Вінничани заборгували за газ майже 50 мільйонів гривень

Вінничани заборгували за газ майже 50 мільйонів гривень
  • Станом на 1 вересня 70% клієнтів «Вінницягаз» вчасно розрахувалися за послугу розподілу газу. Інша частина споживачів затримує оплату рахунків.

Про це повідомляє прес-служба компанії для РБК-Україна

«Загальна сума боргу перед компанією досягла 50 млн гривень. Це є причиною затримки фінансування технологічного процесу доставки газу та підготовки мереж до опалювального сезону», — йдеться в повідомленні. 

За вісім місяців 2021 року за розподіл газу повністю розрахувалися понад 316 тисяч споживачів Вінницької області. З них 20 тисяч клієнтів вже розрахувалися до кінця поточного року. 

Відео дня

«Наша компанія вдячна клієнтам, які вчасно розраховуються за послугу розподілу газу. Адже за рахунок тарифних коштів «Вінницягаз» здійснює утримання та обслуговування мереж, їх підготовку до опалювального сезону, забезпечує щоденне функціонування аварійно-диспетчерської та інших служб. Підтримує в цілодобовому режимі роботу всіх технологічних процесів, що забезпечують надійність газорозподільної системи регіону, безперебійну і безаварійну доставку газу до кожного споживача», — пояснює комерційний директор «Вінницягаз» Олександр Товмач. 

У прес-службі розповіли, що із загальної суми боргу споживачів у 50 млн гривень: 36 млн гривень — борг побутових споживачів.

«Вінницягаз» змушене стягувати заборгованість у примусовому порядку. Так, за 8 місяців поточного року боржникам направлено понад 150 тисяч досудових попереджень. При відсутності реагування стягнення боргу здійснюються в судовому порядку. Крім суми боргу таким споживачам доведеться заплатити ще судові витрати і виконавчий збір. Ризикують неплатники втратити субсидію. Крім того, можуть залишитися без газопостачання», — йдеться в повідомленні. 

Клієнтів закликають не накопичувати борги і своєчасно оплачувати послугу розподілу газу — до 20 числа кожного місяця, в якому отримуєте послугу. 

 

Читайте також:

Коли одна смерть рятує життя інших. Ми з’ясували, як можна стати донором органів

Найякісніше життя в Україні мають вінничани. Вінниця всьоме очолила рейтинг

Назвали регіони,  де беруть найбільше хабарів. Чим відзначилась Вінниччина?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • AK

    Зебарани стали свідками боргу у 50 млн. А Бєні списали 7,5 млрд, але ви не Бєня, ви стадо.
  • Санёк Лаптев

    Отключить всю Винницу от газа

    Руслан Пашковский reply Санёк Лаптев

    Санёк Лаптев сам відключись.
  • Oleksii Muliar

    Який газ так і платять. Уже який день йде жовтий газ, тай ще під великим тиском, щоб більше крутило лічильники, а каструля з водою закипає в три рази довше. Ненажери йобані.
  • Анатолий Гордий

    барыги нанюхайтесь и сдохнииииите

    Ols Kat reply Анатолий Гордий

    Не барыги, а бизнесмены, крупные налогоплательщики и работодатели. В общем, вполне уважаемые люди в современной Украине

keyboard_arrow_up