«Володимир Великий» з золота 999,9 проби. НБУ випустить нову гривню

«Володимир Великий» з золота 999,9 проби. НБУ випустить нову гривню

НБУ з 17 травня введе в обіг нову гривню — монету відповідним номіналом «Володимир Великий». Вона виготовлена із золота 999,9 проби..

Викарбували цю золоту пам'ятну монету у 2010 році тиражем 500 штук. Розплатитися нею в магазинах не вийде, нова гривня поповнить колекції нумізматів, йдеться на офіційному сайті Нацбанку.

На аверсі пам’ятної монети «1 Гривня» розміщено: угорі — малий Державний Герб України, під яким написи: Україна/Національний банк; номінал 1 (по центру), позначення металу, його проби, маси монети в чистоті Au 999,9/15,55 (ліворуч від номіналу).

НБУ введе в обіг нову гривню: монету виготовили із золота
НБУ введе в обіг нову гривню: монету виготовили із золота

 

Відео дня

«Зважаючи на ймовірність підвищеного попиту на пам’ятну монету «1 Гривня», Національний банк планує розпочати її реалізацію на електронних аукціонах. Це дасть можливість на прозорих та конкурентних засадах задовільнити попит клієнтів, зокрема банків, нумізматів та їх об’єднань, інших юридичних та фізичних осіб», — йдеться в повідомленні.

Перший електронний аукціон з продажу пам’ятної монети України «1 Гривня» відбудеться у день її введення в обіг — 17 травня 2021 року. Його планується провести на Універсальній товарній біржі «Контрактовий дім» в системі електронних торгів з можливістю віддаленого доступу.

 

Читайте  також:

На Вишеньці бандити з «Лексуcу» били ногами вінничан, які лежали на землі (ВІДЕО)

Перекриття дороги та перевірка документів. СБУ попереджує про навчання

Учаснику ООС потрібна операція за 100 тисяч гривень. Родина благає про допомогу

У горах травмувався 33—річний турист з Вінниці. Подивіться відео, як його рятували

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up