Як штучний інтелект впливає на бізнес (Новини компаній)

Як штучний інтелект впливає на бізнес (Новини компаній)

Що таке штучний інтелект?

Про нього говорять всюди: не лише у наукових колах, а й школярі чули це словосполучення. Тільки що воно означає і як це зрозуміти? Штучний інтелект або алгоритми — це розділ науки, який вивчає формалізацію діяльності людини в комп’ютерному сенсі.

Тобто саме завдяки цьому комп’ютерному інтелектові вчені намагаються формалізувати діяльність людини та навчити комп’ютерні системи розуміти людські завдання. Щоб заглибитися в тему, достатньо пошукати інформацію за запитом штучний інтелект новини.

І хоча здається, ніби термінновий і став популярним недавно. Насправді вперше його ввели у 1956 році. А сьогодні системи цього інтелекту тісно увійшли в життя людини. Яскравий приклад — це голосове управління телефону. На iPhone є помічниця Siri. От вона і є представницею нескладної системи.

У яких сферах штучний інтелект може бути використано?

Штучний інтелект в майбутньому зможе виконувати безліч функцій. Але сьогодні ще залишаються питання про контроль над подібними системами. Саме зараз відчувається великий попит на нього. То виникає логічне питання: штучний інтелект — навіщо він потрібен?

  1. У сфері маркетингу він може вираховувати цільові аудиторії, розподіляти рекламні компанії та допомагати з аналізом величезних даних.
  2. У сфері промисловості може виконувати надскладні обчислення за невеликий проміжок часу, без людського фактору.
  3. У сфері фінансів також допомагати з аналізом даних та впливати на серйозні рішення, які приймають відповідно до досліджень.

Штучний інтелект, алгоритми — це сила складних обчислень за короткий проміжок часу. Саме у цьому і є головна перевага даної технології у порівнянні з людиною.

Як впроваджувати ці системи у бізнес?

Штучний інтелект та бізнес — цікаве дискусійне питання, яке неодноразово піднімали у колі підприємців. Адже саме бізнесмени часто інвестують у розвиток та дослідження цієї галузі. Тому вони хочуть отримувати переваги першими.

В інтерв’ю про те, як не потрапити у пастку штучних систем Юрій Чубатюк наголошує на контролюванні процесів. Завдання штучного інтелекту, говорить Юрій, в тому, щоб збільшувати прибуток, зменшуючи при цьому кількість технічних процесів. Системи штучного інтелекту можуть замінити людську робочу силу. А значить і зекономити кошти на працівників, не зменшуючи при цьому ефективність роботи підприємства.

Починати впровадження систем штучного інтелекту Юрій Чубатюк радить поступово. Бо ці програми не є дешевими, тому краще аналізувати їх користь поступово. Розпочати варто з фінансової сфери компанії.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up