Якість шпалер для стін — як її визначити? (Новини компаній)

Якість шпалер для стін — як її визначити? (Новини компаній)

Ремонт триває і увага привернута до стін. Сьогодні існує кілька поширених видів покриттів для стін, серед яких шпалери — один з найпопулярніших. Розказуємо про те, як визначити їх якість, а бажаний декоративний ефект (нейтральний фон або яскравий акцент) обирати вам!

Основні типи шпалер за матеріалом

  • Паперові (досить тонкі, вимагають обережної експлуатації. Зазвичай, паперові шпалери - найдешевші і це «плюс», але вони навряд чи переживуть випробування плямами);
  • Флізелінові (вироблені з екологічно чистого матеріалу, достатньо міцні, але мають обмежену вологостійкість);
  • Вінілові (надійний вид шпалер, з якими легко працювати. Обклеїти стіни вініловими шпалерами нескладно, навіть якщо це робити самотужки).

У інтернет-магазині https://4rooms.com.ua/ ви можете перевірити вид шпалер, їх якість, уточнити, хто виробник. Зв’язатися з менеджерами інтернет-магазину дуже просто. Вони очікують на ваші запитання в онлайн-чаті. Також ви можете зателефонувати або написати у зручному для вас месенджері (Viber, Telegram, WhatsApp):

  • (097) 363-56-00;
  • (073) 323-96-26;
  • (095) 010-25-12.

А якщо ви з м. Вінниця, завітайте до наших салонів-магазинів на консультацію:

  • «Обои Вашего Дома» на пл. Гагаріна, 4;
  • «ЕльДеко» на вул. Лебединського, 34.

Робимо складне простим: як відрізнити якісні шпалери?

Щоб зрозуміти, якої якості ти чи інші шпалери — вам потрібна лише етикетка рулону. У випадку, якщо ви обираєте з каталогу і етикеток немає, ця ж інформація є на зворотному боці зразка у каталозі.

«Одна хвиля». Шпалери мають найменший рівень стійкості до вологи. Зазвичай таку позначку можна зустріти на найдешевших паперових шпалерах. Низькоякісні шпалери у порівнянні з іншими видами. Пропонувати їх для ремонту у новій оселі ми не станемо. Найкраще підійдуть для незначних косметичних ремонтів.

«Дві хвилі». Дане маркування означає середній рівень стійкості до вологи. Це можуть бути паперові або флізелінові шпалери. Важливий нюанс: не обирайте такі шпалери для приміщень, де є ризик пошкодження або забруднення.

«Три хвилі». Високий рівень стійкості до вологи. Якісний тип шпалер. Ви зможете протерти їх і вивести незначні плями без ризику пошкодити полотно.

 

«Хвиля та щітка». Шпалери високої якості. Ваша стіна надійно захищена від механічних пошкоджень. У випадку забруднення, плями виводяться за допомогою миючих засобів. Пропонувати такі шпалери можна для будь-яких приміщень. Це — чудовий декоративний матеріал і відмінний вибір за критерієм «ціна/якість».

«Три хвилі та щітка». Продукція найвищої якості. Як правило, це важкі вінілові шпалери. Коштують вони дорожче, але і час їх експлуатації майже необмежений. Плями легко виводяться миючими засобами. Важкі вінілові шпалери не бояться механічних пошкоджень, плям та кігтів домашніх улюбленців.

Перевірка рулонів після купівлі

Не дивлячись на те, які саме шпалери ви придбали для оздоблення своєї оселі, варто перевірити всі рулони на предмет цілісності та комплектності вже після купівлі:

  • Захисна плівка на рулонах має бути цілою і на рулоні не має бути видимих пошкоджень; 
  • Якщо якийсь дефект став видимим лише після розпакування рулона (краплі фарби, смуги, розриви тощо), не розпаковуйте інші рулони, а зверніться до менеджера — виробник обов’язково прийме такі шпалери як брак;
  • Перевірте край рулона (торець). Обидва торці мають бути неушкоджені. Увага: деформація краю рулона теж не є бажаною, адже через це можуть виникнути проблеми при стикуванні;
  • Звірте номер партії. Крім номера артикулу, має співпадати і номер партії (позначається на етикетці словом «партія» або «batch»).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up