Facebook йде по шляху Telegram: користувачі зможуть створювати "секретні чати"

Facebook йде по шляху Telegram: користувачі зможуть створювати "секретні чати"

Команда соцмережі Facebook почала тестування спеціальних засекречених діалогів, які дозволять вести користувачам секретну переписку і включати самознищення чатів. Подібною "секретністю" володіє Telegram.

В п’ятницю, 8 липня 2016 року,  стало відомо про те, що користувачі Facebook Messenger незабаром зможуть користуватися "секретними чатами". Новий функціонал дозволить захистити свої розмови навіть від фахівців соціальної мережі. Крім цього, діалоги можуть бути самознищилася через певний час, що можна виставити в налаштуваннях.

Завдяки шифруванню з кінця в кінець повідомлення в створеному "засекреченому" чаті будуть повністю закриті навіть для адмінів Facebook. Для кодування діалогів застосують протоколи від Open Whisper System - Double Ratchet.

Але є певні нюанси використання подібних чатів. Їх буде видно лише на тих пристроях, на яких вони були створені. Тобто, при вході на будь-який інший пристрій під своїм акаунтом, користувач не зможе їх побачити або видалити.

Відео дня

Все це зроблено для того, щоб користувачі соцмережі без страху за втрату цінних даних, могли обмінюватися повідомленнями про найважливіше. Наприклад, фінансовими даними або будь-якими іншими. На даний момент в коло тестувань входить обмежена кількість людей, але до кінця літа його значно розширять.

Подібний функціонал посиленої безпеки вже давно використовується в месенджері Telegram, який належить творцеві ВК - Павлу Дурову.

Варто зазначити, що за результатами опитування «20 хвилин» Фейсбуком користуються понад 41 відсоток вінничан, ВК – близько 50 %.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up