Все залежатиме від ситуації. Що очікується на валютному ринку з понеділка?

Все залежатиме від ситуації. Що очікується на валютному ринку з понеділка?
  • Нагнітання ситуації навколо потенційного вторгнення Росії в Україну минулими вихідними досягло апогею.
  • Це вже виявилося у формуванні готівкового курсу долара у суботу та неділю, в тому числі деякими банками, які підняли курс продажу до 29 гривень.
  • Сьогодні всі ці побоювання «хлинуть» на міжбанківський валютний ринок.

Валютний ринок із тривогою спостерігає за тим, що відбувається, повідомляє сайт Курс. Негатив трансформується на очікування подальшого падіння гривні до іноземних валют.

Вкрай важлива миттєва та адекватна реакція Національного банку. Якщо регулятор з самого ранку оголосить про проведення масованих валютних інтервенцій із продажу доларів, це зможе частково заспокоїти ринок та нормалізувати ситуацію. В іншому випадку ажіотажний попит може перерости в панічний.

Відкриття торгів понеділка очікується на рівні 28,10/28,30-28,40 — ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

Відео дня

Ціна готівкового долара у вихідні мінялася дуже динамічно. Ще вранці суботи у столиці долар продавали по 28,20-28,25 гривень, але така ціна швидко зникла. Вже в обід цінник на готівкового американця підняли до 28,50-28,55 гривень, але на цьому зростання не закінчилося. З ранку неділі з'явилися ознаки стабілізації ситуації і долар навіть трохи подешевшав. Але вже після обіду цінники знову поповзли вгору, а ввечері неділі великий оптовий обмінний пункт столиці виставив на продаж долар по 28,80 гривень.

  • Виходячи з цього, логічно припустити, що сьогодні оптові обмінні пункти почнуть продаж долара за ціною від 28,70 до 29,00 гривень (залежно від наявності попиту в тому чи іншому обміннику). Далі все цілком і повністю залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація на міжбанку. Найменший натяк на стабілізацію ситуації і цінники почнуть швидко переписувати у бік зниження.

Євро на ринку FOREX минулої п'ятниці скоригувався після різкого зростання напередодні ввечері і опустився до позначки 1,1331 долара, оскільки всі світові фінансові ринки відреагували на опубліковані дані щодо інфляції в США, які показали рекордне зростання цін за останні 40 років. Вранці понеділка він торгується в діапазоні 1,1337-1,1367 долара, намагаючись вирости вкотре.

  • Готівковий євро у вихідні подорожчав до 32,50-32,55 гривень. За такою ціною його почнуть продавати вранці. Далі все залежатиме від ситуації з готівковим доларом: євро слідуватиме строго за ним.

Російський рубль падає під тиском зростаючої геополітичної напруги. Вранці понеділка він ненадовго опустився до 78,10 руб.

  • Готівковий рубль на вихідних різко впав у ціні: його продавали здебільшого по 3,65 гривні за 10 рублів. За 3,65-3,68 гривні його почнуть продавати у понеділок уранці. Далі все залежатиме від ситуації з гривнею та поведінки самого рубля у світі. Можливі різкі зміни ціни на рубль протягом дня.

А ось за скільки сьогодні продають валюту у Вінниці:

 

Читайте також:

Овнам — кохання та доходи, Водоліям — контроль вчинків. Гороскоп на тиждень

Важливе за тиждень. ТОП новин від 7 по 14 лютого, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up