Які фактори гратимуть на зростання долара. Прогноз курсу валют на тиждень

Які фактори гратимуть на зростання долара. Прогноз курсу валют на тиждень
  • На минулому тижні безготівковий долар спочатку двічі відновив річні мінімуми, а потім знову пішов вгору в результаті втручання Національного банку України.

Держказначейство минулого тижня провело великі виплати компенсації податку на додану вартість експортерам (тільки в п'ятницю 24 вересня вони отримали 6,6 млрд гривень), повідомляє сайт Курс.

Ті, хто отримав виплати, з понеділка не вийдуть на ринок з продажем валюти, тому що не потребують обігової гривні. У середу 29 вересня Міністерство фінансів буде погашати ОВДП минулих випусків на загальну суму 13,27 млрд гривень (з урахуванням відсотків). Ці два фактори гратимуть на зростання курсу долара.

Все буде залежати від того, чи зможуть експортери, що залишилися задовольнити зростання попиту на безготівковий долар, і як себе поведе Національний банк: чи стане він проводити інтервенції на продаж валюти, як робив це в кінці серпня. 

Відео дня

Готівковий долар наступного тижня буде торгуватися в діапазоні 26,60-26,90 гривень, ймовірність виходу за його межі - дуже низька.

Курс євро в Україні буде орієнтуватися на світовий валютний ринок FOREX і зміни курсу долара до гривні. Наступного тижня євро у світі продовжить спроби опуститися нижче 1,1700. Діапазон коливань євро поки залишаємо колишнім: 1,1620-1,1860 долара за євро.

В Україні готівковий євро будуть продавати за ціною від 31,00 до 31,50 гривень за один євро.

Російський рубль наступного тижня буде торгуватися в межах 72,50-73,50 рублів за долар, роблячи спроби закріпитися нижче рівня 73 рубля.

В Україні готівковий рубль будуть так само продавати в межах діапазону 3,60-3,70 гривні за 10 російських рублів.

А ось по чому продають валюту сьогодні у Вінниці:

 

Читайте також:

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up