Врятувати орган: вінницькі католики просять допомогти з реставрацією

Врятувати орган: вінницькі католики просять допомогти з реставрацією

У Вінниці оголосили збір пожертв на реставрацію єдиного в місті органу. Вже знайшли майстра, який готовий взятися за ремонт.

Вінницькі католики оголосили збір пожертв на реставрацію єдиного в місті органу, повідомляє «ТСН».

Інструмент пошкодили перепади температур та вібрація від руху трамваїв. У католицькій громаді знайшли майстра, який готовий взятися за ремонт. Ціна питання  - 20 тисяч євро.

Віряни впевнені - містяни не дозволять зруйнуватися інструменту, який один раз уже повертали з того світу.

Відео дня

Подробиці дивіться у сюжеті:

Варто зазначити, що у 2015 році голова вінницької ОДА розпорядився повернути у власність релігійної громади римо-католицьких християн будівлю Храму Пресвятої Діви Марії Ангельської. До цього часу виявляється Центральний Костел католицька громада Вінниці тримала просто під своїм покровительством.

Нагадуємо, що з приходом радянської влади у 1931 році костел був відібраний у прихожан та його передали товариству «Знання». Близько 60 років у храмі був лекторій. Вже в 1990 році костел повернули під покровительство вінницьких католиків.

У 1999 році відреставрували орган, який за інформацією офіційної сторінки «Парафії Пресвятої Діви Марії Ангельської» брутально знищили деякі православні, що займали приміщення колишньої філармонії, де і містився орган. Тоді ж і відбувся перший органний концерт.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Владимир Царюк

    Пам’ятаю коли в дев’яностих його «демонтували»,цікаво чому віряни,які отримали будівлю церкви з таким надхненням прагнули знищити орган?

    Next reply Владимир Царюк

    То були не віряни, а проплачені і задурманені московією фанати і вандали.

    Задунайский Торонтуй reply Next

    Next reply Задунайский Торонтуй

    Задунайский Торонтуй reply Владимир Царюк

    Потому что это самая необразованная и тупая часть населения.

    З.А.Глядач reply Владимир Царюк

    Вони не "отримали" будівлю,вони її захопили. Внаглу.

    Next reply З.А.Глядач

    Будівлю  органної зали м. Вінниці, передав попу, що зараз похований під тим преображенским собором - Микола Дідик.

    З.А.Глядач reply Next

    Спочатку вони захопили будівлю. А передали її "явочним" порядком,тобто,по факту. В нас дуже люблять так робити.

    Dmytro Petlovanyi reply Владимир Царюк

    Владимир Царюк вандали безмозглі...
  • З.А.Глядач

    "брутально знищили деякі православні, що займали приміщення колишньої філармонії, де і містився орган"

    Бобруха "чула дзвін". КОЛИШНЯ філармонія була там,да зараз знаходиться СИНАГОГА. Потім її(філармонію) перенесли до "Книжки"("Плеяда").

    А знищений орган знаходився у колишньому Будинку фізкультури,тепер "Прєабарженскій сабор".
  • Оександр

    Православный - католику не товарищ!
  • Оександр

    Вот пусть и у своих и просят (католиков).

    З.А.Глядач reply Оександр

    Так-так,нехай Папа допоможе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up