Вісім лікарень отримають фінансову підтримку на реалізацію своїх проєктів

Вісім лікарень отримають фінансову підтримку на реалізацію своїх проєктів
  • У Вінниці оголосили результати конкурсу проєктів «Медикам громади» від фонду громади «Подільська громада» за фінансової підтримки ІСАР Єднання.
  • Фінансову підтримку отримають Дашівська, Калинівська та Вінницька №1 лікарні, обласний центр медицини катастроф, диспансер радіаційного захисту, Жмеринська станція екстреної допомоги, Чернівецький і Яришівський центри первинної медико-санітарної допомоги.
  • Як проєкти вони подавали на конкурс?

— Ми продовжуємо співпрацювати із медиками і намагаємося їх надалі підтримувати. Адже їхня робота надзвичайно важлива — щодня вони рятують життя. Тому ми провели конкурс проєктів «Медикам громади», аби медичні працівники змогли отримати гранти на ті заходи, які потрібно реалізувати у їхньому медичному закладі, — говорить голова правління Благодійного фонду «Подільська громада» Олена Данілова. — Цього року ми провели такий конкурс вперше і до нас надійшло 15 заявок. З них конкурсна комісія обрала вісім, які й отримають грантову підтримку.

1)  «Дашівська міська лікарня», смт. Дашів, Гайсинського району, Вінницької області.

Мета проекту полягає у покращенні якості надання медичної допомоги для киснево-залежних хворих на пневмонії різної етіології, в тому числі внаслідок COVID-19, а саме: для здійснення повноцінних реанімаційних заходів у хворих, які не можуть самостійно дихати потрібна інтубація трахеї за допомогою ларингоскопа для примусової вентиляції легень апаратом ШВЛ.

Відео дня

2) Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної Ради».

Мета проекту полягає у придбанні автоматичного зовнішнього дефібрилятора із навчальними електродами  для проведення тренінгів «Базові реанімаційні дії для дорослого та дитячого пацієнтів» по відпрацюванню навиків на постійній основі для співробітників підприємства та інших працівників за окремими наказами Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації. Тренінги включають в себе відпрацювання поетапності «ланцюга виживання».

3) «Калинівська Центральна Районна Лікарня» Калинівської міської ради.

Мета проекту полягає у покращенні надання екстреної та невідкладної травматологічної, хірургічної медичної допомоги в умовах операційної через придбання негатоскопу, котрий дозволяє ретельно, детально та що головне швидко (в умовах відкритих переломів, пошкоджень магістральних судин, пацієнтів з політравмою) вивчати сухі і мокрі рентгенівські знімки і томограми.

4) Філія комунального некомерційного підприємства «Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної Ради», «Жмеринська станція екстреної медичної допомоги».

Мета проекту полягає у  створенні матеріально-технічної бази для відпрацювання протоколів та навиків для успішної реанімації медичним працівникам і водіям екстреної медичної допомоги, а саме протоколи BLS і ALS, через придбання тренажера людини манекена для проведення серцево-легеневої реанімації (Манекен-тренажер "Штучне дихання").

5) «Чернівецький центр первинної медико- санітарної допомоги Чернівецької селищної ради».

Мета проекту полягає створенні комфортних умов для надання первинної та невідкладної медичної допомоги жителям сіл Борівка Трактове та Степок, в тому числі, і категоріям з маломобільних груп населення, шляхом придбання обладнання (крісло-каталка) для Борівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

6) Вінницький обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення Вінницької обласної ради.

Мета проекту полягає у придбані небулайзерів для терапевтичного та неврологічного відділень лікарні, навчання у роботі з пацієнтами під час постковідної реабілітації та лікуванні пацієнтів, що перехворіли на COVID-19.

7) «Вінницька міська клінічна лікарня №1».

Мета проекту полягає у оснащенні рецепції захисним скляним бар’єром для захисту персоналу та пацієнтів.

8) «Яришівський центр первинної медико-санітарної допомоги» підтримали частково.

Мета проекту полягає у придбані бактерицидного рециркулятора повітря для створення безпечних умов при наданні медичних послуг та безпечного відвідування медичного центру жителями громади.

 

Читайте  також:

Вночі 35 років тому стався вибух на Чорнобильській АЕС. Історія та прикмети 26 квітня

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up