Вінницький юніор розробив проект, що був відзначений банкірами ПриватБанку та компанією Mastercard (Прес-служба ПриватБанку)

У травні була завершена сьома Всеукраїнська олімпіада для школярів «Фінансовий геній», де діти з усієї країни боролися за призовий фонд у 123 тисячі гривень. Всеукраїнська олімпіада ПриватБанку для школярів «Фінансовий геній» проходить щорічно протягом 7 років.

Цього року учасники всеукраїнської Олімпіади "Фінансовий геній" від ПриватБанку здивували не тільки кількістю - понад 6500 дітей, а й якістю ідей та проектів. Серед найяскравіших юніорів опинився Ілля Чайковський, хлопець з Вінниччини, що був окремо відзначений додатковим призом - поїздкою на фестиваль VIDEOZHARA, що проходив у м. Київ.

“Я просто вибухнув! Це було неперевершено!” - вінницький геній, проект якого визнаний одним з кращих, ділиться враженнями від участі в Олімпіаді ПриватБанку “Фінансовий геній 2019”.

Що спонукало до участі в олімпіаді "Фінансовий геній 2019"?

– Якось, їдучи на тренування, я отримав повідомлення від ПриватБанку, де було вказано, що розпочалась реєстрація на інтернет-олімпіаду «Фінансовий геній», з розіграшем 123 000 гривень. Це неабияк зацікавило мене, я перейшов за посиланням і зареєструвався. На той момент я навіть не мріяв про те, що взагалі потраплю хоча б до фіналу, просто хотів перевірити свої сили. 

Що було найскладнішим в цій Олімпіаді?

– Без сумніву скажу, що найважчими були теоретичні завдання, які містили, як запитання з банківської справи, фінансової лексики та економіки, так і задачі. Якщо з теоретичними питаннями я швидко розібрався, то з задачами було дійсно важко. Тим більше, у фіналі - усі підрахунки ми мали виконувати на папері вручну.

Проект, що ти презентував на Олімпіаді, став одним з найкращих. У чому його суть та як прийшла така ідея?

– У фіналі, я презентував свій перший проект у цій сфері - Мобільний додаток-помічник для дітей і підлітків „K&T Cash“ (Kids and Teens Cash). Ідея додатку лежить у віртуальній карті, на якій будуть розміщені спеціальні будинки або ж установи, кожна з яких відповідатиме певному сервісу або послузі. Стосовно виникнення ідеї, то там все було не так просто. Коли я отримав завдання, що необхідно приготувати презентацію на фінал, я був трохи розгублений, адже зовсім не знав, що мені презентувати. Проте декілька днів по тому, до мене прийшла ідея: «А чому б не зробити банківський мобільний додаток для дітей? Цей додаток навчав би дітей і підлітків фінансовій грамотності, а потім слугував підставою для набуття картки Юніора за результатами тесту у ньому. І бінго! Це виявилось тим, що треба.

Що відчув, коли презентацію оцінили як одну з найкращих?

– Я був просто шокований, чесно, я зовсім такого не очікував!!! Спочатку нагороджували переможців у різних вікових категоріях, мені не пощастило потрапити у 3-ку найкращих, тому я вже іду на своє місце, думаю: «Ну нічого, не переміг, зате гарно провів час, смачно поїв, знайшов нових друзів». Але тут несподівано виходить представниця компанії «Mastercard» Тетяна Луценко, ділиться своїми враженнями та емоціями з приводу олімпіади і починає говорити:  «Ми не були б компанією Mastercard, якби не робили сюрпризів. Я бачила багато презентацій, вони всі були неперевершені, але хотіла б зазначити одну з найкращих та покликати сюди її автора - Іллю Чайковського». Я просто вибухнув, це було настільки несподівано, що моєму здивуванню і радості не було меж. Я не міг у це повірити!!!

Твій проект був нагороджений позаплановим призом від організаторів - поїздкою на головний фестиваль відеокреативу та блогерів VIDEOZHARA у м. Київ. Чи був ти раніше на цьому фестивалі? 

– Ні, цього року був там вперше, але вже не раз чув про цей фестиваль від своїх друзів та знайомих. А потрапивши туди, переконався, що це набагато більше, ніж просто фестиваль блогерів, це осередок найкрутіших косплеєрів! Mastercard подарував мені не лише поїздку на фестиваль, а й  2 дні проживання у Києві, віп-вхід на фестиваль з неперевершеною атмосферою. Це море емоцій, позитив, драйв, запах смачної їжі, круті особистості, які надихають на звершення та нові знайомства. Усі були різні, але зі схожими інтересами, ніби фестиваль нас всіх об’єднав. Це створило дуже дружню атмосферу. Завдяки VIDEOZHARA я почуваюсь натхненним.

Чим корисний був цей досвід?

– По-перше, я більше дізнався про блогінг, як цим займатися, які є плюси і мінуси, та наскільки це все-таки важко. По-друге, я мав змогу поспілкуватися з блогерами, які мене по-справжньому надихнули на нові звершення. Цей фестиваль став для мене ніби «перезавантаженням» свідомості, я з головою занурився у його атмосферу і по-справжньому відпочив, не думаючи ні про які проблеми.

Мабуть, тепер з’явилися нові цілі, горизонти?

– Ох, цей фестиваль мене дійсно змотивував для досягнення нових цілей. Перше - я хочу перемогти на чемпіонаті України зі спортивно-бальних танців у стандартній програмі. Друге, я повинен за літо прочитати 25 книг, нелегко, але можливо. І по-третє, прокачати себе як майбутнього програміста, шляхом відвідування спеціальних курсів з програмування.

Про що ти мрієш?

– У мене є дві мрії. Перша-це духовна. Я мрію знайти людину, яку дійсно покохаю і щоб вона так само покохала мене. І друга мрія- матеріальна. Досягти максимально можливої кар’єрної висоти, аж до керівника якоїсь IT-компанії.

Чим ти найбільше пишаєшся?

– Якщо я скажу, що я пишаюсь собою, чи не прозвучить це занадто самозакохано? Але дійсно, я пишаюсь своїми досягненнями, які стали можливими завдяки власної праці, безсонним ночам, продуктивним дням. Я – президент школи та уже навіть лідер серед усіх президентів міста Вінниця. Думаю цим не можна не пишатись, чи не так? За моєю спиною, 4 проекти, один з яких перебуває на стадії реалізації. Я брав участь у багатьох соціальних проектах, типу «Школа Успіху», «Від серця до серця», «Aspen teens». Цим я теж пишаюсь. Крім того, я гарно навчаюсь і професійно займаюсь спортивно-бальними танцями (заняття 6 разів на тиждень!) та і в цій сфері є вагомі результати. То чому б не пишатись собою?

Опиши своє найбільше досягнення і найбільш вражаючий провал?

– За 2019 рік найбільшим досягненням я вважаю те, що я вперше отримав статус Чемпіона Вінницької області зі спортивно-бальних танців. За всі 7 років танців, я нарешті дійшов до найвищої категорії і зміг перемогти ту пару, яка завжди перемагала нас. Стосовно провалу – думаю, це був проект «Eco-waste», на створення якого я витратив майже місяць, проте на його реалізацію необхідні були грантові кошти. І я вирішив податися на один з таких, але… нічого не отримав, не вистачило всього 0.2  бали, щоб перегнати переможця. Не знаю, можливо, це не звучить так «вражаюче», як би хотілось, але тоді я почувався реально погано.

Який шкільний учитель мав на тебе найбільший вплив і чому?

– Наталя Вікторівна, безперечно, найкращий вчитель української мови та літератури. Вона ще й чудовий наставник і просто мега-креативна людина. Саме вона змогла розгледіти у мені той вогник, ту жаринку потенціалу, майже змусила мене піти на Президента школи, за що я їй безмежно вдячний. Саме цей крок кардинально змінив моє життя, перевернув його з ніг на голову. І ось цю жаринку вона змогла перетворити, якщо не у вогнище, то хоча б у невелике багаття, яке горить вже набагато яскравіше, ніж раніше. Без її допомоги, я не був би тим Іллею, ким зараз є.

Які поради ти можеш дати новачкам, що тільки замислюються про участь в Олімпіаді?

– Теорія, теорія і ще раз теорія! Щоб перемогти, потрібно гарно написати тестування, адже презентація ідей набагато легша. Ти готуєшся вдома, усе ретельно оформлюєш, створюєш і вчиш. Тому я наполегливо рекомендую вчити фінансову теорію, вирішувати багато задач вдома і просто готуватися. А ще, стосовно бізнес-ідеї, можу порекомендувати вчити ораторське мистецтво, адже на олімпіаді важлива не лише суть презентації, а те, як ти її покажеш перед аудиторією, тому тренуйтесь вдома, декілька разів пройдіть всю презентацію, адже людям цікавіше слухати, якщо людина розповідає від себе, а не читає з планшета. Підсумовуючи сказане, вчіть теорію, тренуйте презентацію, але не завчайте текст, а намагайтеся просто переказувати його.


Нагадаємо, за всю історію олімпіади діти отримали понад 1 000 000 гривень на свою освіту. За словами керівника «ЮніорБанку» Анни Павлової, виграні гроші були спрямовані на оплату мовних курсів, репетиторів та на навчання, яке розвиває вміння і навички дітей.

#фінансовийгеній
#юніор

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up