Як банки працюватимуть на травневі свята: НБУ повідомив графік роботи

Як банки працюватимуть на травневі свята: НБУ повідомив графік роботи
  • Згідно із законодавством, святковими та офіційними вихідними днями будуть 1, 2, 3, 4 та 8, 9, 10 травня.
  • Банки України самостійно визначають свій порядок роботи у вихідні, святкові та неробочі дні.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Як зазначається в повідомленні, незалежно від святкових та неробочих днів, система електронних платежів Національного банку (СЕП) працює у режимі 23/7, і банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

«Скористатися цією можливістю чи ні — кожен банк визначає самостійно на свій розсуд, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України. Тому варто завчасно уточнити у свого банку графік роботи на травневі свята», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі:

  • 1 - 4 травня — відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 5 травня 2021 року.
  • 8 - 10 травня — відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 11 травня 2021 року.

Нагадаємо, на початку травня в Україні буде чотири вихідних дні поспіль. У суботу, 1 травня, в Україні відзначається День праці, а Великдень цього року святкується 2 травня. Тому за графіком п'ятиденного робочого тижня з вихідними днями у суботу та неділю у 2021 році вихідні дні у суботу та неділю 1 і 2 травня переносяться на понеділок і вівторок, 3 і 4 травня Неробочими будуть субота - вівторок, з 1 по 4 травня.

Крім того, вихідними днями будуть 8-10 травня. У неділю, 9 травня, відзначаться День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вихідний день переноситься на понеділок, 10 травня.

Зазначимо, Кабінет міністрів переніс у 2021 році три робочих дні. Для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, робочі дні перенесені з: п'ятниці 8 січня на суботу 16 січня; понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня; п'ятниці, 15 жовтня, на суботу 23 жовтня.

 

Читайте  також:

Вночі 35 років тому стався вибух на Чорнобильській АЕС. Історія та прикмети 26 квітня

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?

За добу госпіталізували майже три тисячі людей. Дані про COVID на 12 квітня

На Вінниччині посилюють карантин та вводять додаткові обмеження. Що заборонено?

Коли вінничанам виплатять грошову допомогу, яку щорічно дають до 5 травня?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юлия Савчук

    В наш час важко уявити собі людину, яка не користується банківськими послугами. Кожен із нас так чи інакше у своїй повсякденній діяльності стикається з банками. Хочемо ми цього чи ні, добре це чи погано – банки непомітно, але дуже міцно увійшли до нашого повсякденного життя, змушуючи нас систематично вдаватися до їхніх слуг. Залишаю лінк на сайт, де можна детально ознайомитись з інформацією http://finstat.com.ua/banks/ufg-bank

keyboard_arrow_up