12 простих кроків для правильної перевірки швидкості Інтернету (Новини компаній)

12 простих кроків для правильної перевірки швидкості Інтернету (Новини компаній)

Чудово, коли швидкість Інтернету стабільно висока, адже це дозволяє комфортно працювати, дивитися відео, купувати товари онлайн чи грати в улюблені ігри. Але щойно ви помічаєте найменшу затримку у завантаженні файлів чи проблему зі з'єднанням, відразу поспішаєте перевірити швидкість доступу до Інтернету.

Найчастіше користувачі звертаються до онлайн-ресурсів або ж торрент-клієнта. Подібних сервісів дуже багато, вони безкоштовні і доступні кожному. Але важливо розуміти, що отримані дані не можна вважати абсолютно точними і вони не здатні об'єктивно відобразити якість інтернет-з'єднання. Ви можете дізнатися середній показник швидкості з'єднання вашого комп'ютера з певним сайтом у конкретний відрізок часу, а не швидкість з'єднання з вашим провайдером. Ваш комп'ютер звертається до сайту через кілька різних провайдерів у глобальній мережі, що, безумовно, впливає на результат перевірки. Тестування вкаже на найнижчу швидкість у цьому ланцюжку з'єднань. Все як у східному прислів'ї: швидкість каравану відповідає швидкості найповільнішого верблюда. Тому всі перевірки на онлайн-ресурсах мають доволі оцінний характер.

Якщо ви все ж вирішили перевірити швидкість завантаження сторінок на вашому комп'ютері, рекомендуємо дотримуватися простих правил і підготувати своє обладнання до тестування, щоб отримати максимально можливі коректні дані.

  1. На точність перевірки впливає сам сервіс, тому зупиніть свій вибір на тому, який має найбільше позитивних відгуків і найменше рябить рекламними банерами.
  2. Не використовуйте сервіси, які працюють на флеш, адже зайве навантаження на комп'ютер впливає на точність результатів. Краще віддати перевагу сервісам, що працюють на основі HTML5.
  3. Перевірте свій комп'ютер на наявність вірусів та шкідливих програм, які через мережеву активність впливатимуть на результат тесту.
  4. Не тестуйте швидкість через анонімайзери або VPN − вони зменшують швидкість.
  5. Перевіряйте швидкість, підключивши кабель Інтернету безпосередньо до комп'ютера без проміжних вузлів (роутера), адже вони помітно знижують показники.
  6. Вимкніть на комп'ютері всі програми, які звертаються до Інтернету і можуть знижувати швидкість під час тестування: месенджери, поштові програми, торрент-клієнти, антивірусні програми, менеджери завантаження, фонові програми і додатки, закрийте зайві вкладки і вікна браузерів. Всі вони активно зжирають трафік і результат перевірки буде занижений.
  7. Запустіть диспетчер задач і перевірте, чи немає навантажень на мережевий канал і центральний процесор.
  8. Не переходьте на інші сторінки і не відкривайте сайти під час тестування.
  9. Дочекайтеся, доки сервіс завершить перевірку швидкості download (від сервера в Інтернеті до комп'ютера) і upload (швидкість до сервера в Інтернеті від вашого комп'ютера).
  10. Щоб отримати найбільш точні результати радимо виконати кілька тестувань у різних браузерах, а потім визначити середнє значення швидкості доступу до Інтернету.
  11. На швидкість також впливають можливості самого сервера, його розташування, завантаженість у момент тестування. Сервіс перевірки швидкості онлайн обирає найближчий сервер. Тому показники швидкості з'єднання з сервером, який знаходиться далеко від вашого комп'ютера, будуть відрізнятися. Для об'єктивної оцінки слід перевірити ще кілька вузлів (серверів).
  12. Зважайте на те, що ресурс може бути перевантажений у момент перевірки, тому повторіть тестування пізніше.

Що б не говорили, але більшість онлайн-сервісів тестування швидкості створені їх власниками насамперед для заробітку, наприклад, на рекламі (зверніть увагу на кількість рекламних банерів на сайтах). Про більш-менш правильні цифри можна говорити лише у разі перевірки швидкості передачі даних з дотриманням спеціальних умов.

Заради експерименту спробуйте протестувати швидкість доступу до Інтернету, підключивши роутер. Про те, чому ваш роутер зменшив швидкість, читайте у наступних публікаціях.


ТРК «Еверест» − провідний провайдер Інтернету і кабельного телебачення, що використовує сучасне надійне обладнання, яке здатне забезпечувати якісні послуги і стабільно високу швидкість. На жаль, не завжди користувачі розуміють, що на швидкість насправді впливає багато факторів, які від провайдера не залежать. Тому перш за все потрібно перевірити свій комп'ютер на віруси і зважати на його загальну продуктивність. Не забувайте, що показники швидкості вранці і ввечері можуть відрізнятися, адже у вечірній час завантаженість інтернет-каналів вища.

Комфортного і приємного вам серфінгу в Інтернеті!

ТРК «Еверест»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up