? Чи розуміє цей слідчий , що саме на податки сплачені Гнатовським він отримує свою немалу зарплату?  Напевне ні, людина яка здатна мислити напевне не виконувала б такі дії.
    Дякувати ЗМІ що ці дії були висвітлені.і

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up