У травні в Україні знизилася ціна на газ: скільки платитимуть вінничани?

У травні в Україні знизилася ціна на газ: скільки платитимуть вінничани?

«Нафтогаз України» з сьогоднішнього дня, 1 травня, знижує тариф для побутових споживачів і теплової генерації.

Про це йдеться в прес-службі компанії. Відзначається, що зниження регульованою вартості блакитного палива населення на травень 2019 року було узгоджене «Нафтогаз України» і Кабінетом міністрів.

Дане рішення було прийнято через зниження цін на газ на європейському ринку.

Також наголошується, що «Нафтогаз» відповідно до доручення уряду спільно з його представниками представив новий механізм формування регульованої ціни, що дозволяє уникнути підвищення вартості «блакитного палива» і знизити її до показника 8 тис. 247 гривень за тис. куб. м з 8,55 тис. грн.

Відео дня

Представлений механізм встановлює ціну на газ для населення з урахуванням того, скільки він коштує на ринку. Наприклад, якщо ринкова вартість газу для промислових споживачів є вище певного урядом рівня, то для населення ціна залишиться на колишньому рівні. Разом з тим, якщо для промислових споживачів вартість газу нижче, то і для населення вона теж зменшиться.

Нагадаємо, з 1 травня, в нашій країні офіційно починав діяти закон «Про житлово-комунальні послуги», який передбачає пеню за заборгованість по комунальним послугам. Так, стаття 26 цього документа передбачає, що розмір пені повинен бути встановлений в договорі з постачальником. У той же час він не може бути вище 0,01% суми боргу за кожен день прострочення. Також загальний розмір сплаченої пені не може бути вище 100% загальної суми боргу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (83)
  • Вася

    Подивився у Моєму кабінеті"  -поки нічого не змінилося.. Поки не перемога, а зрада... Повна Юропа (перпрошую за вислів)
    Мо, усі знають, крім газовиків?
  • Nadiya Sannytska

    Не смішіться  ! на скільки знизили некупиш і хлібину .Кого ви обмануєте?????
  • Катерина Максимова

    Покращення-я-я!!!
    Дочекались!

    Вася reply Катерина Максимова

    Чергова перемога
  • Руслан Гоменюк

    А деж украинский газ народа!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up