Відкриття ринку землі: які є варіанти користування земельними ділянками

Відкриття ринку землі: які є варіанти користування земельними ділянками
  • Чи варто вже зараз перейматися продажем ділянки? Експерти не радять поспішати.
  • З часом ринкові ціни зростуть. Відповідно, зросте і середня орендна плата, тож здавати в оренду ділянки буде вигідніше.

Фахівці Мінюсту роз'яснили, як українцям користуватися земельною ділянкою після відкриття ринку землі.

1. Здавати в оренду — і отримувати постійний дохід, який, за прогнозами експертів, надалі тільки зростатиме.

2. Бути фермером — користуватися своєю або орендованою землею та розвивати власну справу.

Відео дня

Брати участь у державних програмах підтримки та отримувати компенсацію, відшкодування відсотків по кредитах чи покриття дорадчих послуг.

3. Використати ділянку як заставу.

Тобто, за необхідності, використати землю як заставне майно та отримати кошти на розвиток свого господарства або на особисті цілі.

4. Подарувати або віддати у спадок.

Відтепер ви можете подарувати свою ділянку, та новий власник матиме на неї повні права господаря.

5. Продати — за необхідності, ви можете продати свою земельну ділянку іншому громадянину України, а з 1 січня 2024 року —  й українській компанії.

 

Читайте також:

У цей день вітайте Соломію та Антона . Історія, традиції та прикмети 16 серпня

З 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого залишаться пільги

Справа родини Казьміних: що кажуть в поліції про ймовірну аферу у $500 тисяч?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач73

    пиднялы торыф до 8 грн у ВТТУ якый в офшори .и дефакто ГЛойсманна и Ко.тоесть усе бобло иде йому + откаты кто в теме.зарплаты ти же .удвоили когутню "контролерив"-зондер командос яки як фашисты полюють на остонивках.так у мене питання раз вы плакалы що у вас мало грошив из-за перевозок навыщо вы нанялы доп.зондер команды контрлерив-по сути трутнив яки ход.ть весь день и ничо не  роблять.кроме як  кошмарять  людей..и чому вы МОРГунии, не трибували у Зейоба с ковидного Фонду.якый складав 60 мрлд грн покриття збиткив.и в  мене воприс  .якщо ВТТУ державне типа.чому
    убитки вид  якобы  ковыдла  не покрылы с бюджета.а  отвит простый ВТТУ  частна офшорна лавочка.яка повынна приносити  прибутки.а  не  гойив катати.МОРГуний байку про "неокупаемисть" будешь селюкам розкизувати, яки с Бершадив сюда понаихала.буха и с матами.канешна,полныця и зогроныця.яки позанимали робочи мисця горожан..да и там сам с села  МОРГун отсюда в  тебе и  така фошистисть. и даже никто не пукнув мирдою.ни одного мойдану пид мериею..проковтнулы ,ни навыть заглотнулы башлык вид МОРГуна причом тухлый !!! "нарид" якый зминыв владу на мойдани.ага.и як такому скоту не пиднимати безкинечно тарифы и произды колы воно заглотне усэ.вы тильки обисрани от страху понтолоны в состоянии соби поминяты.а не владу . польски батракы.короче вам  хана  польски  батраки удавка звужаеться а  рынок  земли вас  добье.а вы у  вус не  дуете .

keyboard_arrow_up